Detaljhandelfokuserte singaporeanske CBDC for å sikre seg mot privat utstedte stablecoins

Detaljhandelen CBDC vil bli utviklet i samarbeid med private enheter, som "ville være den digitale ekvivalenten til dagens sedler og mynter."

Monetary Authority of Singapore (MAS) har økt innsatsen for å forske og utvikle en sentralbanks digital valuta (CBDC) for detaljbruk under Project Orchid-initiativet.

Ifølge MAS administrerende direktør Ravi Menon, vil Singapores detaljhandel CBDC utvikles i et partnerskap med private enheter, som "ville være den digitale ekvivalenten til dagens sedler og mynter."

Mens han snakket på Singapore FinTech-festivalen, fremhevet Menon fordelene med detaljhandels-CBDC-er for å hjelpe raskere og sikre online-transaksjoner og bygge et inkluderende betalingsøkosystem.

Han mener også at det å bygge et internt detaljhandels-CBDC kan redusere den iboende investeringsrisikoen når man håndterer privat utstedte stablecoins eller utenlandske CBDC-er innenfor Singapores betalingslandskap:

"En digital Singapore-dollar utstedt av MAS som er kongruent med behovene til en digitalisert økonomi kan bidra til å redusere denne risikoen. Men å utstede en detaljhandels-CBDC er ikke en enkel beslutning."

Med henvisning til at det ikke haster med behovet for en detaljhandels-CBDC, advarte Menon at hvis folk skulle ha et flertall av eiendelene sine i form av digitale Singapore-dollar, ville sentralbanker ikke være i stand til å gi tilstrekkelige lån:

"Men vi kan sannsynligvis håndtere disse risikoene ved å designe detaljhandels-CBDC med fornuftige sikkerhetstiltak, for eksempel aksje- og flyttak på mengden digitale Singapore-dollar som alle har lov til å plassere med MAS."

MAS eksperimenterte tidligere med engros-CBDC-er under navnet Project Ubin, som var rettet mot å identifisere ulike brukstilfeller i grenseoverskridende betalinger. Initiativet så lanseringen av Partior, et blokkjedebasert interbanknettverk for clearing og oppgjør etablert i fellesskap av DBS Bank, JP Morgan og Temasek.

Ifølge Menon vil Singapore legge til rette for regulatoriske sandkasser basert på eksisterende rammeverk for markedstesting av lavrisikoaktiviteter i et forhåndsdefinert miljø.

"Med kryptobaserte aktiviteter er det i utgangspunktet en investering i en fremtidig fremtid, hvis form ikke er klar på dette tidspunktet."

Relatert: Singapore skal posisjonere seg som globalt kryptosenter, sier regulator

Bare forrige uke den 2. november fremhevet Menon MAS sin proaktive innsats for å implementere «veldig sterk regulering» på plass for å redusere forutsigbare trusler ledsaget av kryptoadopsjon:

Tilbake i august ble Singapore-baserte DBS Bank tildelt regulatorisk godkjenning for å lansere en kryptobørs, DBS Digital Exchange. Som Cointelegraph rapporterte, garanterer den nye lisensen institusjonell handel med store kryptovalutaer , inkludert Bitcoin ( BTC ), Ether ( ETH ), XRP og Bitcoin Cash ( BCH ).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *