Det er mer et etterspørselssjokk enn et tilbudssjokk, sier Bridgewater

admin

Ray Dalio Det har vært mange kommentarer i media om at årsakene til global inflasjon kommer fra tilbudsproblemer (mangel på…

Innhold Det er mer et etterspørselssjokk enn et tilbudssjokk, sier Bridgewater først dukket opp i Cointimes .

Ray Dalio

Det har vært mange kommentarer i media om at årsakene til global inflasjon kommer fra tilbudsproblemer (knapphet på produkter, arbeidskraft og på grunn av forsinkelser i leveranser), og ikke etterspørsel.

Denne fortellingen har praktisk talt blitt en konsensus.

Bridgewater har et annet perspektiv på temaet.

For dem stammer nåværende inflasjon fra et overskudd av etterspørsel som igjen stammer fra den massive tilførselen av penger til økonomier, for det som ble kjent som "Monetary Policy 3" (MP3).

MP3

MP3 ("Monetary Policy 3") har skapt en eksplosjon av etterspørsel som ikke matches av tilbud.

MP3 skaper med andre ord etterspørsel uten å skape tilbud.

MP3, sett som svar på pandemien, kompenserte mer enn for tapte inntekter på grunn av omfattende stans, uten å kompensere for forsyningen som disse oppskriftene hadde produsert.

Dette er veldig forskjellig fra PM2 (post-finansiell krise), der QE (Quantitative Easing, eller "Monetary Easing") generelt ikke ble ledsaget av en betydelig finanspolitisk stimulans, men oppveide en kredittsammentrekning og som et resultat av dette var ikke inflasjonsdrivende.

Analyse

I følge selskapets analyse mottok familier mer enn de tapte fra pandemien, noe som førte til at et overskudd av akkumulert kapital ble brukt og dumpet inn i økonomien.

Grafen nedenfor viser hvordan etterspørselen økte mer enn produksjonen, på nivåer som ligner hyperinflasjonen på 1980-tallet. Og det var ingen reinvesteringer i capex for å følge denne økningen i etterspørselen.

amerikanske data (aksjer)
Kilde: Bridgewater

Som et resultat av denne voldsomme etterspørselen har lagrene (fra råvarer til boliger) gradvis gått ned, noe som gir næring til inflasjonsbrannen.

amerikanske data (hjem)
Kilde: Bridgewater

Ved å holde denne etterspørselen stabil, jo mindre aksjer er, jo mindre er tilbudet, og jo høyere priser pleier å være.

I tillegg til å ha lave varelager, er det nå mye vanskeligere for bedrifter å få levert forsyninger når de trenger det. I en rekke ulike tiltak er fraktkostnadene og leveringstiden mye høyere.

Prisene på ulike råvarer, som metaller, har steget kraftig siden i fjor da etterspørselen langt har overgått tilbudet.

På samme måte er det ikke nok energi til å drive økonomisk aktivitet, gitt dagens etterspørsel. Prisene på naturgass, kull og olje skyter i været rundt om i verden.

Lave realrenter og bedre lønninger støtter en vedvarende boligboom, og tilbudet har rett og slett ikke klart å henge med: I USA har boligaksjene falt til nivåer langt under noe som er sett i nyere historie.

Som et resultat stiger bolig- og leieprisene.

Kombinert med dette har arbeidsmarkedet tatt seg opp igjen og tegn til inflasjonspress på lønningene sees allerede.

amerikanske data (sysselsetting)
Kilde: Bridgewater

Med sin økonomi oppdatert, og med å tjene penger på stigende eiendoms-, aksje- og kryptovalutapriser, har folk blitt stadig mer selektive i arbeidet de velger.

Halvparten av alle selskaper i USA klarer ikke å fylle stillingene sine (langt mer enn noe scenario sett siden 1975). Det er flere ledige stillinger enn arbeidsledige med anstendig grad.

Alt dette presset til sammen får lønningene til å stige med den raskeste hastigheten siden begynnelsen av 1980-tallet, ettersom etterspørselen langt overstiger arbeidstilbudet.

Hvis dette fenomenet vedvarer, kan inflasjonen nå lønn, og da blir scenariet stygt.

Dette scenariet er allerede usikkert og farlig, ettersom Fed allerede har startet en sky og gradvis reduksjon i stimuli (som kan dempe inflasjonen), men den vurderer ikke engang å heve renten for å bremse økonomien.

Noen indikatorer peker på en naturlig økonomisk nedgang, men det er fortsatt ingen konsensus.

Inntjeningssesongen fortsetter å slå rekorder, ettersom selskapene har hatt sterk etterspørsel og klart å gi inflasjonen videre.

Resultatene har imidlertid vært dårligere enn forrige kvartal, noe som kan tyde på en nedgang.

Hvis denne etterspørselen vedvarer, som Bridgewater hevder, er det sannsynlig at inflasjonen vil vedvare, og med katastrofale konsekvenser.

amerikanske data (jobber)
Kilde: Bridgewater

Enda mer hvis globaliseringen fortsetter å avta, med konflikter mellom Kina og USA, for eksempel.

Konklusjon

I tillegg til alt dette ble det nylig godkjent, i USA, å ha en infrastrukturplan på billioner dollar, og det kommer mer penger i en allerede overopphetet økonomi.

Ikke engang den økonomiske nedgangen, om i det hele tatt, kunne redde fra inflasjonen.

Dette er fordi det allerede har vært tilfeller av stagflasjon, som på 1980-tallet, hvor inflasjonen selv med en svak økonomi nådde tosifret.

Kvelende etterspørsel vil kreve at globale sentralbanker raskt vedtar restriktive retningslinjer, noe som virker usannsynlig.

Den virkelige løsningen vil komme fra en økning i folks produktivitet, som har en tendens til å redusere kostnadene for produkter og tjenester. Uansett er det viktig å vite hvordan du beskytter deg mot inflasjon i investeringer.

Les mer:

  • Kryptovalutakort lansert av Crypto.com og Visa i Brasil
  • https://cointimes.com.br/nano-ganha-novo-ticker-e-simbolo-monetario/
  • Bitcoin fortsetter å treffe ATH, og gruveindikatorer tyder på at det bare er begynnelsen

Innhold Det er mer et etterspørselssjokk enn et tilbudssjokk, sier Bridgewater først dukket opp i Cointimes .

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Next Post

Bitcoin setter opp neglebitende ukentlig close etter Taproot går live

Markedene legger ETF-avvisningen bak seg da BTC-prisaksjonen beholder høyere nivåer gjennom helgen.

Bitcoin ( BTC ) ble handlet over en nøkkelsone til den ukentlige lukkingen den 13. november etter den vellykkede aktiveringen av Taproot myk gaffel.

BTC/USD 1-times lysdiagram (bitstempel). Kilde: TradingView

Hvilken ETF-avvisning?

Data fra Cointelegraph Markets Pro og TradingView viste at BTC/USD holdt over $64 000 klokken 10 UTC søndag.

Paret hadde vunnet i siste del av lørdagen etter en kort periode å ha handlet under $63 000 takket være amerikanske regulatorer som avviste det som ville ha vært det første spotbaserte børshandlede fondet (ETF).

Tilsynelatende uberørt av flyttingen kom imidlertid Bitcoin deretter tilbake til form, og så lokale topper på $65 350 på Bitstamp før konsolideringen.

Langt fra å beklage ETF-nyhetene, handlet søndag om positive skritt for Bitcoin, med markedsdeltakere som feiret Taproots lansering .

Taproot, den største oppgraderingen til Bitcoin-protokollen siden 2017, gir en rekke fordeler som påvirker alt fra sikkerhet til Lightning Network-effektivitet. Det ble først foreslått for syv år siden av utvikleren Greg Maxwell og har nå endelig blitt virkelighet.

“Den virkelige arbeidet vil være å bygge lommebøker / protokoller som bygger på toppen av det å gjøre bruk av sine fordeler,” Bitcoin hovedutvikler Pieter Wuille sagt som en del av kommentarene søndag.

"Jeg er veldig spent på å se hvor det tar oss."

Som Cointelegraph rapporterte , har myke gafler historisk gått foran bullish BTC-prisperioder.

Kan Bitcoin "redde" den ukentlige lukkingen?

Søndagens ukentlige avslutning gir i mellomtiden en utfordring for okser som leter etter en ren pause over et seks måneders motstandsnivå.

Relatert: Prisanalyse 11/12: BTC, ETH, BNB, ADA, SOL, XRP, DOT, DOGE, SHIB, LUNA

Med Bitcoin som karakteristisk setter inn svakere kursbevegelser på søndager og har kommet seg på mandager de siste ukene, holdt markedet seg i mørket da helgen nærmet seg.

"Ser etter prisen for å holde forrige fra april, og dette skal være et høyere lavt nivå," la trader Pentoshi til ved å analysere daglige tidsrammer.

"Rekkevidden vi ikke ønsker å gå tilbake til er den vi nettopp kom fra."
BTC/USD 1-ukers lysdiagram som viser rekkevidde. Kilde: Pentoshi/ Twitter

"Moonvember" har fortsatt et stadig mer kontroversielt prismål ved slutten av måneden på nesten 100 000 dollar.

Subscribe US Now