Guedes føler seg ikke skyldig over devalueringen av realen mot dollaren (og Bitcoin?)

devaluering

Mens han prøvde å unnvike enhver skyld, uttalte økonomiminister Paulo Guedes at han ikke vil presentere detaljene og tallene for offshore som han opprettholder i et skatteparadis for stedfortrederne.

Etter flere forsinkelser dro Guedes til Deputertkammeret for å gi en avklaring om investeringer i skatteparadiser. I en felles høring av komiteene for Arbeid, administrasjon og offentlig tjeneste (CTASP) og finansinspeksjon og kontroll (CFFC), benektet ministeren en interessekonflikt.

Han innrømmet i går at han åpnet offshore for å ta vare på arven, fordi skattene i USA ville være for høye.

Varamedlemmene krevde av økonomiministeren å presentere alle data og dokumenter som refererte til offshore.

Guedes svarte at "svarene og tallene er alle tilgjengelige for de relevante tilfellene".

«Du må også se at det finnes noe slikt som personvern. Vil du se, som dere er lovgivere, når dere kommer inn her, må dere åpne alt opp? Da kan du bli jaget av en nabo, du kan bli ranet av en nabo, forstår du?»

Guedes endret:

"Jeg åpnet alt, jeg åpnet alt, jeg åpnet alt. For relevante tilfeller. Det jeg sier er at jeg ikke kan komme hit nå og snakke, mine herrer, se her, media, Brasil, se på alt jeg har, hvem jeg har. Det kan ikke være sånn. Det er det, stemmer det?"

Ministerdilemmaet skapte kontroverser, ettersom eksistensen av artikkel 5 i Code of Conduct of the High Federal Administration forbyr høytstående ansatte å holde økonomiske investeringer, i Brasil eller i utlandet, som kan bli påvirket av regjeringens politikk.

For å unnslippe denne blindveien sa Guedes at valutakurssvingninger ikke er relatert til den økonomiske politikken han har ført, «men til politiske fakta og pandemien». Etter statsrådens vurdering er offshoremekanismen en «absolutt lovlig investering».

Men hvis de høyeste nivåene i den føderale administrasjonen leter etter måter å redusere eksponeringen for den brasilianske realen, er meldingen som gjenstår at alle bør vurdere å gjøre det samme. I en nylig høring spøkte nestleder Kim Kataguiri, som allerede har innrømmet å kjøpe bitcoin, og sa at "Jeg vil også holde eiendelene mine ute i et land der ministeren er Paulo Guedes".

Men hvis du er smartere enn ministeren, vurder å investere i en valuta som vil beskytte dine eiendeler mot devalueringen av realen og dollaren. Tross alt innrømmet økonomiministeren selv at " den som har en liten dollar har ikke sluppet unna tapet av eiendeler ".

Virkelig fall mot bitcoin siden 2015 og frem til i dag (-99,62%).

Faktum er: uavhengig av økonomiministeren, vet vi at fiat-valutaer ikke varer evig . Så hvis du virkelig er bekymret for situasjonen i landet og dets økonomier, ikke gå glipp av FIM DO REAL- livet.

Det vil være en gratis serie på tre direktesendinger, som finner sted 2., 3. og 4. desember, hvor Cointimes-sjef Isac Honorato vil forklare alt du trenger å vite om den neste valutarevolusjonen .

Guedes innhold føler seg ikke skyldig om devalueringen av realen mot dollaren (og Bitcoin?) dukket først opp i Cointimes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *