Er Axie Infinity over? Dødsspiralen kan ha nådd SLP

admin

Axie Infinity Økonomien til Axie Infinity er fortsatt et hett tema, og samfunnet diskuterer nå mulige årsaker til en…

Har Axie Infinity-innholdet gått tom? Death Spiral May Have Arrived at SLP dukket først opp på Cointimes.

Axie Infinity

Økonomien til Axie Infinity er fortsatt et hett tema, og samfunnet diskuterer nå mulige årsaker til en påstått nedgang i nettverksaktivitet.

Den delte grafen viser dollarinntektene til Ronin-økosystemet (et parallelt nettverk til Ethereum for Axie Infinity), både i avlsavgifter (brenning av SLP og AXS for å lage nye akser) og i markedsplassavgifter (omtrent 4 % av akseforhandlingene).

Denne beregningen nådde toppen 6. august 2021, med $16 millioner i "avlsavgifter" og $1,5 millioner i "markedsplassgebyrer". Siden den gang har den eksponentielle veksten blitt til en skråning.

Imidlertid kan det hende at grafen ikke viser et spill som «døer», selv om det kan virke, siden det avslører en relevant bevegelse på 250 tusen dollar daglig.

Se også: Bruno Perini forklarer økonomien i spillet Axie Infinity: "det er ikke en pyramide"

Dødsspiral?

I en kommentar til tweeten, antydet spillselskapets grunnlegger Kyle Russell at prisen på tokenet falt førte til at avkastningen på investeringen kom under andre muligheter for spillere, noe som senket etterspørselen etter akser og fikk tokenet til å falle ytterligere.

" Den gamle dødsspiralen ," kommenterte Alex, journalisten som publiserte den nevnte grafikken.

Ser vi på andre beregninger, ser historien imidlertid mindre katastrofal ut. Volumet av Smooth Love Potions (SLP) som brennes daglig på Ethereum og Ronin-nettverket fortsetter å stige, til tross for fall i dollarvolum på grunn av prisfallet.

Det er første gang de to beregningene har vist betydelig løsrivelse, noe som muligens indikerer at aktiviteten hos Axie Infinity fortsetter å stige selv etter at prisen har falt.

SLP-volum brent daglig på Ethereum + Ronin
SLP-volum brent daglig på Ethereum + Ronin. Kilde: pro.nansen.ai/axie

Bildet er mindre bekymringsfullt når vi ser på AXS, Axie Infinitys styringstoken. Dollarverdien av beløpet som er låst i innsats, forblir over 1 milliard dollar, selv etter at spillinntektene går ned.

Akkumulert verdi av AXS satset (i dollar)
Akkumulert verdi av AXS satset (i dollar) . Kilde: pro.nansen.ai/axie

For øyeblikket er Axie Infinity-fellesskapet bekymret over mangelen på brukstilfeller for SLP, hvis eneste funksjon er å brenne for å lage nye Axier.

For å lindre problemet introduserte utviklingsteamet brennende Axies i den siste oppdateringen, og brakte nye NFT-er til økosystemet.

Hva er din mening om bærekraften til Axie Infinity-økonomien? Er det en retur til "dødsspiralen"? Legg igjen kommentaren din nedenfor.

Les mer:

  • Axie Infinity lanserer nye NFT-er og legendariske gjenstander, her er hvordan du vinner
  • pølse? SHIBA INU brente nesten en halv kvadrillion tokens
  • Adopsjon: I tillegg til Bitcoin City har vi nå Bitcoin Cash Island

Har Axie Infinity-innholdet gått tom? Death Spiral May Have Arrived at SLP dukket først opp på Cointimes.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Next Post

TVL, nettverksavbrudd eller derivater: Hva ligger bak Solanas (SOL) 60%+ fall?

SOL-prisen er over 60 % unna all-time high, og data viser at tapet av territorium til konkurrerende kjeder driver korreksjonen.

De siste par månedene har ikke vært snille mot kryptovalutaer. Sektorens samlede markedsverdi stupte 50 % fra en topp 10. november på 2,87 billioner dollar til dagens 1,44 billioner dollar. Solanas (SOL) fall har vært enda mer brutalt, og handles for tiden til $88 etter en 66% korreksjon siden dens rekordhøye på $260.

Å feste underytelsen utelukkende til de nylige nettverksbruddene virker for forenklet, og det forklarer ikke den akselererte frakoblingen den siste uken, så la oss ta en titt på hva som kan skje.

Solana/USDT ved FTX (blå) vs. Total kryptobokstav (oransje). Kilde: TradingView

Solana-nettverket ble rammet av fire hendelser i løpet av noen måneder. I følge prosjektets utviklere forårsaket en plutselig økning i antall datatransaksjoner overbelastning av nettverket, noe som la nettverket ødelagt.

Interessant nok sliter nettverket med overbelastning siden utviklerne annonserer en kapasitet på 50 000 transaksjoner per sekund (TPS). Den siste hendelsen 7. januar har blitt tilskrevet et distribuert denial-of-service (DDoS) angrep, men data viser oss at nettverksangrep er mindre relevante enn DApps bruker.

Cyber Capital investeringssjef Justin Bons kritiserte nettverkets sikkerhet, og nevnte at DDoS kan brukes til å "midlertidig få proporsjonal satset kontroll over nettverket ved å angripe andre interessenter."

Sergey Zhdanov, administrerende direktør for kryptobørsen EXMO UK, sa også at DDoS-angrep og lignende avbrudd "ikke virkelig påvirker tilliten til nettverket" og bør ses bort fra. Zhdanov gjør et poeng å sammenligne Ethereum-nettverksavgifter som overstiger $50 som en lignende hikke, men ikke betydelig nok til å få investorer til å forlate det for godt.

Solanas viktigste desentraliserte applikasjonsberegning begynte å vise svakhet tidligere i november etter at nettverkets totale verdi låst (TVL), som måler beløpet som er satt inn i sine smarte kontrakter, begynte å ligge på 15 milliarder dollar.

Solana-nettverk Total Value Locked, USD. Kilde: DefiLlama

Legg merke til hvordan Solanas DApp-innskudd så en nedgang på 44 % på tre måneder, ettersom indikatoren nådde sitt laveste nivå siden 8. september. Til sammenligning står Fantoms TVL for tiden på 9,5 milliarder dollar, en økning på 79 % på tre måneder. En annen konkurrent til DApp-skaleringsløsninger, Terra (LUNA), så en TVL-økning på 60 % til 16 milliarder dollar.

Ikke engang de 10 millioner dollarene som ble samlet inn av Solanas desentraliserte finansapplikasjon (DeFi) Hubble Protocol i begynnelsen av januar, var nok til å gjenvinne investorenes tillit. Krypto-tungvektere som Three Arrows, Digital Currency Group, Delphi Digital og Crypto.com Capital støttet lanseringen av den kryptostøttede stablecoin og null-rente låneplattformen.

TVL og antall aktive adresser falt

Total verdi låst er ikke lenger den primære beregningen som reflekterer sterke fundamentale forhold, noe som betyr at en priskorreksjon på 66 % har andre faktorer som spiller inn enn bare en redusert TVL. For å bekrefte om DApps-bruken faktisk har gått ned, bør investorer også analysere antall aktive adresser i økosystemet.

Solana dApps 30-dagers kjededata. Kilde: DappRadar

Som vist av DappRadar-data 28. januar, falt antallet Solana-nettverksadresser som samhandler med de fleste desentraliserte applikasjonene med 18 % til 32 %, bortsett fra den ikke-fungible token (NFT)-markedsplassen Magic Eden.

Den mindre interessen på Solana DApps ble også reflektert i den åpne futures-renten, som nådde en topp på 2 milliarder dollar 6. november, men som nylig sto overfor en kraftig korreksjon.

Solana futures samler åpen rente. Kilde: Coinglass

Diagrammet ovenfor viser hvordan derivathandleres interesse i Solana falt med 75 % på mindre enn tre måneder. Dette er spesielt bekymringsfullt fordi et mindre antall futureskontrakter kan redusere aktiviteten til arbitrage-desk og market makers. For eksempel er det vanlig at deltakere selv begrenser sin eksponering til 20 % av aktivavolumet eller åpen rente.

Derivatdata kan være en konsekvens, men ikke årsaken

Det er sannsynligvis umulig å finne sammenhengen og årsakssammenhengen mellom SOLs prisfall, nedgangen i nettverkets appbruk og den falmende interessen fra derivathandlere. Imidlertid peker ingen av disse indikatorene på en prisoppgang i det nærmeste.

Dataene ovenfor antyder at Solana-innehavere bør være mindre bekymret for kortvarige avbrudd og fokusere på økosystemets bruk kontra konkurrerende kjeder. Så lenge økosystemet forblir sunt, har investorer ingen grunn til å miste tilliten på grunn av midlertidige nettverksbrudd.

Synspunktene og meningene som uttrykkes her er utelukkende forfatterens og gjenspeiler ikke nødvendigvis synspunktene til Cointelegraph. Hver investering og handel innebærer risiko. Du bør foreta din egen forskning når du tar en beslutning.

Subscribe US Now