Hva er Nano (XNO), hvordan fungerer det og hvordan kjøper man det?

Nano XNO kryptovaluta

I denne artikkelen vil du lære litt mer om Nano- kryptovalutaen (ticker: XNO ). Når ble opprettet; hva hun har tenkt å oppnå; hvordan teknologien din fungerer; protokoll og nettverk; og hvordan få kontakt med samfunnet og økosystemet.

sammendrag

 • Hva er Nano?
 • Stiftelse, opprettelse og distribusjon av Nano
 • Prøv det nå gratis;
 • Block-gitter-teknologi (send/motta);
 • ORV-konsensusmetoden;
 • Nanosamfunn.

Hva er Nano?

"Nano er desentraliserte, bærekraftige og sikre digitale penger fokusert på å håndtere ineffektiviteten som finnes i det finansielle systemet."

"Designet utelukkende for å levere verdioverføringer enkelt, gir nano individet de mest effektive og rimelige digitale pengene som mulig, kobler hver enkelt til den globale økonomien og med minimal innvirkning."

"Nano tilbyr en intuitiv opplevelse, slik den burde være for enhver digital valuta – ingen problemer, ingen nettverksavgifter og ingen venting."

* Denne beskrivelsen finnes i FAQ-delen av nettstedet nano.org.

All dokumentasjon, i samarbeid bygget og åpen, kan nås her.
Hvis du vil revidere eller samarbeide om kode eller utvikling, kan du gå til GitHub:nanocurrency .

Stiftelse, opprettelse og distribusjon av Nano

Den 24. oktober 2015 la Colin LeMahieu et innlegg på det populære Bitcointalk.org-forumet med tittelen "Block lattice".

skjermbilde av colins nano- og blokkgitterinnlegg på bitcointalk.org-forumet. Sitat å følge.

«Hei alle sammen, jeg designet et system som jeg i mangel av et bedre begrep kalte blokkgitter.
Tanken er at hver konto i systemet skal ha en blokkkjede som kun kontrolleres av den, alle kjeder blir replikert til alle jevnaldrende på nettverket.
Fordelen med å gjøre dette er at hver konto kan bestille sine egne transaksjoner, noe som betyr at det ikke kreves noe annet bevis enn en digital signatur.
Jeg tror dette går langt mot skalering ved å fjerne blokkrekkevidde, gruvedrift, transaksjonsgebyrer osv., og jeg vil gjerne vite hva alle synes om det.»

Genesis-beretning (skapelse)

Det første trinnet etter innlegget var opprettelsen av Genesis-kontoen med 2¹²⁸ – 1 rå, som tilsvarer Ӿ340,282,366,92 0938463463374607431768211455 (du kan sjekke den første blokken her ).

Gjenkjennelse av denne opprinnelseskontoen med denne enkle innledende blokken er det som garanterer at ingen ny valutaenhet vil bli utstedt, ettersom alle påfølgende blokker nødvendigvis må stamme fra den første og enhver bruker kan spore transaksjoner og revidere nettverket av sin egen konto via blokkutforskere eller , enda bedre, med sin egen node.

Fordeling

Det andre trinnet var å definere hvordan enhetene skulle distribueres til markedet så rettferdig som mulig, og de bestemte seg for å implementere et nytt system for distribusjon via kraner (kraner) der alle med internettilgang kunne løse komplekse captchas i bytte mot å motta noen enheter, står i forhold til tiden og ressursene som brukes i vedtakene.

Klikk her for mer informasjon om distribusjonsmetode.

utviklingsfond

I oktober 2017, to år etter opprettelsen av genesis-kontoen og begynnelsen av distribusjonen, ble kranen stengt i en beslutning fra fellesskapet, etter å ha utført distribusjonen av Ӿ133 248 297.​​92 0938463463374607431768211455 (omtrent 39 % av total forsyning). Av dette beløpet som ble delt ut, var Ӿ7 000 000,00 (5 % av den nåværende summen) bestemt til utviklingsfondet , under kontroll av Nano Foundation, som i dag (18.-21. november) bare har Ӿ300 000,00 (0,2 % av totalen) sirkulerer) ).

Brenne adresse

Resten av de ikke-distribuerte enhetene (~61 % av den totale utstedte forsyningen) ble sendt til en brennende adresse ( brenningsadresse: nano_111111111111111111111111111111111111111111111hifc8npp ) og kan definitivt ikke settes i sirkulasjon 13,29, 7,23, 7. maksimalt tilbud, totalt og fast, og kan kun redusere strømforsyningen hvis enheter brennes eller går tapt av brukere.

Det kan da sies at nano (xno) definitivt er ikke-inflasjonært.

Prøv XNO nå gratis

Den beste måten å vite og trekke dine egne konklusjoner om en ny teknologi eller verktøy er å bruke den.

Dessverre, i kryptovalutamarkedet og i noen andre markeder også, kan testing være dyrt (selv har jeg tapt mye penger på å gjøre "tester", og jeg tror mange av dere har gjort det også).

Heldigvis, ettersom nanosamfunnet ble bygget rundt gratis distribusjoner ved oppstarten, holder mange medlemmer og utviklere denne krankulturen i live på frivillig basis.

I tillegg til tjenester og skikker som er utformet for å lette den første kontakten.

Se nedenfor hvordan du kan få noen enheter gratis å prøve:

 1. Velg og konfigurer en lommebok for deg ;
 2. Besøk tilgjengelige kraner vedlikeholdt av fellesskapsmedlemmer;
 3. Oppdag andre måter;
 4. Motta betaling for produkter eller tjenester i nano;
 5. Motta cashback i nano for nettkjøp.
 6. Registrer bedriften din på fellesskapets hub;

Se nanoens potensiale som digitale penger gjennom denne fellesskapsskapte videoen:

Du kan også handle nano (XNO) på børser rundt om i verden, klikk her for å finne ut hvilke.

Hvordan Block-gitter-teknologi fungerer

Blokkgitter (rutenett eller blokknettverk), i motsetning til blokkjede, tillater et asynkront forhold mellom signerte og validerte blokker i nettverket. De trenger ikke å følge en lineær posisjonering på hovedboken og er uavhengige av hverandre.

I blokkgitter har hver konto sin egen blokkjede (kjede eller kjede av blokker), i nano-whitepaper kalles de kontokjeder.

Nano (xno) konto kjeder design, med 3 perler hver med 3 uavhengige blokkkjeder.
Funksjon av kontokjeder (bilde hentet fra whitepaper)

Hver node definerer på egenhånd og på en selvoverveiende måte hvilke blokkeringer (eller transaksjoner) den vil bekrefte som legitime – legger til i sin egen hovedbok.

En pengeoverføring består av to blokker (to transaksjoner), en for å sende (sende) og den andre for å motta (motta) .

En kontokjede kan kun oppdateres av kontoeieren, noe som betyr at hver kjede kan oppdateres umiddelbart og asynkront med resten av blokkstrukturen. Dette resulterer i raske transaksjoner.

Siden blokker bare kan legges til av eieren av hver kontokjede, krever overføring av midler fra en konto til en annen to transaksjoner: en sendertransaksjon som trekker beløpet fra senderens saldo og en mottakstransaksjon som legger beløpet til saldoen på mottakerkontoen.

Infografikk som viser hvordan blokkgitter fungerer med flere kontoer som kommuniserer.
Blokkgitteroperasjon (bilde tatt fra hvitbok)

Sende og motta nano (xno)

sender nano

Sendingsblokken – Send inneholder som informasjon adressen til kontoen som sender, beløpet som sendes, oppdatert saldo på kontoen, adressen til mottakerens konto, noden (noden) som validerer transaksjonen, dato og klokkeslett av blokkutstedelsen og registreringen av forrige blokk, brukt til å validere denne nye blokken og som inneholdt den mest oppdaterte informasjonen om kontosaldoen.

Denne typen blokkering genererer en subtraksjonshandling på kontosaldoen til avsenderen.

Etter at en Send- blokkering er registrert i nettverket og oppnådd konsensus, er den irreversibel.

Venter eller klar til å mottas

På dette punktet har nano enhetene allerede forlatt avsenders konto og er registrert som Pending (pending) eller klar til å motta (klar til å motta) til mottakskonto genererer sin egen Motta blokk.

Ventende transaksjoner er allerede bekreftet og er sementert i nettverket for alltid, bare venter på at den andre blokken skal genereres.

mottar nano

Mottaksblokken inneholder som informasjon adressen til mottakerkontoen, beløpet som er mottatt, oppdatert kontosaldo, adressen til avsenderens konto, representanten (representanten) som stemmer for transaksjonen på nettverket, dato og klokkeslett for blokkutstedelse og registreringen av forrige blokk, brukt til å validere denne nye blokken og som inneholdt den mest oppdaterte informasjonen om kontosaldoen.

Denne typen blokkering genererer en tilleggshandling på saldoen til mottakerkontoen.

Alle transaksjoner skjer asynkront og trenger en gyldig tidligere blokk for å anses som gyldig.

For å visualisere hvordan Block-Lattice fungerer, kan du se denne videoen som viser de første blokkene som forlater Genesis-kontoen og oppdaterer blokkrutene til følgende kontoer.

ORV-konsensusmetoden

Konsensusmekanismen for Open Representative Voting (ORV) gir sikkerhet med ekstrem effektivitet ved å bruke vektbasert delegert stemmegivning, slik at konsensus kan oppnås med minimal bruk av ressurser.

Hver konto har stemmerett i henhold til sin balanse. Ӿ 1 nano = 1 stemme, alltid.

Det er ikke nødvendig å fryse midler gjennom innsats, akkurat som det ikke er noen direkte pengebelønning for å delta i konsensus.

Incitamentet er å holde nettverket trygt slik at det kan brukes, så enkelt er det.

Jo større saldo på en konto, jo flere insentiver har kontoen for å opprettholde integriteten og sikkerheten til nettverket.

Til tross for dette kan kontoer delegere sin stemmerett til andre noder og omdelegere når som helst til en annen representant hvis de ønsker det.

Quorum i nano

Når 67 % av stemmestyrken (gjennom nodene) bekrefter en blokk (legger til denne blokken i sin egen hovedbok), blir den definitivt bekreftet av nettverket, men fortsatt, på grunn av den asynkrone karakteristikken, har blokker allerede et deterministisk formål i deres egne kontokjeder (eller på en hvilken som helst node som har sementert den) og kan ikke reverseres selv av en hovedrepresentant (PR).

For å bli hovedrepresentant må en node ha minimum 0,1 % av stemmestyrken.

Konsensus oppnås vanligvis passivt på omtrent 0,33 sekunder med nettverket som opererer under normale forhold og "stemmestyrke" ender opp med å være virkelig nødvendig for svært spesifikke konfliktsituasjoner, for eksempel under et forsøk på nettverksangrep.

hovedrepresentanter

Det er viktig å understreke at når du velger en representant for kontoen din, deler du bare din stemmerett slik at han kan bidra til desentralisering av konsensus uten at du trenger å opprettholde en online node og stemme 24t/7d.

Representanten har ingen makt over transaksjoner utført på hans konto eller over midlene. Du (med frøet ditt godt bevoktet) er alene ansvarlig og har kontroll over nanoene dine.

Nanosamfunn

Mange entusiaster sier at de fant den samme ånden i nano-fellesskapet som ble sett i bitcoin-fellesskapet i de tidlige dagene.

Utviklere, økonomer, bedriftseiere, markedsførere, brukere, teknologi- og innovasjonsentusiaster som ønsker å løse problemer som finnes i det tradisjonelle finansielle og monetære systemet (og andre ikke fullt så tradisjonelle).

Det er vanligvis et veldig mottakelig fellesskap hvis fokus er på å diagnostisere problemer og finne løsninger. Utvikle åpen kildekode-teknologi i et desentralisert økosystem som i økende grad søker desentralisering og selvsuverenitet for enkeltpersoner.

Det er usannsynlig at teamene som er involvert vil fokusere diskusjoner rundt forsøk på å generere "fomo" eller "pumper" i pris. Holdningen er vanligvis å bygge noe (og et økosystem) som er verdifullt fordi det gir reell verdi til alle som bruker det. Organisk, gjennom å øke bevisstheten, dele relevant informasjon og ta i bruk nano som valuta.

Hvis du har apper, integrasjoner, tjenester eller en bedrift som aksepterer nano eller en annen måte å få kontakt med fellesskapet på, gå til Nano HUB og foreslå å inkludere appen, nettstedet, tjenesten eller virksomheten din i «foreslå element».

Hvis du ønsker å være mer aktiv i samfunnet, er noen diskusjonspunkter:

 • Reddit r/nanovaluta (global)
 • Server i uenighet – main (global)
 • Twitter bruker $Nano $XNO cashtags
 • Facebook Nano Brasil
 • Nano Brasil Telegram

Klikk her for å lære hvordan du kjøper, selger og handler XNO.

Les mer:

Amazon nekter å betale høye avgifter og kan være i ferd med å nærme seg Nano

Nano, Cannabis, Jay-Z og hvordan de er relatert

Nano får nytt ticker og valutasymbol

Nano Cryptocurrency stiger 60% med forventninger om å bli akseptert av Tesla

Nano og libertære teknologier: en prat med Kaique Nunes

Nano dobler prisen denne torsdagen og akkumulerer en økning på 367 % i uken

Innholdet Hva er Nano (XNO), hvordan fungerer det og hvordan kjøper man det? dukket først opp i Cointimes .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *