Bitcoin nær $57 000, Omicron og Hard Fork variant av BSC – Markedssammendrag

admin

bitcoin covid omicron Denne tirsdagen (30), selv om bitcoin (BTC) ennå ikke har klart å overgå nivået på USD 59 000, altcoin Shiba…

Bitcoin-innhold nær $57 000, Omicron og Hard Fork-variant fra BSC – Market Summary dukket først opp i Cointimes .

bitcoin covid omicron

Denne tirsdagen (30), selv om bitcoin (BTC) ennå ikke har klart å overgå nivået på 59 000 US$, økte altcoin Shiba Inu (SHIB) rundt 30 % etter å ha blitt notert på meglerhuset Kraken.

Sjekk ut dagens markedssammendrag, fokuset til lokale investorer, som har flyttet fra den nye Covid-varianten til Precatório PEC, og nyhetene om kryptovalutamarkedet som kan påvirke porteføljen din.

Rangering av kryptovaluta – Kilde: CoinGoLive.com

Bitcoin og aksjemarkedet

I løpet av helgen led bitcoin av høy volatilitet i kryptovalutamarkedet samt frykt for den nye Covid-varianten . Så det ble handlet lavere, nær $55 000.

Følgelig endte nedgangen med å antyde for noen investorer at korrelasjonen mellom Bitcoin og aksjemarkedet ville være større enn vi hadde forestilt oss.

En god ting med Bitcoin er at den pleier ikke å være korrelert med de fleste andre store aktivaklasser. Spesielt utenfor likviditetskriser, hvor alt har en tendens til å bevege seg parallelt, har Bitcoin og aksjemarkedet i stor grad blitt frakoblet.

Ifølge analytikerfirmaet Ecoinometrics, betinger ikke Bitcoins nylige nedadgående bevegelser nødvendigvis en korrelasjon mellom de to markedene. Som selskapet sier, "bare zoom ut". I en lang periode var ikke Bitcoin korrelert med aksjemarkedet.

"Cracks er akkurat det du forventer under en likviditetskrise og en rebound drevet av å skrive ut penger," ifølge Ecoinometrics . «Når Bitcoin etablerer seg i perioder med lavere volatilitet, øker korrelasjonen med aksjemarkedet. Når vi har volatilitetstopper, går korrelasjonen tilbake til null," la han til.

Så, for alle praktiske formål, kan du fortsatt se på BTC og aksjemarkedet som frittstående spill.

Korrelasjon mellom Bitcoin, MicroStrategy og Nasdaq-aksjer – Kilde: Ecoinnometrics

For øyeblikket handler lederen av kryptovalutaer for USD 56.998 – R$ 319.261 i de viktigste brasilianske meglerne, ifølge CoinGoLive . Markedsverdien er fortsatt under 1,1 billioner dollar og dominans under 40 %.

Ômicron skremmer

Den sterke tumlingen av globale markeder forrige fredag åpnet rom for en korreksjonsbevegelse i de fleste risikable aktiva på den brasilianske børsen i går.

Brasilianske investorer, oppmerksomme på fremgangen til Precatório PEC og uten å neglisjere nyhetene om omicron-varianten av det nye koronaviruset, så det brasilianske aksjemarkedet lukke med en moderat oppgang. Børsen steg 0,58 prosent.

Etter litt ubehag med rapporter om at regjeringen vurderer et nytt "krigsbudsjett" hvis PEC dos Precatórios ikke går igjennom, forsterket talen til sekretæren for det nasjonale finansdepartementet, Paulo Valle, at regjeringen ikke har en "plan B" for bistanden Brasil.

Samtidig gjentok presidenten for senatet, Rodrigo Pacheco (PSD-MG), at PEC kan analyseres av husets plenum på torsdag.

Les mer: Føderalt politi er i panikk på grunn av kalde bitcoin-lommebøker, sier avisen

I valutamarkedet endte realen med å falle. Korreksjonen av fremvoksende valutaer var ujevn, midt i diskusjonen om hva som vil være Feds pengepolitiske reaksjon på omicron-trusselen. Derfor lukket den amerikanske valutaen opp 0,28%, til R$ 5,61.

Binance Smart Chain gjør seg klar til å gaffel

De fleste altcoins har holdt seg relativt rolige på en daglig skala. Ethereum (ETH) har en økning på mindre enn 2% på en dag, men er over $4400. For noen dager siden hadde ETH falt til under 4000 dollar.

Binance Smart Chain (BSC), blokkjeden skapt av det eponyme meglerhuset, gjør seg klar til å gå gjennom en hard gaffel på tirsdag.

Oppgraderingen til versjon v1.1.5 av BSC, kalt 'Bruno', vil bli gjort under blokk 13.082.000 og representerer en komplett del av Binances kjernenettverk, som er nødvendig for å introdusere en rekke økosystemforbedringer.

Hovedendringen i denne oppdateringen er introduksjonen av en ny sanntids token-brenningsmotor, først introdusert i slutten av oktober i foreslåtte BEP-95-forbedringer. I tillegg til den nye økonomiske modellen, lover den harde gaffelen 'Bruno' også å øke hastigheten på synkroniseringen av noder med mer enn 60%.

Til tross for roen blant altcoins, hoppet Shiba Inu (SHIB) rundt 30% etter å ha blitt notert på meglerhuset Kraken.

Resultatet av de viktigste altcoinene de siste 24 timene er som følger: Ethereum (+3,32%), Binance Coin (+1,10%), Solana (-1,06%), Cardano (+0,08%), Ripple (+0,84%) , Polkadot (+0,91%), Dogecoin (+6,03%), Shiba Inu (+30,07%), Avalanche (+7,73%) og Earth (+10,90%).

I følge CoinGoLive steg markedsverdien av alle kryptoaktiva til 2,7 billioner dollar på tirsdag.

Følg kryptomarkedsnyhetene på Cointimes Telegram-gruppen ( logg inn ) og ha en flott dag med handel.

Bitcoin-innhold nær $57 000, Omicron og Hard Fork-variant fra BSC – Market Summary dukket først opp i Cointimes .

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Next Post

Cryptos innvirkning på sanksjoner: Er regulatorenes bekymringer berettiget?

Kryptovalutaer, inkludert CBDC-er, har nå blitt en del av narrativet om sanksjoner på grunn av høy adopsjon.

Bruken av kryptovalutaer for å unngå internasjonale sanksjoner fra ulike internasjonale statlige organisasjoner som FN (FN), Det internasjonale pengefondet (IMF) og Verdensbanken, blant andre, har vært en bekymring for regulatorer helt siden opprettelsen av kryptovalutaer.

Den raskt økende bruken av digitale valutaer de siste to årene gjør denne diskusjonen viktigere enn noen gang, spesielt med fremkomsten av sentralbankers digitale valutaer (CBDCs) som den digitale yuanen.

I et intervju 17. november sa USAs visestatsminister Wally Adeyemo at effektiviteten av amerikanske sanksjoner ikke ville bli undergravd av sentralbankers digitale valutaer.

Adeyemos kommentarer følger kommentarer fra den sanksjonerte russiske oligarken Oleg Deripaska, som oppfordret den russiske regjeringen til å bruke Bitcoin for å unngå amerikanske sanksjoner og til og med svekke dominansen til den amerikanske dollaren. Deripaska sa: "USA hadde for lenge siden innsett at ukontrollerte digitale betalinger ikke bare er i stand til å oppheve effektiviteten til hele mekanismen for økonomiske sanksjoner, men også ta ned dollaren som helhet."

Biden-administrasjonen for øvrig har tatt en hard holdning mot kryptovalutafirmaer som støtter slike saker. Den har funnet kryptovalutabørser skyldige i å muliggjøre løsepengevareangrep tilrettelagt gjennom rivaliserende land.

Relatert: Ethereum-utvikleren må møte juryen for angivelig å ha hjulpet Nord-Korea med å unngå sanksjoner

Ransomware-angrep er toppen av isfjellet

I september sanksjonerte Treasury Department Office of Foreign Assets Control over-the-counter megler Suex ved å legge den til listen over spesielt utpekte statsborgere for hvem eiendeler er blokkert og noen amerikanske personer er forbudt å delta i finansielle transaksjoner med dem. Meglerens kontorer i Moskva og Praha ble også oppført av myndighetene som en del av sanksjonene deres, inkludert 25 kryptovalutaadresser for Bitcoin ( BTC ), Ether ( ETH ) og Tether ( USDT ).

Mer nylig, 8. november, sanksjonerte regulatoren kryptovalutabørsen Chatex og beslagla 6,1 millioner dollar i kryptovaluta-tokens fra firmaet. Begge disse børsene ble sanksjonert av de samme grunnene, det vil si å akseptere kryptovalutaer som ble brukt til å betale hackere for løsepengeangrep.

Cointelegraph diskuterte disse sanksjonene med Ari Redbord, leder for juridiske og myndighetssaker ved TRM Labs - en blockchain-etterretningsprotokoll. Redbord fungerte tidligere som seniorrådgiver for visesekretæren og undersekretæren for terrorisme og finansiell etterretning i USAs finansminister.

Redbord fortalte Cointelegraph, "Dette er ikke-kompatible nestede børser eller parasittleverandører av virtuelle aktivatjenester som hekker på infrastrukturen til større kompatible børser for å dra nytte av deres hastighet og likviditet."

Børser som disse lever i skyggen av det stort sett kompatible kryptovaluta-økosystemet og har ikke tilstrekkelige overholdelsesprosedyrer på plass for å unngå ulovlige økonomiske risikoer. Redbord nevnte ytterligere administrasjonens holdning til saken:

«Administrasjonen har vært veldig tydelig på at løsepengevare ikke er et kryptoproblem. Det er et cyberproblem og fokus bør være på å herde cyberforsvaret. Treasury har vært veldig bevisst i sine handlinger - bare etter den ulovlige underdelen av kryptoøkosystemet - for eksempel parasitt-VASP-er og darknet-blandingstjenester - i stedet for den overveldende lovlige og voksende kryptoøkonomien."

Terrorfinansiering med kryptovalutaer er også en stor bekymring for regulatorer. Faktisk er det en av hovedmotivatorene bak den indiske regulatorens intensjon om å forby kryptovalutaer , noe som førte til et panikksalg i regionen da utviklingen ble avslørt.

Redbord nevnte at det siste året har det vært et globalt skifte til en "post-post" 9-11 verden der slagmarken nå hovedsakelig er digital. Han la til: «Vi har sett kryptovaluta brukt i terrorfinansiering, løsepengebetalinger og programmatisk hvitvasking av penger av nasjonalstatsaktører som Nord-Korea. Men vi har også sett rettshåndhevelse bruke blokkjedeanalyseverktøy [...] for å spore og spore pengestrømmen for å redusere risikoen som disse ulovlige aktørene utgjør.»

Det faktum at flertallet av kryptovalutaene og blokkjedene som muliggjør dem er åpen kildekode betyr at rettshåndhevelse, regulatorer og finansinstitusjoner har bedre syn på pengestrømmen enn i fiat-aktiverte transaksjonsmekanismer. For effektivt å sikre at kryptovalutaer ikke brukes i unndragelse av sanksjoner, er det imidlertid viktig at finansielle vakthunder har en forbedret forståelse av aktivaklassen og teknologien som støtter det.

Charlie Chen, markedssjef for desentralisert finansprotokoll Horizon Finance, sa til Cointelegraph, "Regjeringer og finansinstitusjoner har ennå ikke lært hvordan de skal jobbe med kryptovalutaer, så de kan virkelig velges til å begå forbrytelser. Verden er full av historier som om Silkeveien. Det er ekte straffesaker som involverer kryptovalutaer, og det er domfellelser, noe som betyr at det er bevis.»

Relatert:Iransk general ber om bruk av krypto for å unngå sanksjoner

CBDC-er skal ha minimal innvirkning på sanksjoner

Et annet aspekt ved cryptoverse som potensielt kan påvirke sanksjonene er sentralbankens digitale valutaer. Kina er for tiden lederen der CBDC-er er opptatt av det mest avanserte CBDC-programmet - Digital Currency Electronic Payment eller den digitale yuanen.

Tidligere har store kinesiske banker med virksomhet i USA tatt foreløpige skritt for å overholde amerikanske sanksjoner. Men noen har bekymret seg for at innføringen av denne CBDC i globale markeder kan føre til en svekkelse av dollaren over tid med mindre USA kommer i takt med Kinas program.

Chen mener imidlertid at det er liten sjanse for at CBDC-er kan brukes til å omgå økonomiske sanksjoner. Han sa: "For øyeblikket gjøres de fleste internasjonale transaksjoner i amerikanske dollar, og russiske selskaper vil finne det problematisk å overtale sine partnere til å forlate transaksjoner i USD til fordel for en digital rubel."

Han la til at de eksisterende mekanismene og algoritmene for sporing av transaksjoner allerede gjør det mulig å oppdage mistenkelige transaksjoner, og i fremtiden vil disse mekanismene bare bli mer avanserte og effektive.

Foreløpig er det ingen barrierer som vil forhindre å betale en sanksjonert part for en tjeneste med kryptovalutaer som Bitcoin. Selv med bruk av populære kryptovalutaer og hvitelistede lommebøker, vil disse transaksjonene gå upåaktet hen av finansregulatorene. Chen forklarte imidlertid at det ville oppstå problemer når tokens byttes mot fiat-valutaer og overføres til bankkontoen til den sanksjonerte parten.

Chen la til: "Hvis du bruker en større børs som Binance, vil ikke denne bankoverføringen fungere. Derfor må du bruke mindre utvekslingstjenester som er så populære i post-sovjetiske rom.»

Mens kryptovalutaer vokser mer mainstream hver dag, i mange jurisdiksjoner rundt om i verden, forblir de stort sett uregulerte og adopsjon er fortsatt i ferd med å begynne. Som sådan gjenstår muligheten til å bruke kryptovalutaer i en nasjonalstats skala for å unngå sanksjoner å bestemme.

En ting er klart, uansett om krypto viser seg å være den neste gjentakelsen av penger eller bare en annen form for investering, overvåker regulatorer bruken av det i ulovlige aktiviteter som for eksempel sanksjonsunngåelse.

Relatert: Kinas CBDC handler om innenlandsk dominans, ikke om å slå dollaren

Subscribe US Now