Hva er en CBDC? Vil statens digitale valuta avkaste bitcoin?

admin

Coingoback "srcset =" https://cointimes.com.br/wp-content/uploads/2021/06/Banner-Coingoback-700x150-1.jpg 700w, https://cointimes.com.br/wp-content/ opplastinger / 2021/06 / Banner-Coingoback-700x150-1-300x64.jpg 300w, https://cointimes.com.br/wp-content/uploads/2021/06/Banner-Coingoback-700x150-1-150x32.jpg 150w, https://cointimes.com.br/wp-content/uploads/2021/06/Banner-Coingoback-700x150-1-585x125.jpg 585w "datastørrelser =" (maks. Bredde: 700px) 100vw, 700px "width =" 700 "height =" 150 "style =" display: inline-block;En sentralbank digital valuta, også kjent som CBDC, er et tydelig svar fra sentralbankene på fremveksten av kryptovalutaer. Men gir de mening?

CBDC i et bilde

Hvordan definere en sentralbank digital valuta? De er ikke desentraliserte som Bitcoin, de er ikke private som Monero, og for øyeblikket har ingen så mange funksjoner og smarte kontraktsfriheter som Ethereum. BCs digitale mynter ligner på mesterens meme som feirer sin siste plass. Eller en alkoholfri øl noen bruker, men gir det mening?CBDC i et bildeCentral Bank of China har god grunn til å lage sin egen digitale valuta, kontroll. Å vite hva alle borgere kjøper og gjør er bedre enn å overlate den rollen til selskaper som Tencent. Imidlertid er dagens mest avanserte digitale valuta ikke ment å få kontroll. CBDC “sanddollar” på Bahamas ble opprettet av viktige grunner, og det ble ikke satt på prøve selv etter lanseringen. Der var ideen å utstede en digital valuta for bokstavelig talt å bringe penger og finansielle tjenester til avsidesliggende samfunn, som John Rolle – guvernør i BC Bahamas sier: ”På grunn av øyas geografi er det veldig vanskelig å tilby finansielle tjenester gjennom en kanal. fysiker. Kostnadshensyn medførte at banker i noen tilfeller nektet å betjene noen av våre "familieøyer" på landsbygda. Disse samfunnene kan til slutt gå ut av denne (digitale) infrastrukturen for å kommunisere og samhandle med tradisjonelle finansielle tjenesteleverandører. Det er ikke noe vi kommer til å se på dag én, men at infrastrukturen er der, og regelverket er der. Det vil være mulig for finansinstitusjoner å gi tjenester med tillit gjennom disse digitale kanalene, og vi har nå sikkerheten til en oppgjørsmekanisme, sanddollaren. ”Men en av de viktigste årsakene til en digital valuta er økonomisk gjenoppretting i tilfelle av orkaner, “Etter orkanen Dorian (i 2019) tok det bankene mer enn et år å gjenopprette filialanleggene.” – John Rolle sa til Bloomberg. Å sende pengeoverføringer til avsidesliggende regioner, senke kostnadene ved å utstede penger, legge til rette for tilgang til nye finansielle tjenester med smarte kontrakter og tillate sending av internasjonale pengeoverføringer er de viktigste fordelene med en digital valuta i et land. Imidlertid gir mange av disse fordelene ikke engang mening i et ekstremt regulert miljø som Brasil, særlig når private selskaper allerede løser disse problemene. Vil du sende internasjonale forsendelser? Transfero Swiss med sin stablecoin BRZ kan bryte denne grenen. Og gi banktilgang til de fattigste? WhatsApp er på 99% av de brasilianske mobiltelefonene. Hvis sentralbanken slutter å blokkere Facebooks økonomiske innovasjoner, trenger vi ikke lenger å bruke offentlige penger på en CBDC. Redusere kostnadene for å utstede penger? Mye av pengene i omløp er allerede digitale, ved hjelp av PIX, TEF og andre oppgjørssystemer. Smarte kontrakter? Hva kan jeg ikke gjøre med Ethereum og andre digitale løsninger angående smarte kontrakter som jeg kan gjøre med en CBDC? Ingenting.

"Kryptovaluta" til den brasilianske regjeringen

Selv om det ikke gir mening, har den brasilianske regjeringen tatt opp ideen om å søke sin egen CBDC. Campos Neto, president i BC, har til og med gitt ut retningslinjene for å lage en. Vi må gjøre det klart her at til tross for sensasjonalismen i flere historier, er BCs digitale valuta langt fra å være en kryptovaluta, den vil sannsynligvis ikke bruke en blockchain, og vi vil være veldig heldige hvis den er åpen kildekode. I beste fall ville en CBDC bare være bortkastet offentlige penger. I verste fall et statlig kontrollsystem i kinesisk stil. Vil du forstå mer om CBDC og stablecoins? Se vår video om emnet:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Next Post

Amazon viser interesse for å akseptere kryptovalutaer

Subscribe US Now