Hvis bitcoin ikke trenger banker, bør jeg kjøpe bitcoin -ETFer?

NYSE -fasade ved lanseringen av ETF BITO

Lanseringen av den første amerikanske Bitcoin ETF, ProShares Bitcoin Strategy ETF (ticker: BITO) bidro til å drive bitcoin til nye høydepunkter noensinne.

Dette var en milepæl for kapitalforvaltningsindustrien, og integrerte Bitcoin ytterligere i tradisjonell finans.

Et stort spørsmål som ble reist denne uken var om det er verdt å kjøpe en bitcoin ETF, spesielt en som er knyttet til futures (ikke spot).

Det er problemet som noen medlemmer av investeringssamfunnet kan ha slitt med siden fondets lansering på tirsdag. Med forventning om at det er flere slike produkter i horisonten, la oss prøve å bedre forstå fordelene og ulempene ved å investere i en bitcoin ETF.

En første fordel, spesielt for de som ikke har nok tid eller kunnskap til å styre investeringene sine minimalt. Aktivt administrert BITO gir eksponering for bitcoin uten å måtte bekymre seg for "lagring" ved å bruke såkalte private nøkler og/eller digitale lommebøker for å gjøre det.

På den annen side er den beste og mest økonomiske måten å eie bitcoin eller annen kryptokurrency direkte på, og likevel tilbyr tradisjonelle meglerhus relativt lave avgifter sammenlignet med administrasjons- og depotgebyrer belastet av ETFer.

ProShares ETF viste seg å være den 2. mest omsettede fondslanseringen på rekord, med mer enn 24 millioner aksjer som byttet hender den første dagen, og nådde eiendeler på 1,2 milliarder dollar etter bare 2 handelsdager.

futures

Lederen for SEC (US CVM), Gary Gensler, har foreslått at en futures-linked bitcoin ETF gir bedre investorbeskyttelse enn en ETF som er støttet av spot-kryptokurver.

En sentral kritikk av en bitcoin futures ETF er at det kan være dyrt å administrere futureskontrakter i forhold til direkte eierskap.

Futures er kontrakter som gir kjøperen eksponering for prisbevegelsene til en eiendel, vanligvis med månedlige utløpsdatoer.

En futures -ETF innebærer kostnaden for å "rulle over" kontrakter som utløper snart i fremtidige måneder, som sannsynligvis vil bli videreført til sluttbrukeren.

Når prisene på en futureskontrakt er høyere for futures -måneder, sies det at markedet er i contango. Det vil si at du vil betale mer for å gå ut av kontrakten som utløper og angi den nye.

På den annen side, når kortere kontrakter koster mer enn lengre kontrakter, kalles dette backwardation.

Grafer som eksemplifiserer Backwardation x Contango
Backwardation x Contango | Kilde: Cointimes.

For de som ikke føler seg trygge ved å gå til en megler eller eie sine egne private nøkler, kan bitcoin ETF være et godt sted å starte. Men det må huskes på at det også har sine kostnader og risiko.

"Veteraner kjøper ikke" ("Veteraner kjøper ikke")

Til tross for hype om debuten til den første Bitcoin-koblede ETF, planlegger mange påviste kryptoentusiaster ikke å kjøpe den når som helst snart.

Dette trekket var et stort skritt for det tradisjonelle markedet. Men bitcoins sentrale mål er fortsatt å omgå Wall Street og demokratisere finanssektoren.

Noen talsmenn for Bitcoin hevder at ETF på noen måter beseirer Bitcoins grunnleggende formål: autonomi og eierskap.

Cathie Wood fra Ark Investment Management sa at hun ikke kjøpte BITO -fondet på den første handelsdagen fordi hun først vil forstå skattemessige konsekvenser av ETF -futureseksponeringer.

Til tross for alt dette er det verdt å forsterke flere positive punkter til fordel for ETF -er, for eksempel: du trenger ikke å bekymre deg for deres varetekt, enkel porteføljeplanlegging, den enkle måten å administrere investeringer, sikkerheten som er involvert (siden forvaringen er vanligvis utført av spesialiserte selskaper), blant annet.

Oppsummert er det ikke mulig å si på en binær måte om bitcoin ETF er et godt investeringsalternativ eller ikke. Alt avhenger av investorprofilen din, dine intensjoner og mål når du investerer i bitcoin og strategien din.

Les mer:

  • Med Bitcoin ETF på bordet påvirker det eksterne scenariet det nasjonale kryptokurrencymarkedet
  • Bitcoin Future: Mulig BTC Creator avslører lovende nye teknologier for kryptovaluta
  • Bitcoin ETF -godkjenninger forventes i slutten av oktober

Innholdet Hvis bitcoin ikke trenger banker, bør jeg kjøpe bitcoin -ETFer? dukket først opp i Cointimes .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *