BTC -prisen svever over $ 61K blant nye bekymringer over skjebnen til fysisk Bitcoin ETF

Mistanke oppstår om amerikanske regulators aksept av fysiske Bitcoin ETF -produkter senere i år, blant rapporter enn investorer stemmer med føttene.

Bitcoin ( BTC ) så en sjelden ro den 16. oktober da markedet fortsatte å fordøye godkjenningen av USAs første børshandlede fond (ETFer).

BTC/USD 1-timers stearinlysdiagram (Bitstamp). Kilde: TradingView

Mangel på tro på ikke-futures ETF-godkjenninger

Data fra Cointelegraph Markets Pro og TradingView viste at BTC/USD sirkulerte $ 61.500 på lørdag, fortsatt opp med 4% på 24 timer.

Paret hadde nådd $ 62 940 timer etter at Wall Street åpnet fredag da nyhetene slo til at regulatorer hadde to ETF-søknader med grønt lys etter mange års mislykkede applikasjoner.

Disse ETFene vil ha CME Bitcoin futures som den underliggende eiendelen, snarere enn Bitcoin selv, med Securities and Exchange Commission (SEC) som skal begynne å bestemme skjebnen til "fysiske" ETFer neste måned.

Fremtidsbaserte ETFer har hatt en blandet mottakelse, med meninger som varierer betydelig om deres markedseffekt og generelle effekt på Bitcoin-prishandlinger.

"Vi er ikke sikre på om disse futuresbaserte ETFene vil kunne trekke nok nye penger til å utløse et eksponentielt trekk høyere som det vi så i 4. kvartal 2020," sa kryptohandelsfirmaet QCP Capital i sin siste markedsoppdatering.

"Vi forventer innstrømning fra investorer som bytter ut gull -ETFer til BTC. Imidlertid, med BTC over 60k, er markedsverdien over $ 1,1 billioner. Det kommer til å ta mye for å flytte nålen."

QCP påpekte at arten av futures -ETFer betydde at produktene sannsynligvis ville appellere mer til detaljhandel fremfor institusjonelle investorer, med brorparten av potensiell kapitalinnstrømning til Bitcoin dermed forbeholdt fysiske produkter.

Disse kan imidlertid komme til å komme lenge, ettersom investorene hoper seg inn i eksisterende kanadiske og europeiske fysiske Bitcoin -ETFer i stedet for å vente på en potensiell endring i spillet fra SEC og den nye styrelederen, Gary Gensler.

"Vi mistenker at etter at SEC -leder Gensler indirekte utelukket en fysisk BTC -ETF i USA i overskuelig fremtid, har investorer som har tilgang til disse utenlandske markedene besluttet å delta der i stedet for å investere i de kommende futures -ETFene i USA," la QCP til .

Bitcoin futures åpner rentediagram. Kilde: Bybt

Bulls i kraft til tross for "priset inn" ETF

Som Cointelegraph rapporterte , er utsiktene for resten av 2021 fortsatt rosenrøde i analytikernes øyne, og Bitcoin tipper for å nå hvor som helst opp til $ 300 000.

Relatert: Bitcoin får grønt lys for prisoppdagelse med 'nesten ingen forsyning' på børser over $ 59K

En påfølgende bearish fase, selv på makroskala, vil sannsynligvis ha et gulv på ikke mindre enn $ 47 000 , antyder data.

I mellomtiden skal institusjonelt handelsfirma Bakkt begynne å handle på New York Stock Exchange neste uke.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *