Bitcoin Mining vokser i Argentina med statlig subsidiert energi

admin

I et scenario med inflasjonskaos ledet av den peronistiske administrasjonen, gjorde energisubsidier fra regjeringen til forbrukere gruvedrift til en ekstremt lønnsom økonomisk aktivitet.Med en inflasjon på 17,6% registrert de siste 4 månedene og med en avsetning på omtrent 50% innen utgangen av 2021, har Argentina blitt et eksempel som ikke skal følges for hele Latin-Amerika. Med økonomiske anslag som går nedover og avslag på regjeringen øker, har Argentina blitt et virkelig monetært helvete. I et inflasjonsscenario blir bitcoin et godt alternativ til å sette inn verdi og beskytte seg mot statlige hender som devaluerer den lokale valutaen hele tiden. Argentinerne søkte først og fremst å sette inn sparepengene sine i dollar, men regjeringen observerte denne bevegelsen og etablerte en maksimal individuell konverteringsgrense på $ 200 per måned, i tillegg til å pålegge gebyrer for disse transaksjonene. Med begrensningene og voldelige avgiftene økte populariteten og adopsjonen av bitcoin av argentinerne:Running Parallel: En Bitcoin henter 6 millioner pesos til parallell hastighet, langt over den offisielle prisenSammen med adopsjon har gruvedrift også blitt eksponentielt populært på argentinsk jord. Gruvedrift ble i sin tur populært på grunn av den underordnede politikken som ble vedtatt av den peronistiske regjeringen ledet av Alberto Fernández. Bare i august 2020 brukte Argentina 47,6 milliarder pesos på tilskudd til energisektoren, dette tilsvarer $ 506,4 millioner. Tallene er så høye at subsidier i 2014 representerte en utgift på 3% av BNP.


Vil du tjene Bitcoins?
Vi hjelper deg med dette.
Åpne en gratis konto!


Tilskuddspolitikken til stede i Alberto Fernández-regjeringen var et av de punktene som ble angrepet mest av den forrige regjeringen til Maurício Macri. Macri, i motsetning til Fernández, prioriterte den upopulære reduksjonen av tilskuddsbyrden som førte til høyere priser for sluttbrukeren, i et forsøk på å foreta en finanspolitisk justering av landets offentlige regnskap. Under Macris ledelse falt energisubsidiene til 1% av BNP.Subsidiene førte til at Argentina hadde den billigste energien i Latin-Amerika, omtrent halvparten av den gjennomsnittlige prisen som ble betalt i Brasil, noe som gjør Argentina til et sant paradis for bitcoin-gruvearbeiderne. Ifølge statlig eid YPF Luz var kostnadene for kraftproduksjon i første halvdel av 2020 i gjennomsnitt $ 58 / MWh, mens forbrukerne betalte $ 26,6 / MWh. Lavkostenergi har interessert flere internasjonale gruveselskaper som de ser i Argentina en mulighet til å maksimere deres fortjeneste i møte med populistisk politikk utøvd av regjeringen. Bitfarms Ltd. i Canada sa at det har lukket en avtale om direkte tilgang til et lokalt kraftverk for å utvinne opptil 210 megawatt strøm drevet av naturgass, og prøve å drive det som ville være det største Bitcoin-gruvedriften i Latin-Amerika. Intervju, Bitfarms president Geoffrey Morphy sa: ”Vi lette etter steder som overvurderte deres kraftproduksjonssystemer. Den økonomiske aktiviteten i Argentina er lav og energien blir ikke utnyttet fullt ut. Så det var en vinn-vinn-situasjon ”Artikkel opprinnelig publisert i BlockTrends.


For å holde deg oppdatert, følg QR Capital på Instagram og videre Twitter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Next Post

Kinesisk økonom hevder at hvis bitcoin adopteres vidt: 'Vi skal alle dø, dette er ikke en vits'

En kinesisk økonom og assisterende direktør ved Renmin University's International Monetary Institute, Qu Qiang, forutsa at "vi alle vil dø" hvis bitcoin blir vidt adoptert som en valuta. Han spår at samfunnet vårt vil falle i "en dødsspiral av deflasjon", og bemerker at "hele samfunnet vil krympe og eksplodere." "Vi […]

Subscribe US Now