Eth2s Altair-oppgradering går problemfritt med 98,7 % av nodene nå oppgradert

Altair-oppdateringen vil introdusere Beacon Chain til Ethereum Mainnet.

Ethereum 2.0 Altair Beacon Chain-oppdateringen har fått en vellykket start, med 98,7 % av nodene allerede oppgradert.

Den 27. oktober twitret Ethereum 2.0-utvikler Preston Vanloon at Altair-oppgraderingen hadde blitt «aktivert vellykket».

Altair er den første oppgraderingen til Beacon Chain siden den ble online i desember 2020 og er sannsynligvis den siste før sammenslåingen med Ethereum-nettverket og endringen til proof-of-stake.

Oppgraderingen bringer lett-klientstøtte til kjernekonsensus, rydder opp i beacon state incentive accounting, fikser noen problemer med validator insentiver, og trapper opp straffeparamene (straff for offline validatorer) i henhold til EIP-2982 .

Paul Hauner er hovedutvikleren og anmelderen av Altair-koden i Lighthouse, en Ethereum 2.0-implementering. Hauner fortalte Cointelegraph:

"Altair introduserte to primære endringer. For det første la det til støtte for lette klienter, som er noder med lite ressurser som følger kjeden med færre funksjoner og litt svakere sikkerhetsforutsetninger. Tenk på en lett node på telefonen eller i nettleseren din. For det andre, det økte straffen for å være frakoblet og for å kutte. Disse straffene ble satt lavt fra begynnelsen, slik at vi ikke straffet brukere som bare lærte tauene. Sammenslåingen vil øke disse straffene enda mer. Bortsett fra disse to primære endringene, var det en håndfull effektivitet og ryddighet."

Altair-oppgraderingen var en hard gaffel, noe som betyr at noen av de rundt 250 000 validatorene som ikke oppgraderte nå er offline, og vil se sin ETH-andel sakte reduseres med en hastighet på rundt 10 % per år.

For å være kompatibel med Altair-oppgraderingen, måtte beacon node-operatører oppdatere sin klientversjon, en prosess som bare tok rundt 10 minutter.

Selv om deltakelsen falt så lavt som 93,3 % i løpet av den første epoken etter oppgraderingen, økte den raskt til rundt 95 % og har siden steget til rundt 98,7 % med omtrent én prosent igjen.

"Det ser ut til at vi har praktisk talt alle validatorene online og kjører Altair nå. Det er vanskelig å si noe om disse personvernbevarende systemene, men jeg vil si at vi ikke har mer enn 1–2 % fortsatt offline," sa Hauner.

I følge Beacon Chain-data klokker dette inn på rundt 247 400 aktive validatorer og 3 000 inaktive validatorer.

Ethereum 2.0-utvikler Jeff Coleman twitret : "Hvis de ikke fikser det, vil de krysse en terskel og bli kastet ut."

"Jeg tror at full utstøting vil skje når de faller under 16 ETH, noe som vil ta ganske lang tid siden nettverket fortsatt er ferdigstilt," sa Coleman.

"Protokollen ser ingen forskjell mellom en validator som ikke har oppgradert og en som bare er midlertidig offline på grunn av et strøm- eller nettverksproblem. De som ikke oppdaterte trenger bare å oppdatere og deretter starte nodene på nytt, de vil begynne å validere igjen når noden deres innhenter Altair-kjeden," forklarte Hauner.

Ethereum-utviklerne vil puste lettet ut ettersom den vellykkede oppgraderingen betyr full fart frem mot sammenslåingen og det planlagte målet om å være klar til å "slå av Proof of Work for alltid" innen februar 2022.

Utvikler Ben Edgington beskrev betydningen av oppgraderingen i et blogginnlegg fra tidligere denne måneden:

"Dette er vår eneste praksis i det virkelige liv for å oppgradere beacon-kjeden før sammenslåingen. Hvis det går dårlig (kanskje fordi mange aktører ikke oppgraderte kundene sine i tide), vil det helt sikkert skyve sammenslåingsdatoen tilbake.»

"Beviset for innsatsoppgradering, kjent som The Merge, vil være den største oppgraderingen i Ethereums historie."

"Altair-oppgraderingen vil gi oss verdifull erfaring for å sikre at The Merge går jevnt når den er klar for distribusjon i 2022," sa Edgington.

Les mer: Ethereum 2,0 tommer nærmere med Beacon Chain's Altair-oppgradering

Beacon Chain er den første fasen av Ethereums nye proof-of-stake blokkjede, som vil fusjonere med det nåværende hovednettet som en del av implementeringen av Ethereum 2.0.

PoS er 99 % mer energieffektiv enn PoW, som er metoden Bitcoin ( BTC ) gruvearbeidere bruker og er avhengige av stakers og validatorer i stedet for gruvearbeidere.

Den endelige oppgraderingen av Ethereum 2.0 er planlagt til tidlig til midten av 2022.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *