Blockchain metaverse økosystemer får gjennomslag når merkevarer skaper digitale opplevelser

admin

Blockchain-baserte metaverse-miljøer lar merkevarer tilby flere brukerfordeler, som økt interaktivitet og eierskap til virtuelle gjenstander, men vil det fange opp?

Milliardbedrifter tar Metaverse med storm ettersom forbrukere har vist økt interesse for virtuelle, interaktive, tredimensjonale opplevelser som finner sted online.

Mens "Metaverse" fortsatt er et nytt konsept, fant analysefirmaet Strategy Analytics at det globale Metaverse-markedet forventes å nå nesten 42 milliarder dollar innen 2026. Dette kan godt være tilfelle, ettersom en håndfull virksomheter inkludert Nike og Walmart har begynt utforske forbrukeropplevelser i metaverse miljøer.

NFT-verktøy for merkevarer som lanseres i Metaverse

For å forstå hvordan og hvorfor merkevarer utnytter Metaverse, er det viktig å påpeke rollen som NFT-er, eller ikke-fungible tokens, spiller i disse økosystemene. Mens året 2021 så en tilstrømning av NFT-er, er fremveksten av Metaverse spådd å fremheve viktigheten av nytten bak NFT-er.

Adrian Baschuk, grunnlegger av Ethernity Chain – en autentisert og lisensiert NFT-plattform – fortalte Cointelegraph at hvert merke, selskap og bemerkelsesverdig figur til slutt vil ha en metaverse og NFT-integrasjon:

"Dette er "Myspace-dagene" til NFT-metaverse interaktivitetslaget. Akkurat som alle selskap og individer har tatt i bruk en eller annen form for sosiale medier, vil dette også være tilfelle for NFT-er og Metaverse.»

Gitt dette, delte Baschuk at Ethernity nylig brakte sin IP til The Sandbox, et blokkjedebasert metaverse-økosystem. Nærmere bestemt har Ethernity skaffet seg en ønskelig tomt i The Sandbox for å være vert for et galleri og en NFT-butikk med full lisens. Baschuk forklarte at dette vil tillate The Sandbox-brukere å kjøpe Ethernity NFT-klær og samleobjekter.

I følge Baschuk inkluderer disse bærbare NFT-ene atlettrøyer, som vil bli brukt til å kle og gi spesielle krefter til The Sandbox-avatarer. "Dallas Cowboys' Zeke og Dak vil sette i gang dette, ettersom spillernes bærbare trøyer og skulderputer vil øke en brukers avatarers ferdigheter og krefter," sa han.

Selv om dette spesifikke eksemplet kan appellere til The Sandbox-spillfellesskapet, er konseptet bak det universelt for merker som går inn i Metaverse. For eksempel forklarte Baschuk at NFT-er innen virtuelle økosystemer gjør det mulig for selskaper å tjene penger på eiendeler på tvers av et blokkjedenettverk, noe som forbedrer interaktivitet for forbrukere og fans.

For å sette dette i perspektiv, kunngjorde forbrukerelektronikkgiganten Samsung nylig at den vil ha en virtuell kopi av sin fysiske butikk i New York lokalisert i Decentraland, et annet ledende metaverse-økosystem. Butikken, kjent som «Samsung 837X-butikken», vil være tilgjengelig i Decentraland i en begrenset periode.

Samsung 837X-butikk i Decentraland. Kilde: Samsung

En talsperson for Samsung sa til Cointelegraph at etablering av Samsung 837X som et metaverse-merke vil gi ubegrensede muligheter for forbrukere til å koble til Samsung og produktene deres på en oppslukende måte:

"I vår metavers vil merkevarepilarene bærekraft, tilpasning og tilkobling komme til live i opplevelser som viser frem den banebrytende teknologien som er innebygd i Samsung-familien av produkter. Dette virtuelle navet vil bli et sted for samfunnet vårt for å feire konvergensen mellom teknologi, kunst, kultur, mote og musikk."

Samsungs talsperson nevnte videre at Decentraland spesifikt ga selskapet en plattform for å muliggjøre en ekte Web3-metaverseopplevelse. De bemerket at Samsung-fellesskapet ønsket en metaverse-butikk med interaktive oppdrag som ville tillate deltakere å tjene wearables som NFT-merker eller muligheter til å vinne eksklusive Samsung-merkede klær for avatarer.

Samsung 837X wearables i Decentraland. Kilde: Samsung

Samlet forklarte Samsung at 837X-butikken vil tjene som et grunnlag for fremtiden, som vil tilby betydelig nytte for sine besøkende. På sin side ser selskapet på måter merker tjent på 837X vil tilby tilgang og nytte for fremtidige arrangementer og opplevelser i det virtuelle rommet. "I fremtiden er det vårt håp at alle som besøker vår verden vil være i stand til å forbedre sin online opplevelse i metaverset og sin virkelige opplevelse med Samsung-produkter," kommenterte Samsungs talsperson.

Mens Samsung var et av de første store merkene som lanserte en virtuell butikk i Decentraland i år, følger andre organisasjoner etter. Senest gikk Tennis Australia, arrangøren av Australian Open (AO), sammen med Decentraland for å være vertskap for AO i metaversen. Dette virtuelle miljøet inneholder nøkkelområder i Melbourne Park, inkludert Rod Laver Arena og Grand Slam Park. AO Decentraland 2022 finner sted 17.–30. januar, og gjenspeiler turneringsplanen i det virkelige liv.

En avatar som ser på velkomstadressen på AO i Decentraland. Kilde: Decentraland

Ridley Plummer, Tennis Australia NFT og metaverse-prosjektleder, fortalte Cointelegraph at det var en naturlig progresjon for arrangementet å utvide seg til metaversen. Plummer delte at dette også var tilfelle på grunn av grensestenginger forårsaket av COVID-19-pandemien, som har gjort det vanskeligere for fans å delta på arrangementet personlig:

"Vi kan bare ha et visst antall mennesker i området og arenaene, så vi bringer AO til verden ved å la fans ta del i en virtuell, interaktiv opplevelse på Decentraland. Dette vil forbedre fansens seeropplevelse hjemme fra TV-en ved å gi brukerne et mer voyeuristisk blikk på hva som skjer i Melbourne Park.»

Plummer utdypet at AOs metaverse-miljø har underholdningssenter hvor fans kan se repriser av tenniskamper, sammen med historiske opptak fra tidligere turneringer. Han bemerket at i løpet av den siste helgen av arrangementet, vil fans ha tilgang til opptak bak kulissene som vil vise spillere under treningsøkter og mer.

Ariel-bilde av AO-arenaen i Decentraland. Kilde: Decentraland

Plummer la til at brukere på Decentraland kan gå rundt i Melbourne Park med avatarene sine for å samle wearables og spille virtuelle spill for å tjene NFT-er. "Det er varer og merkevarebygging vi kan legge til i Decentraland som forbedrer opplevelsene for våre partnere også fra et spill-for-tjene-perspektiv. Vi har en serie med gamification innen Decentraland.»

Blockchain-basert metaverse tilbyr mer, men vil mainstream fange opp?

Gitt de unike opplevelsene NFT-er kan bringe til forbrukere og fans, er det like viktig å fremheve fordelene som tilbys av et blockchain-basert metaverse-økosystem. For eksempel, mens mange merker har begynt å engasjere brukere gjennom tilkoblede miljøer, muliggjør blokkjedenettverk eierskap av digitale eiendeler samtidig som de demonstrerer den sanne kraften til Web3.

Adam De Cata, leder for partnerskap i Decentraland, utdypet dette til Cointelegraph at forskjellen mellom en blokkjedebasert metavers og en ikke-blokkjede-metavers er interoperabilitet:

"Når det kommer til interoperabilitet og hva dette betyr for brukere i blockchain, kan det gi utallige verktøy og fordeler. Du kan kjøpe dine digitale plagg, bytte og selge dem og motta disse midlene via krypto (som kan overføres til fiat om nødvendig). Som skaper kan du også motta en etterfølgende provisjon på salg av bærbare produkter."

De Cata la til at åpen kildekode-plattformer som Decentraland videre lar brukere koble sine digitale lommebøker til plattformen for å få tilgang til bestemte bygg og scener som kan være eksklusive for en bestemt NFT de allerede har: "Vi er fortsatt i utforskningens barndom, og det er spennende å tenke på mulighetene fremover med Web3."

Når det gjelder interoperabilitet, fortalte Sebastien Borget, medgründer av The Sandbox, til Cointelegraph at Metaverse muliggjør en digital økonomi, og la merke til at et ekte virtuelt økosystem bør tillate at en avatar kan brukes på tvers av en rekke plattformer: "Metaverse betyr at avataren din kan fungere på tvers av en myriade av virtuelle verdener, med samme identitet. Dette er bare mulig gjennom blokkjedeteknologi, som gir brukerne kontroll over identiteten, data og valuta.»

Borget bemerket videre at virtuelle verdener har eksistert i over 20 år, og la til at mange nåværende metaverser bare er sentraliserte plattformer:

"Verdien sentraliserte plattformer gir ved å skape eller være tilstede er låst til plattformen, og enda verre, fanget mest av plattformen i stedet for å gå tilbake til brukerne. For meg kan Metaverses sanne potensiale bare skje hvis det er en teknologi som støtter denne digitale økonomien og brukernes suverenitet.»

Men mens blockchain-baserte metaverse-miljøer er i stand til å tilby mer til både selskaper og deres brukere, gjenstår spørsmålet om dette konseptet vil fange opp med mainstream. De Cata bemerket at han er optimistisk med hensyn til mainstream adopsjon, og la merke til at Decentraland har sett et nesten like antall gjestelommebøker og brukere med eksisterende digitale lommebøker bruke plattformen. Han delte at han ser frem til tilbakemeldingene fra AO-arrangementet. «Jeg er opptatt av å se hva som skjer i løpet av AO på Decentraland. Det er akkurat nok markedsundersøkelser til å finne ut oppbevaringsgraden og brukeropplevelsen for arrangementer som AO, og om disse brukerne er kryptonative eller ikke."

Det er også bemerkelsesverdig å påpeke at Samsung delte at selskapet har hatt en overveldende positiv respons fra besøkende som kommer til Samsung 837X. "Basert på responsen vi har mottatt, har vi sett oppmøte på Samsung 837X fra både erfarne brukere og nye utforskere. For oss er det veldig spennende.»

Vil metaverse opplevelser erstatte det virkelige liv?

Metaverse-opplevelser kan være den neste store innovasjonen for merker og brukere, men noen lurer kanskje på om virtuelle miljøer vil erstatte virkelige opplevelser helt. Tross alt kan dette meget godt være tilfellet på grunn av de avanserte egenskapene som tilbys innenfor blokkjedebaserte metaversemiljøer.

For eksempel, mens NFT-verktøyet har blitt brakt til live gjennom Metaverse, blir e-handelssektoren med billioner dollar totalt forstyrret. For å forstå omfanget av dette sa Justin Banon, medgründer av Boson Protocol – en desentralisert handelsprotokoll – til Cointelegraph at merkevarer til slutt søker handelsmuligheter. "Hele poenget med Metaverse er at den er programmerbar og spillbar, og tilbyr derfor fulle muligheter for en ny bølge av handel."

På sin side forklarte Banon at Boson Protocol har kjøpt en av de største tomtene i Decentraland for å være vertskap for virtuelle butikker som gjør det mulig å kjøpe NFT wearables og deretter innløses for fysiske varer enten online eller på butikksteder. For eksempel lanserte Boson Protocol nylig en virtuell butikk med DressX, en forhandler for digitale moteklær, som lar selskapet selge varer til brukere i metaverset som kan løses inn for fysiske versjoner. "Vi får mer etterspørsel etter Web3-funksjoner, som "digifysiske" tilbud. Det er ikke lenger etterspørselen etter vanilje-e-handel,» bemerket han.

Boson Protocols DressX-butikk i Decentraland. Kilde: Boson Protocol

Selv om dette kan være, kommenterte De Cata at tid brukt i Metaverse avhenger av individuelle brukere:

"Metaversehendelser vil være komplementære til virkelige hendelser og opplevelser. Vi ser allerede en blandet blanding av begge. Sosialt innhold er nøkkelen i den digitale tidsalderen vi lever i. Jeg trekker fra kurvene for teknologisk adopsjon – de tidlige brukerne kan bruke stadig mer tid i Metaverse, mens de sene flertallet mindre tid.»

Selv om det er vanskelig å forutsi den fremtidige trekkraften til Metaverse, er bransjeeksperter fortsatt sikre på at alle merker til slutt vil ta i bruk en metaverse-modell. Borget kommenterte at han forventer at denne trenden vil akselerere fordi merkevarer leter etter nye måter å engasjere brukere digitalt på. "Det er fornuftig for merkevarer å gi mer verdi tilbake til brukerne direkte, i stedet for å bruke på reklame," sa han. Og De Cata la til at selv om "the Metaverse" er trending som et emne, mener han at disse virtuelle verdenene bare er en forlengelse av sosiale medieplattformer:

"Metaverse lar oss få kontakt med likesinnede individer på en måte som vi for øyeblikket ikke får av å sveipe opp og ned i en mobilapp. For kryptosamfunnet er interoperabilitet nøkkelen. For ikke-kryptobrukere som kommer inn i disse miljøene, er det tydelig at de nyter dem mer nå enn YouTube.»

Blockchain-baserte metaverse-miljøer lar merkevarer tilby flere brukerfordeler, som økt interaktivitet og eierskap til virtuelle gjenstander, men vil det fange opp?

Milliardbedrifter tar Metaverse med storm ettersom forbrukere har vist økt interesse for virtuelle, interaktive, tredimensjonale opplevelser som finner sted online.

Mens "Metaverse" fortsatt er et nytt konsept, fant analysefirmaet Strategy Analytics at det globale Metaverse-markedet forventes å nå nesten 42 milliarder dollar innen 2026. Dette kan godt være tilfelle, ettersom en håndfull virksomheter inkludert Nike og Walmart har begynt utforske forbrukeropplevelser i metaverse miljøer.

NFT-verktøy for merkevarer som lanseres i Metaverse

For å forstå hvordan og hvorfor merkevarer utnytter Metaverse, er det viktig å påpeke rollen som NFT-er, eller ikke-fungible tokens, spiller i disse økosystemene. Mens året 2021 så en tilstrømning av NFT-er, er fremveksten av Metaverse spådd å fremheve viktigheten av nytten bak NFT-er.

Adrian Baschuk, grunnlegger av Ethernity Chain – en autentisert og lisensiert NFT-plattform – fortalte Cointelegraph at hvert merke, selskap og bemerkelsesverdig figur til slutt vil ha en metaverse og NFT-integrasjon:

"Dette er "Myspace-dagene" til NFT-metaverse interaktivitetslaget. Akkurat som alle selskap og individer har tatt i bruk en eller annen form for sosiale medier, vil dette også være tilfelle for NFT-er og Metaverse.»

Gitt dette, delte Baschuk at Ethernity nylig brakte sin IP til The Sandbox, et blokkjedebasert metaverse-økosystem. Nærmere bestemt har Ethernity skaffet seg en ønskelig tomt i The Sandbox for å være vert for et galleri og en NFT-butikk med full lisens. Baschuk forklarte at dette vil tillate The Sandbox-brukere å kjøpe Ethernity NFT-klær og samleobjekter.

I følge Baschuk inkluderer disse bærbare NFT-ene atlettrøyer, som vil bli brukt til å kle og gi spesielle krefter til The Sandbox-avatarer. "Dallas Cowboys' Zeke og Dak vil sette i gang dette, ettersom spillernes bærbare trøyer og skulderputer vil øke en brukers avatarers ferdigheter og krefter," sa han.

Selv om dette spesifikke eksemplet kan appellere til The Sandbox-spillfellesskapet, er konseptet bak det universelt for merker som går inn i Metaverse. For eksempel forklarte Baschuk at NFT-er innen virtuelle økosystemer gjør det mulig for selskaper å tjene penger på eiendeler på tvers av et blokkjedenettverk, noe som forbedrer interaktivitet for forbrukere og fans.

For å sette dette i perspektiv, kunngjorde forbrukerelektronikkgiganten Samsung nylig at den vil ha en virtuell kopi av sin fysiske butikk i New York lokalisert i Decentraland, et annet ledende metaverse-økosystem. Butikken, kjent som «Samsung 837X-butikken», vil være tilgjengelig i Decentraland i en begrenset periode.

Samsung 837X-butikk i Decentraland. Kilde: Samsung

En talsperson for Samsung sa til Cointelegraph at etablering av Samsung 837X som et metaverse-merke vil gi ubegrensede muligheter for forbrukere til å koble til Samsung og produktene deres på en oppslukende måte:

"I vår metavers vil merkevarepilarene bærekraft, tilpasning og tilkobling komme til live i opplevelser som viser frem den banebrytende teknologien som er innebygd i Samsung-familien av produkter. Dette virtuelle navet vil bli et sted for samfunnet vårt for å feire konvergensen mellom teknologi, kunst, kultur, mote og musikk."

Samsungs talsperson nevnte videre at Decentraland spesifikt ga selskapet en plattform for å muliggjøre en ekte Web3-metaverseopplevelse. De bemerket at Samsung-fellesskapet ønsket en metaverse-butikk med interaktive oppdrag som ville tillate deltakere å tjene wearables som NFT-merker eller muligheter til å vinne eksklusive Samsung-merkede klær for avatarer.

Samsung 837X wearables i Decentraland. Kilde: Samsung

Samlet forklarte Samsung at 837X-butikken vil tjene som et grunnlag for fremtiden, som vil tilby betydelig nytte for sine besøkende. På sin side ser selskapet på måter merker tjent på 837X vil tilby tilgang og nytte for fremtidige arrangementer og opplevelser i det virtuelle rommet. "I fremtiden er det vårt håp at alle som besøker vår verden vil være i stand til å forbedre sin online opplevelse i metaverset og sin virkelige opplevelse med Samsung-produkter," kommenterte Samsungs talsperson.

Mens Samsung var et av de første store merkene som lanserte en virtuell butikk i Decentraland i år, følger andre organisasjoner etter. Senest gikk Tennis Australia, arrangøren av Australian Open (AO), sammen med Decentraland for å være vertskap for AO i metaversen. Dette virtuelle miljøet inneholder nøkkelområder i Melbourne Park, inkludert Rod Laver Arena og Grand Slam Park. AO Decentraland 2022 finner sted 17.–30. januar, og gjenspeiler turneringsplanen i det virkelige liv.

En avatar som ser på velkomstadressen på AO i Decentraland. Kilde: Decentraland

Ridley Plummer, Tennis Australia NFT og metaverse-prosjektleder, fortalte Cointelegraph at det var en naturlig progresjon for arrangementet å utvide seg til metaversen. Plummer delte at dette også var tilfelle på grunn av grensestenginger forårsaket av COVID-19-pandemien, som har gjort det vanskeligere for fans å delta på arrangementet personlig:

"Vi kan bare ha et visst antall mennesker i området og arenaene, så vi bringer AO til verden ved å la fans ta del i en virtuell, interaktiv opplevelse på Decentraland. Dette vil forbedre fansens seeropplevelse hjemme fra TV-en ved å gi brukerne et mer voyeuristisk blikk på hva som skjer i Melbourne Park.»

Plummer utdypet at AOs metaverse-miljø har underholdningssenter hvor fans kan se repriser av tenniskamper, sammen med historiske opptak fra tidligere turneringer. Han bemerket at i løpet av den siste helgen av arrangementet, vil fans ha tilgang til opptak bak kulissene som vil vise spillere under treningsøkter og mer.

Ariel-bilde av AO-arenaen i Decentraland. Kilde: Decentraland

Plummer la til at brukere på Decentraland kan gå rundt i Melbourne Park med avatarene sine for å samle wearables og spille virtuelle spill for å tjene NFT-er. "Det er varer og merkevarebygging vi kan legge til i Decentraland som forbedrer opplevelsene for våre partnere også fra et spill-for-tjene-perspektiv. Vi har en serie med gamification innen Decentraland.»

Blockchain-basert metaverse tilbyr mer, men vil mainstream fange opp?

Gitt de unike opplevelsene NFT-er kan bringe til forbrukere og fans, er det like viktig å fremheve fordelene som tilbys av et blockchain-basert metaverse-økosystem. For eksempel, mens mange merker har begynt å engasjere brukere gjennom tilkoblede miljøer, muliggjør blokkjedenettverk eierskap av digitale eiendeler samtidig som de demonstrerer den sanne kraften til Web3.

Adam De Cata, leder for partnerskap i Decentraland, utdypet dette til Cointelegraph at forskjellen mellom en blokkjedebasert metavers og en ikke-blokkjede-metavers er interoperabilitet:

"Når det kommer til interoperabilitet og hva dette betyr for brukere i blockchain, kan det gi utallige verktøy og fordeler. Du kan kjøpe dine digitale plagg, bytte og selge dem og motta disse midlene via krypto (som kan overføres til fiat om nødvendig). Som skaper kan du også motta en etterfølgende provisjon på salg av bærbare produkter."

De Cata la til at åpen kildekode-plattformer som Decentraland videre lar brukere koble sine digitale lommebøker til plattformen for å få tilgang til bestemte bygg og scener som kan være eksklusive for en bestemt NFT de allerede har: "Vi er fortsatt i utforskningens barndom, og det er spennende å tenke på mulighetene fremover med Web3."

Når det gjelder interoperabilitet, fortalte Sebastien Borget, medgründer av The Sandbox, til Cointelegraph at Metaverse muliggjør en digital økonomi, og la merke til at et ekte virtuelt økosystem bør tillate at en avatar kan brukes på tvers av en rekke plattformer: "Metaverse betyr at avataren din kan fungere på tvers av en myriade av virtuelle verdener, med samme identitet. Dette er bare mulig gjennom blokkjedeteknologi, som gir brukerne kontroll over identiteten, data og valuta.»

Borget bemerket videre at virtuelle verdener har eksistert i over 20 år, og la til at mange nåværende metaverser bare er sentraliserte plattformer:

"Verdien sentraliserte plattformer gir ved å skape eller være tilstede er låst til plattformen, og enda verre, fanget mest av plattformen i stedet for å gå tilbake til brukerne. For meg kan Metaverses sanne potensiale bare skje hvis det er en teknologi som støtter denne digitale økonomien og brukernes suverenitet.»

Men mens blockchain-baserte metaverse-miljøer er i stand til å tilby mer til både selskaper og deres brukere, gjenstår spørsmålet om dette konseptet vil fange opp med mainstream. De Cata bemerket at han er optimistisk med hensyn til mainstream adopsjon, og la merke til at Decentraland har sett et nesten like antall gjestelommebøker og brukere med eksisterende digitale lommebøker bruke plattformen. Han delte at han ser frem til tilbakemeldingene fra AO-arrangementet. «Jeg er opptatt av å se hva som skjer i løpet av AO på Decentraland. Det er akkurat nok markedsundersøkelser til å finne ut oppbevaringsgraden og brukeropplevelsen for arrangementer som AO, og om disse brukerne er kryptonative eller ikke."

Det er også bemerkelsesverdig å påpeke at Samsung delte at selskapet har hatt en overveldende positiv respons fra besøkende som kommer til Samsung 837X. "Basert på responsen vi har mottatt, har vi sett oppmøte på Samsung 837X fra både erfarne brukere og nye utforskere. For oss er det veldig spennende.»

Vil metaverse opplevelser erstatte det virkelige liv?

Metaverse-opplevelser kan være den neste store innovasjonen for merker og brukere, men noen lurer kanskje på om virtuelle miljøer vil erstatte virkelige opplevelser helt. Tross alt kan dette meget godt være tilfellet på grunn av de avanserte egenskapene som tilbys innenfor blokkjedebaserte metaversemiljøer.

For eksempel, mens NFT-verktøyet har blitt brakt til live gjennom Metaverse, blir e-handelssektoren med billioner dollar totalt forstyrret. For å forstå omfanget av dette sa Justin Banon, medgründer av Boson Protocol – en desentralisert handelsprotokoll – til Cointelegraph at merkevarer til slutt søker handelsmuligheter. "Hele poenget med Metaverse er at den er programmerbar og spillbar, og tilbyr derfor fulle muligheter for en ny bølge av handel."

På sin side forklarte Banon at Boson Protocol har kjøpt en av de største tomtene i Decentraland for å være vertskap for virtuelle butikker som gjør det mulig å kjøpe NFT wearables og deretter innløses for fysiske varer enten online eller på butikksteder. For eksempel lanserte Boson Protocol nylig en virtuell butikk med DressX, en forhandler for digitale moteklær, som lar selskapet selge varer til brukere i metaverset som kan løses inn for fysiske versjoner. "Vi får mer etterspørsel etter Web3-funksjoner, som "digifysiske" tilbud. Det er ikke lenger etterspørselen etter vanilje-e-handel,» bemerket han.

Boson Protocols DressX-butikk i Decentraland. Kilde: Boson Protocol

Selv om dette kan være, kommenterte De Cata at tid brukt i Metaverse avhenger av individuelle brukere:

"Metaversehendelser vil være komplementære til virkelige hendelser og opplevelser. Vi ser allerede en blandet blanding av begge. Sosialt innhold er nøkkelen i den digitale tidsalderen vi lever i. Jeg trekker fra kurvene for teknologisk adopsjon – de tidlige brukerne kan bruke stadig mer tid i Metaverse, mens de sene flertallet mindre tid.»

Selv om det er vanskelig å forutsi den fremtidige trekkraften til Metaverse, er bransjeeksperter fortsatt sikre på at alle merker til slutt vil ta i bruk en metaverse-modell. Borget kommenterte at han forventer at denne trenden vil akselerere fordi merkevarer leter etter nye måter å engasjere brukere digitalt på. "Det er fornuftig for merkevarer å gi mer verdi tilbake til brukerne direkte, i stedet for å bruke på reklame," sa han. Og De Cata la til at selv om "the Metaverse" er trending som et emne, mener han at disse virtuelle verdenene bare er en forlengelse av sosiale medieplattformer:

"Metaverse lar oss få kontakt med likesinnede individer på en måte som vi for øyeblikket ikke får av å sveipe opp og ned i en mobilapp. For kryptosamfunnet er interoperabilitet nøkkelen. For ikke-kryptobrukere som kommer inn i disse miljøene, er det tydelig at de nyter dem mer nå enn YouTube.»

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Next Post

96 % av Bitcoin Network har sakte opplastingshastigheter, hevder tidligere BTC-utvikler

bitcoin onchain-data En tidligere Bitcoin Core-utvikler la merke til at kryptovalutaens nettverk ble tregere og mens han prøvde å forstå...

Innhold 96% av Bitcoin-nettverket har lave opplastingshastigheter, hevder tidligere BTC-utvikler først dukket opp på Cointimes.

Subscribe US Now