Det største Bitcoin-fondet i verden kan bli ETF innen juli når GBTC nærmer seg $40B AUM

Innlevering for å konvertere GBTC nå er "perfekt timing," hevder selskapets ETF-sjef, men det er fortsatt bekymring for den generelle styrken til bransjen.

Grayscale kan lansere sitt Bitcoin ( BTC ) børshandlede fond (ETF) så snart som i juli 2022, har en av dets ledere sagt.

Da han talte på en virtuell begivenhet organisert av MarketWatch 27. oktober, ga Grayscales globale leder for ETFer David LaValle en ni måneders tidslinje for godkjenning av amerikanske regulatorer.

Gråtoner: Nå er tiden inne for å søke om en ETF

Grayscale, som driver det største volumet av Bitcoin-investeringsproduktet globalt, Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), gjentok denne måneden at det er "forpliktet" til å transformere det til en ETF.

I følge LaValle var tidspunktet for å sende inn søknaden for å gjøre det denne uken ideell.

"Vi trodde det var det perfekte tidspunktet å sende inn søknaden vår," sa han.

"Nå som Bitcoin-futures-produktene var litt utenfor tallerkenen til SEC, ville de være åpne for å se på registreringene av spotbaserte produkter."

ETF-søknader krever en lang 240-dagers analyseperiode med US Securities and Exchange Commission, noe som åpner for potensialet for et klarsignal innen juli.

I oktober fikk fire ETFer grønt lys, alle basert på Bitcoin-futures i stedet for spot, noe som Grayscale og andre er opptatt av å endre.

GBTC hadde 38,8 milliarder dollar i forvaltningskapital (AUM) per torsdag, med totalen for alle Grayscale-fondene nå på 53,1 milliarder dollar.

GBTC-beholdning vs. BTC/USD-diagram. Kilde: Bybt

Hayes: ETF-markedet trenger "frisk kapital"

Som Cointelegraph rapporterte , er det store forhåpninger om at spot-ETFer vil få lov til å operere fra november midt i fersk kritikk av futuresbaserte produkter.

Relatert: GBTC leverte bedre avkastning enn Bitcoin ETFer forrige uke

Arthur Hayes, tidligere sjef for derivathandelsgiganten BitMEX, leverte et mer skarpt syn på hele økosystemet denne uken.

"Det eksisterer allerede en pseudo-ETF med over 40 milliarder dollar i AUM, Grayscale Bitcoin Trust (GBTC). Det er ikke teknisk sett en ETF, men den har likevel samlet opp eiendeler. Derfor er det som kreves ikke en bevegelse av AUM fra ett sporingsprodukt til et annet, men ny kapital inn i systemet», skrev han i et dedikert blogginnlegg .

"Når GBTC legges til blandingen av USA-noterte sporingsprodukter, vil det faktisk være netto ny etterspørsel fra detaljhandlere og institusjoner som ikke allerede er investert i området? Jeg frykter at fortellingen om institusjonelle og private investorer som pløyer AUM inn i komplekset kan være feilplassert, slik de som ønsker å være involvert i stor grad allerede er.»

Markedene har hatt mange år på seg for å prise en potensiell ETF-lansering, etter å ha sett flere avvisninger fra SEC, som hver flytter Bitcoin-prisen mindre og mindre med tiden.

Synspunktene og meningene som uttrykkes her er utelukkende forfatterens og reflekterer ikke nødvendigvis synspunktene til Cointelegraph.com. Hver investering og handel innebærer risiko, du bør utføre din egen forskning når du tar en beslutning.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *