Hvis bitcoin ikke trenger banker, bør jeg kjøpe bitcoin -ETFer?

admin

NYSE -fasade ved lanseringen av ETF BITO Lanseringen av den første amerikanske Bitcoin ETF, ProShares Bitcoin Strategy ETF (ticker: BITO) bidro til å drive …

Innholdet Hvis bitcoin ikke trenger banker, bør jeg kjøpe bitcoin -ETFer? dukket først opp i Cointimes .

NYSE -fasade ved lanseringen av ETF BITO

Lanseringen av den første amerikanske Bitcoin ETF, ProShares Bitcoin Strategy ETF (ticker: BITO) bidro til å drive bitcoin til nye høydepunkter noensinne.

Dette var en milepæl for kapitalforvaltningsindustrien, og integrerte Bitcoin ytterligere i tradisjonell finans.

Et stort spørsmål som ble reist denne uken var om det er verdt å kjøpe en bitcoin ETF, spesielt en som er knyttet til futures (ikke spot).

Det er problemet som noen medlemmer av investeringssamfunnet kan ha slitt med siden fondets lansering på tirsdag. Med forventning om at det er flere slike produkter i horisonten, la oss prøve å bedre forstå fordelene og ulempene ved å investere i en bitcoin ETF.

En første fordel, spesielt for de som ikke har nok tid eller kunnskap til å styre investeringene sine minimalt. Aktivt administrert BITO gir eksponering for bitcoin uten å måtte bekymre seg for "lagring" ved å bruke såkalte private nøkler og/eller digitale lommebøker for å gjøre det.

På den annen side er den beste og mest økonomiske måten å eie bitcoin eller annen kryptokurrency direkte på, og likevel tilbyr tradisjonelle meglerhus relativt lave avgifter sammenlignet med administrasjons- og depotgebyrer belastet av ETFer.

ProShares ETF viste seg å være den 2. mest omsettede fondslanseringen på rekord, med mer enn 24 millioner aksjer som byttet hender den første dagen, og nådde eiendeler på 1,2 milliarder dollar etter bare 2 handelsdager.

futures

Lederen for SEC (US CVM), Gary Gensler, har foreslått at en futures-linked bitcoin ETF gir bedre investorbeskyttelse enn en ETF som er støttet av spot-kryptokurver.

En sentral kritikk av en bitcoin futures ETF er at det kan være dyrt å administrere futureskontrakter i forhold til direkte eierskap.

Futures er kontrakter som gir kjøperen eksponering for prisbevegelsene til en eiendel, vanligvis med månedlige utløpsdatoer.

En futures -ETF innebærer kostnaden for å "rulle over" kontrakter som utløper snart i fremtidige måneder, som sannsynligvis vil bli videreført til sluttbrukeren.

Når prisene på en futureskontrakt er høyere for futures -måneder, sies det at markedet er i contango. Det vil si at du vil betale mer for å gå ut av kontrakten som utløper og angi den nye.

På den annen side, når kortere kontrakter koster mer enn lengre kontrakter, kalles dette backwardation.

Grafer som eksemplifiserer Backwardation x Contango
Backwardation x Contango | Kilde: Cointimes.

For de som ikke føler seg trygge ved å gå til en megler eller eie sine egne private nøkler, kan bitcoin ETF være et godt sted å starte. Men det må huskes på at det også har sine kostnader og risiko.

"Veteraner kjøper ikke" ("Veteraner kjøper ikke")

Til tross for hype om debuten til den første Bitcoin-koblede ETF, planlegger mange påviste kryptoentusiaster ikke å kjøpe den når som helst snart.

Dette trekket var et stort skritt for det tradisjonelle markedet. Men bitcoins sentrale mål er fortsatt å omgå Wall Street og demokratisere finanssektoren.

Noen talsmenn for Bitcoin hevder at ETF på noen måter beseirer Bitcoins grunnleggende formål: autonomi og eierskap.

Cathie Wood fra Ark Investment Management sa at hun ikke kjøpte BITO -fondet på den første handelsdagen fordi hun først vil forstå skattemessige konsekvenser av ETF -futureseksponeringer.

Til tross for alt dette er det verdt å forsterke flere positive punkter til fordel for ETF -er, for eksempel: du trenger ikke å bekymre deg for deres varetekt, enkel porteføljeplanlegging, den enkle måten å administrere investeringer, sikkerheten som er involvert (siden forvaringen er vanligvis utført av spesialiserte selskaper), blant annet.

Oppsummert er det ikke mulig å si på en binær måte om bitcoin ETF er et godt investeringsalternativ eller ikke. Alt avhenger av investorprofilen din, dine intensjoner og mål når du investerer i bitcoin og strategien din.

Les mer:

  • Med Bitcoin ETF på bordet påvirker det eksterne scenariet det nasjonale kryptokurrencymarkedet
  • Bitcoin Future: Mulig BTC Creator avslører lovende nye teknologier for kryptovaluta
  • Bitcoin ETF -godkjenninger forventes i slutten av oktober

Innholdet Hvis bitcoin ikke trenger banker, bør jeg kjøpe bitcoin -ETFer? dukket først opp i Cointimes .

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Next Post

DAOs vil være fremtiden for nettsamfunn om fem år

En desentralisert autonom organisasjon gir brukerne makt til å lage et nettsamfunn med så lite friksjon som mulig.

Nettsamfunn, de som har en felles interesse på internett, kan variere fra sosiale nettverk, grasrotorganisasjoner og kundesamfunn. Vi som samfunn er naturlig kommunale, så det er fornuftig å engasjere seg i ideer og interesser med andre på nettet. Enten vi bygger relasjoner med mennesker direkte eller indirekte, bygges fellesskap. Hvordan vi gjør det er imidlertid forskjellig.

I 2006 foreslo webekspert Jakob Nielsen en 90-9-1-regel basert på ulikhet i deltakelse i sosiale medier og nettsamfunn. Ifølge Nielsen, i de fleste nettsamfunn er 90% av brukerne lurkers, det vil si at de som observerer, men ikke bidrar, ni prosent av brukerne bidrar med litt, og bare en prosent står for flest bidrag.

Men ettersom innflytelsen fra nettsamfunn fortsetter, begynner naturen å endre seg. Den forrige æra ble dominert av et bruker-, kunde- og skaperforhold. Men nå begynner vi å se nettsamfunn som tar eierskap til det de vil dele.

Relatert: Krypto sosial styring vil føre til online frihet

Eier- og skaperøkonomien

Med COVID-19 som tvinger mange av oss til å jobbe hjemmefra og sosialt ta avstand fra våre nærmeste, har digital tilkobling spilt en viktig rolle i hvordan vi holder kontakten. For mange har dette resultert i en større avhengighet av nettsamfunn. Ifølge forskning fra Facebook, i forbindelse med The Governance Lab ved New York University, angav 77% av respondentene at den viktigste gruppen de er en del av, opererer online.

I dag lever vi i en verden der innhold lett kan skapes og deles. Denne skaperøkonomien, som bygger på menneskelig kreativitet, intellektuell eiendom og teknologi, er et konsept som fortsetter å vokse. Og etter et år med lockdowns, er nå mer enn noen gang en tid å sette pris på skapernes økonomi. Når regjeringene prøver å gjenoppbygge økonomiene sine i kjølvannet av den pågående globale COVID-19-pandemien, vil kreative økonomier spille en viktig rolle. Så mye at tall fra Deloitte antyder at denne sektoren kan vokse med 40% innen 2030, og legge til mer enn åtte millioner arbeidsplasser.

Det neste logiske trinnet går bort fra denne delingsøkonomien mot en eierøkonomi. Jesse Walden, grunnleggeren av Variant Fund, kaller eierskapsøkonomien noe som "ikke bare bygges, drives og finansieres av individuelle brukere, men også eies av brukere." Et eksempel på at skaperøkonomien og eierskapsøkonomien kommer sammen, sees gjennom nonfungible tokens (NFT). NFT -er gjør det mulig for skapere å levere en mer intim forbindelse med sine følgere mens de fjerner problemer knyttet til mellommenn. Ved å gjøre det, og takket være blockchain, har skaperne fullt eierskap til arbeidet sitt og har frie tøyler til å opphavsrett til sine kreasjoner samtidig som de sikrer deres ekthet. NFT -er som gir en gylden mulighet for skapere, etablerer kreativt eierskap.

Relatert: Tyr- eller bjørnemarked, skaperne dykker først i krypto

Og det er ankomsten av krypto og desentralisert finans (DeFi) som bidrar til å ta nettsamfunn til neste nivå. Siden sektoren bruker eiendeler som deles av alle aksjonærer, skaper noe som er i tråd med deres interesser, krypto og DeFi en naturlig passform. Eierøkonomien er styrket av friksjonsfri finansiering, og gjør det mulig for nye tilnærminger for virkelige samfunn å utnytte digitale verktøy for å skape, fange og utveksle verdi mer effektivt i dydige sykluser.

Eierøkonomien har vært banebrytende av Bitcoin ( BTC ). Da han ankom i 2009, foreslo Bitcoin en ny metode for økonomisk velstand mens du brukte teknologi på en datamaskin. Ved å gjøre det, ble alle med en internettforbindelse incentivert mens de gruvde for nylig myntet Bitcoin, og bidro dermed til å sikre nettverket mens de hevdet eierskap i selve nettverket.

Siden den gang har kryptomarkedet vokst eksponensielt, og med det blir nettsamfunn sett på gjennom nytt verktøy og insentivdesign som omfatter trenden som i dag er kjent som desentraliserte autonome organisasjoner (DAOer).

DAO nettsamfunn

En DAO er i hovedsak en programmerbar organisasjon av mennesker som dannes rundt et felles oppdrag og fremmer et fremvoksende nettsamfunn. De kontrollerer i fellesskap en krypto multi-signatur lommebok, og sikrer at målene-bestemt av DAO-medlemmer-oppfylles. Styringen av DAOer og deres virksomhet er skrevet i smarte kontrakter, som består av automatiserte if-then-uttalelser, noe som gjør dem transparente og kontrollerbare.

Det som er flott med DAOer og deres rolle i nettsamfunn, er at måten de samhandler med hverandre på er et vidt åpent overflate, og at det arbeides mye i rommet. Alle kan delta i en DAO uavhengig av hvor de er. Alt som kreves er innsamling av midler, noe som skaper en flott byggestein for samhandling med et fellesskap. DAOer er ikke inngjerdede hager, og derfor har deltakerne iboende og ytre insentiver til å samarbeide med andre DAO -lokalsamfunn for å styrke hverandres evner mens de deler i eierskap og retning for hvert prosjekt. Uten at noen sentral part står i veien, får alle rett til å si noe om hvordan noe er eller bør gjøres.

Relatert: Airdrops, DAOs, token issuance and public domener er den neste grensen for NFT -er

DAOer og DAO2DAO-samarbeid er fortsatt veldig mye "en kryptoting", men den virkelige kraften til positiv endring ligger i dem når metodikkene, eierskapsmodellene og verktøyene som er opprettet fra denne bevegelsen, berører virkelige samfunn, store som små.

Denne artikkelen inneholder ikke investeringsråd eller anbefalinger. Hvert investerings- og handelsbevegelse innebærer risiko, og leserne bør utføre egen forskning når de tar en beslutning.

Synspunktene, tankene og meningene som er uttrykt her, er forfatterens alene og gjenspeiler ikke nødvendigvis eller representerer synspunktene og meningene til Cointelegraph.

Michael O'Rourke er medgrunnlegger og administrerende direktør i Pocket Network. Michael er en selvlært iOS- og soliditetsutvikler. Han var også på bakkenivå for Tampa Bay's Bitcoin/krypto -møte og rådgivning, Blockspaces, med fokus på å lære utviklere soliditet. Han ble uteksaminert fra University of South Florida.

Subscribe US Now