Bitcoin sliter med å holde $47K da Fed-møtet legger til 'ekstrem' BTC-markedspanikk

Kommentatorer forbereder seg på omveltninger mens Fed-tjenestemenn forbereder seg på å avsløre fremtidige finanspolitiske grep.

Bitcoin ( BTC ) søkte signaler fra USAs sentralbank den 14. desember mens markedene ventet spent på nyheter om politikk.

BTC/USD 1-times lysdiagram (bitstempel). Kilde: TradingView

BTC høyere lavverdier forblir trygge

Data fra Cointelegraph Markets Pro og TradingView viste at BTC/USD fortsatte i et område rundt $47 000 da Wall St. åpnet 15. desember.

Paret hadde nådd lokale topper på $48 785 på Bitstamp over natten, men var ned 3 % i skrivende stund i forkant av et sentralt Fed-møte.

Federal Open Market Committee (FOMC) vil begynne diskusjonene klokken 14.00 Eastern Time, med forventninger som fokuserer på renter, inflasjon og nedtrapping av aktivakjøp.

En haukisk holdning er først og fremst i analytikernes sinn, dette kan potensielt forårsake smerte for eiere av risikoaktiva på kort sikt dersom Feds tilnærming blir mindre liberal.

"Markedene er fremtidsrettede. Krypto er enda mer fordi det ikke er under noens kontroll. Det er det eneste frie markedet igjen i verden," oppsummerte den populære kryptohandleren Pentoshi i en Twitter-diskusjon om problemet.

"Fed legger fortsatt til sin balanse, men med en redusert hastighet. Smarte penger forberedt forrige måned. Trege penger denne uken."

Tradisjonelle markeder var på samme måte retningsløse, med S&P 500 ned 0,22 % på dagen.

Som Cointelegraph rapporterte, med Bitcoin underresultater sammenlignet med hva mange antok Q4 2021 ville se ut, bygger det seg en konsensus om at 2022 vil utgjøre markedssyklustoppen for både BTC og altcoins.

"Panikken og bearish sentimentet mot BTC er ekstremt akkurat nå. Men det er ingenting ekstremt med denne -38% tilbakegangen," gjentok andre trader og analytiker Rekt Capital.

"I løpet av årene har BTC gått tilbake 30–40 % mange ganger i Bull Markets. Faktisk er $BTC tilbake -53 % siste mai -38 % er ikke ekstremt."

Rekt Capital har tidligere bemerket at en lukking over $42 300 fortsatt representerer en høyere lavformasjon for BTC/USD.

Frykt er rundt omkring

På altcoin-markedene var stemningen mer uttalt i sin skjevhet til nedsiden.

Relatert: Bitcoin kaster "dumme penger" ettersom detaljhandel kjøper mest BTC siden krasj i mars 2020

Av de ti beste kryptovalutaene etter markedsverdi, var alle unntatt Solana ( SOL ) mildt sagt i rødt på daglige tidsrammer.

Dogecoin ( DOGE ), fersk fra Tesla-publisiteten, klarte å sikre rundt halvparten av sine 25% gevinster.

"Akkurat nå, folk er lett å selge sine poser som de er overbevist om et stort fall vil skje i kveld," Cointelegraph bidragsyter Michaël van de Poppe hevdet .

Crypto Fear & Greed Index stod på 28/100, opp fra 21/100 på tirsdag, og markerte en overgang fra "ekstrem frykt" til "frykt" innenfor sin egen rekkevidde som reflekterer Bitcoins nylige trekk .

Krypto-frykt og grådighet-indeks. Kilde: Alternative.me

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *