Commercial Bank of Ukraine vil teste digitale mynter basert på Stellar

admin

Ukrainsk valuta skal bli digital En av de eldste bankene i Ukraina, Tascombank, lanserer et pilotprosjekt for å teste digitale valutaer med…

Innholdet fra Commercial Bank of Ukraine vil teste digitale mynter basert på Stellar dukket først opp i Cointimes .

Ukrainsk valuta skal bli digital

En av de eldste bankene i Ukraina, Tascombank , lanserer et Stellar- basert digital mynttesting-pilotprosjekt på en elektronisk versjon av hryvnia – lokal valuta.

Den elektroniske hryvniaen vil bli bygget og testet på Stellar-nettverket og distribuert gjennom Bitts globale fintech-plattforms digitale valutastyringssystem (DCMS).

I følge en uttalelse publisert 14. desember av banken, vil piloten teste effektiviteten til digital valuta på lønnslister for offentlig ansatte, peer-to-peer-betalinger og kjøpmannsbetalinger.

Ukrainsk digital valutautvikling

Valeriy Danilenko, Tascombanks visepresident med ansvar for e-handel, sa at piloten støttes av det ukrainske departementet for digital transformasjon og at alle kommersielle bankers «e-pengeaktiviteter» er under regulatorisk tilsyn av sentralbanken, NBU .

I følge uttalelsen vil den elektroniske hryvniaen bygges i samsvar med eksisterende e-pengelovgivning i Ukraina , og piloten forventes å starte i 2022.

"Vårt mål er å gjennomføre en pilot på kortest rimelig tid, og vi jobber med dette sammen med partnere og interessenter i Ukraina," sa Danilenko. Han spesifiserte ikke varigheten av testen.

Digitale valutaer fra sentralbanker over hele verden

Monetære myndigheter over hele verden utvider sentralbankens (CBDC) forskning og testing av digitale valutaer.

I følge Atlantic Councils CBDC-sporer utforsker rundt 80 land aktivt digitale valutaer støttet av sentralbanker.

Senest, i november, lanserte Nigeria eNaira , og registrerte nesten 500 000 lommeboknedlastinger i løpet av de tre første ukene.

I oktober startet den europeiske sentralbanken en toårig prøveperiode på en detaljhandels-CBDC , som forbrukere kan bruke til å foreta eller motta betalinger.

Kina er det mest avanserte landet i utviklingen av sin egen digitale valuta , med den hensikt å bruke den i vinter-OL i februar 2022, allerede i stor skala, og til og med vekke bekymringer fra internasjonale byråer rundt om i verden .

Ukraina legger også grunnlaget for en mulig lansering av en elektronisk hryvnia. I begynnelsen av juli vedtok landets parlament en lov som regulerer betalingsmåter som listet opp en fremtidig CBDC i samme kategori som kontanter eller elektroniske penger.

I slutten av juli signerte president Volodymyr Zelensky et lovforslag som ville tillate NBU å utstede en CBDC.

Den neste piloten "vil tjene som det teknologiske grunnlaget for utstedelse av elektroniske penger og er det neste viktige skrittet for å fremme finansiell og betalingsinfrastrukturinnovasjon i Ukraina," sa Oleksandr Bornyakov, Ukrainas viseminister for digital transformasjon, i uttalelsen.

Uttalelsen sa også at piloten vil teste den programmerbare lønnsbrukssaken med ansatte i Diia, et offentlig IT-løsningsselskap i Ukraina.

Danilenko sa at Tascombank fortsatt vurderer antall brukere som vil delta i pilotprosjektet, ettersom innbyggere, kjøpmenn og institusjoner er involvert.

Hva er Stellar?

Stellar er et åpent nettverk som gjør at penger kan flyttes og lagres.

Da den ble lansert i juli 2014, var et av målene å drive finansiell inkludering ved å nå verden uten banker – men like etter ble prioriteringene endret til å hjelpe finansselskaper med å koble seg til hverandre gjennom blokkjedeteknologi.

Nettverkets native token, lumens (XLM), fungerer som en bro som gjør det billigere å handle eiendeler på tvers av landegrensene. Alt dette er rettet mot å utfordre eksisterende betalingsleverandører, som ofte tar høye gebyrer for en lignende tjeneste.

Hvis alt dette høres kjent ut, er det verdt å merke seg at Stellar opprinnelig var basert på Ripple Labs-protokollen. Blockchain ble opprettet som et resultat av hard fork og koden ble deretter skrevet om.

Stellar (XLM) rangerer for tiden #27 i markedsverdi blant kryptovalutaer, ifølge CoinGoLive.

Med en markedsverdi på ca. USD 6,5 milliarder , med i underkant av 50 % av det totale tilbudet som sirkulerende tilbud og en nettodominans på 0,0061 % over de 100 beste myntene, også ifølge data fra CoinGoLive.

XLM handles for tiden til 26 cent .

Innholdet fra Commercial Bank of Ukraine vil teste digitale mynter basert på Stellar dukket først opp i Cointimes .

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Next Post

Bitcoin-banker og meglere vil tilby de samme produktene, sier Revolut

Bitcoin med grafikk og dollarsedler På den største blokkjede- og kryptovalutakonferansen i Europa uttalte startup unicorn Revolut, gjennom en av sine...

Innholdsbanker og bitcoin-meglere vil tilby de samme produktene, hevder Revolut først dukket opp i Cointimes .

Subscribe US Now