Cauê Moura tar feil om økonomien: NFT Market er ikke et nullsumspill

admin

NFT Market er ikke et nullsumspill Denne uken brukte gutten Ney R$6 millioner på NFT-er og er nå en del av Bored Apes-gruppen. DE…

Innhold Cauê Moura tar feil om økonomi: NFT Market er ikke et nullsum-spill, dukket først opp på Cointimes.

NFT Market er ikke et nullsumspill

Denne uken brukte gutten Ney R$6 millioner på NFT-er og er nå en del av Bored Apes-gruppen. Ettervirkningen var slik at diskusjonen om NFT-markedet konvergerte til flere interessante økonomiske argumenter.

Et perspektiv forsvart av Cauê Moura, som prøvde å teoretisere om definisjonen av kapitalisme og utvekslingsrelasjonene som oppstår i NFT-markedet, er at økonomien er et nullsumspill , det vil si at for at noen skal vinne, må andre nødvendigvis tape.

Også på Twitter var det folk som ikke forsto hvorfor noen ville kjøpe en joggesko i brann i NFT. De innrømmer at internett ikke er et middel til å skape rikdom, og de tror ikke at NFT-er har noen nytte eller verdi.

Kommentarer "Men hvorfor kjøper noen [NFT Burning Shoe]?

NFT-marked for homo economicus

For å sette ideene på plass, og dra nytte av virkningen av gutten Ney til å kontekstualisere økonomiske konsepter, vil jeg forklare deg hvorfor homo economicus kjøper en NFT. Jeg føler at historien er her.

første feilslutning

Cauê Moura forsvarer ideen om at A er fattig fordi B er rik, A og B kan være mennesker, regioner, land, etnisiteter, kjønn osv. En slik antakelse, hentet fra Marx sin teori om utbytting, innrømmer ikke historiens dynamikk – siden vi til slutt alltid går videre mot sosialisme.

I utgangspunktet er det innholdsskaperen snakker om at økonomien vil være en slags kake, hvis størrelse er fast og representerer all tilgjengelig rikdom. Dermed tar hver person som tar en skive faktisk den skiven fra en annen persons munn.

Denne alternative tolkningen er nedslående, ettersom den antyder at i enhver og alle transaksjoner vil noen være sjarlatanen og den andre personen ville være lurt.

Kommersiell utveksling skjer imidlertid ikke bare mellom varer av samme verdi. Hvis vare A byttes ut med gode B, bør verdien av A nødvendigvis være lik verdien av B. Følgelig kan ingen kommersiell utveksling generere verdi, men bare omfordele verdi. Men det er ikke slik det faktisk skjer, som studiene til Carl Menger, grunnlegger av den østerrikske handelshøyskolen, avmystifiserer.

andre feilslutning

Økonomen gjorde det klart at for at noe skal anses som et økonomisk gode, må fire omstendigheter overholdes: det må være et menneskelig behov; det gode må kunne tilfredsstille dette menneskelige behov; individet må kjenne tingens egnethet for å tilfredsstille sitt behov; og til slutt må individet ha makt over denne tingen.

I den materielle virkeligheten vi eksisterer i, tillater ikke det store flertallet av ting, ettersom de er i sin naturlige tilstand, oss å tilfredsstille våre behov.

Bored Ape 5615 - av Sotheby's
Bored Ape 5615 – av Sotheby's

Så lenge bananen er i haugen, må vi fortsatt strekke oss etter den med hånden og skrelle den for å stille sulten. Med andre ord, materie må bearbeides og transformeres gjennom arbeid (og investeringer).

For det andre kommer bananens manglende evne til å tilfredsstille våre behov direkte fra det faktum at vi heller ikke kjenner alle mulige kombinasjoner og bruksområder.

Teknologien, kunsten å ordne materie slik at den genererer ønsket resultat, faller heller ikke ned fra himmelen; snarere må det oppdages gjennom etterforskning og eksperimentering, to aktiviteter som igjen krever bruk av andre økonomiske goder (instrumenter).

Til slutt er det enda et tillegg. Uansett hvor tilstrekkelig et gode måtte være for å tilfredsstille våre behov, vil det være helt ubrukelig hvis vi ikke har det innen rekkevidde. Derfor må vi produsere og distribuere det.

Homo economicus, rasjonelle vesen, er en spesialisert produsent og samtidig en umettelig forbruker. Vi etterspør de bredeste og mest varierte økonomiske varene, og i bytte kan vi bare tilby vår ekstremt begrensede og spesifikke ekspertise. Og likevel skjer utvekslinger.

Hvorfor skulle noen kjøpe en joggesko i brann på NFT? ” – spør unge på Twitter.

I hver eneste forretningstransaksjon tilskriver hver side varen den mottar en større subjektiv verdi enn varen den gir i retur. Og det er nettopp derfor han bytter.

Tross alt, hvis det ikke var slik – hvis du ikke verdsatte det du får mer enn det du gir i retur – ville transaksjonen rett og slett ikke funnet sted.

Som populariserte oppdagelsen av at verdien av varer ikke er objektiv, men subjektiv , var nettopp Carl Menger. Som et resultat konkluderes det med at individer genererer rikdom ved ganske enkelt å bytte økonomiske varer frivillig.

Derfor tyr de til et middel (kommersiell utveksling) for å nå de målene som er mest verdifulle for dem – i henhold til graden av personlig (subjektiv) betydning.

NFT Market er ikke et nullsumspill

Som João Victor Morisson, skaperen av Burning Shoe og medgründer av den første digitale motemarkedsplassen i Brasil, sa i et intervju med Cointimes, "Brasilianere liker virkelig å ha varer".

Han forsterker at NFT on fire sneaker ble utviklet nettopp for entusiaster som forstår verdien av samleobjekter og er sikre på at blockchain er det beste stedet å sjekke knapphet i det digitale miljøet.

Kort sagt er ikke økonomien et nullsumspill, siden vi under hele prosessen med å produsere varer og tjenester genererer rikdom. Men Cauê Mouras bekymring for sjarlataner er gyldig, siden noen overalt kan ønske å utmanøvrere deg.

Vi har nå nådd det 21. århundre, og se på dette – vi genererer rikdom i den digitale virkeligheten. Metaverset, samlingsrommet til den digitale verden, er nært knyttet til fremtiden for å fremme samarbeidsproduktivitet.

Metaverset er også sammenvevd med interaktive AI-systemer, med kunst, eksplosjonen av forbruk etter behov, fremveksten av kryptovalutaer, forestillingen om overvåkingskapitalisme, kvantedatabehandlingens betydelige fremskritt og så videre.

Som Guga Stocco, spaltist for MIT Technology Review Brazil sier, "dette er århundret for sammenløpet av teknologier. Hvor konkurransedyktige forretningsmodeller er de som allerede er skapt fra det som ble bygget digitalt. Metaverset vil bringe alle sammen. Den har ingen inngangs- eller utgangsdør fordi den ikke er et "sted". Det er omgivelsene."

Les mer:

  • CNJ og DataPrev avslutter en avtale om bruk av et blokkjedesystem
  • Apple-aksjen stiger 5 % ettersom administrerende direktør bekrefter at selskapet vil utforske metaversen
  • Senator foreslår at Bitcoin skal være lovlig betalingsmiddel i Arizona

Innhold Cauê Moura tar feil om økonomi: NFT Market er ikke et nullsum-spill, dukket først opp på Cointimes.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Next Post

Er Axie Infinity over? Dødsspiralen kan ha nådd SLP

Axie Infinity Økonomien til Axie Infinity er fortsatt et hett tema, og samfunnet diskuterer nå mulige årsaker til en...

Har Axie Infinity-innholdet gått tom? Death Spiral May Have Arrived at SLP dukket først opp på Cointimes.

Subscribe US Now