Fiskemat? Data viser at detaljinvestorer kjøper Bitcoin, hvaler selger

Antallet Bitcoin-adresser med mindre enn 1 BTC har økt i møte med en 30% priskorreksjon fra $69 000.

Bitcoin ( BTC ) iscenesatte en imponerende bedring etter å ha falt til sitt laveste nivå på tre måneder på $42 333 den 4. desember, og steget til så høyt som $51 000 siden.

BTC-prisreduksjonen dukket først og fremst opp på grunn av økt kjøpsaktivitet blant adresser som har mindre enn 1 BTC. Derimot gjorde Bitcoin-lommebøkene med saldo mellom 1 000 BTC og 10 000 BTC lite for å støtte oppsidebevegelsen, viste data samlet av Ecoinometrics.

"Bitcoin sitter fortsatt fast i en situasjon der små adresser er villige til å stable sats [den minste enhetskontoen til Bitcoin], mens hvaladressene egentlig ikke samler seg," bemerket det kryptofokuserte nyhetsbrevet etter å ha vurdert endringen i Bitcoin-beløp på tvers av små og rike lommebokgrupper, som vist i grafen nedenfor.

Bitcoin on-chain data med fisk og hval BTC lommebokklynger. Kilde: Ecoinometrics

Ecoinometrics hevdet videre at situasjonen for Bitcoin er "ikke ideell", noe som tyder på at BTC-prisen kan ende opp med å gjenoppta nedgangen i fravær av innflytelsesrike kjøpere.

Bitcoins nedsidemål er nær $42K

Ecoinometrics' bearish utsikter dukket opp da Bitcoin på onsdag kjempet med Federal Reserves politiske beslutning om å redusere obligasjonskjøpene med 30 milliarder dollar hver måned for å avvikle dem helt innen april neste år.

Stimuleringsprogrammet på 120 milliarder dollar i måneden var medvirkende til å sende BTC-prisen fra under 4 000 dollar i mars 2020 til 69 000 dollar i november 2021 . Og nå som likviditeten truer med å forsvinne, med utlån til å bli dyrere ettersom Fed forbereder seg på tre renteøkninger neste år, frykter mange at det vil skade investorenes appetitt på risikoaktiva som Bitcoin.

Mike Novogratz, administrerende direktør i Galaxy Digital Holdings, innrømmet at Bitcoin kan føle "smerte foran", men forventet at prisen ikke ville falle noe sted utover $42 000-støtten.

"$42 000 er på et ganske viktig nivå, og lave 40-årene burde holde," sa kryptomilliardæren til Bloomberg TV i et intervju tirsdag, og la til:

"Så mye penger strømmer inn i rommet, det ville ikke gi noen mening at kryptoprisene ville gå mye under det. Hvis du er lang, føles det smertefullt, men det er sannsynligvis sunt."

BTC/USD daglig prisdiagram viser $40K-42K støtte. Kilde: TradingView

Bitcoin-akkumulering sterkere blant detaljhandel

I virkeligheten har unike lommebøker med mer enn eller lik 1000 BTC gått ned gjennom hele 2021, med data fra Glassnode som viser at antallet har sunket til 2147 fra 2475 siden 9. februar.

Det totale antallet Bitcoin-adresser med minst 1000 BTC-saldo. Kilde: Glassnode

I motsetning til dette steg antallet unike lommebøker med minst 0,01 BTC (rundt $485 med gjeldende valutakurser) i 2021, fra 8,46 millioner til 9,39 millioner hittil i år.

I mellomtiden steg adresser med minst 0,1 BTC (~$4 855) fra 3,12 millioner til 3,30 millioner i samme periode, noe som indikerer at "fisk" spilte en nøkkelrolle i å pumpe Bitcoin-prisen fra rundt $30 000 til så høy som $69 000 i år.

Det totale antallet Bitcoin-adresser med minst 0,01 BTC og 0,1 BTC-saldo. Kilde: Glassnode

Et annet bevis som viser at detaljinvestorer har vært positive på Bitcoin, kom fra adresser som har minst 1 BTC.

Relatert: Analytikere forventer endring i Bitcoin-trenden etter at Fed legger ut veikart for 2022

Disse lommebøkene sank i antall i første halvdel av 2021 da BTC-markedet kjempet med Kina-forbudet og andre negative nyheter , men begynte å øke andre halvår da El Salvador tok i bruk Bitcoin som sitt lovlige betalingsmiddel.

Det totale antallet Bitcoin-adresser med minst 1 BTC-saldo. Kilde: Glassnode

Antallet Bitcoin-lommebøker med minst 1 BTC fortsatte også å stige under BTC-priskorreksjonen fra $69 000 til $42 333 i november-desember-økten, noe som signaliserte akkumulering. Den nådde et sju måneders høydepunkt på onsdag, akkurat da Bitcoin gjennomgikk et tilbakeslag til $50 000 fra det ukentlige lavpunktet nær $46 000.

On-chain analytiker Willy Woo oppdaget også detaljhandelsakkumulering som steg til nivåer sett etter krasj i mars 2020, som førte til Bitcoins to år lange okseløp.

Akkumulering blant lommebøker med mindre enn 1 BTC. Kilde: WIlly Woo

I tillegg antyder Bitcoins momentum-indikator som gikk før prisutbruddet til $69 000 tidligere i år også på et potensielt BTC-prisutbrudd fremover.

Synspunktene og meningene som uttrykkes her er utelukkende forfatterens og reflekterer ikke nødvendigvis synspunktene til Cointelegraph.com. Hver investering og handel innebærer risiko, du bør utføre din egen forskning når du tar en beslutning.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *