Hvor mange nuller trenger Venezuela for å kutte i valutaen før den lager en digital?

Hvor mange nuller trenger Venezuela for å kutte i valutaen før den lager en digital? En 2,4 kg kylling ved siden av 14 600 000 bolivarer – Reuters/C. G. Rawlins.Sentralbanken i Venezuela (BCV) kunngjorde i går den tredje valutaomregningen på litt over et tiår. Med andre ord, fra 1. oktober vil seks nuller fra den nasjonale valutaen bli eliminert, og den digitale bolivaren vil også sirkulere over landets virtuelle grenser.Venezuela hadde allerede prøvd denne manøvren i 2008 da den eliminerte tre nuller på bolivaren og introduserte bolivaren sterk. I 2018 kuttet monetære myndigheter igjen fem nuller fra valutaen. Og nå igjen et forsøk på å "redusere inflasjonen", Maduro?

Vil kutte nuller gjøre det?

Hovedmålet med endringen, ifølge regjeringen, er å fremme den økonomiske utvinningen i landet, som har lidd av hyperinflasjon i fire år og står overfor en generalisert lavkonjunktur. Men fra et pengemessig synspunkt gjør dette ikke så stor forskjell, ettersom lønnene til venezuelanere også blir tilbakestilt til nuller. Bruken av bolivaren i den digitale versjonen har heller ikke stor effekt. Til tross for reduksjonen i transaksjonskostnadene, vil fremvoksende lands økonomi trenge strukturelle reformer for å prøve å stabilisere befolkningens kjøpekraft. I tillegg er landet sterkt avhengig av at dollar kommer inn i lokaløkonomien gjennom internasjonale overføringer. I 2020 oversteg inflasjonen 4000% på 12 måneder i landet. For å prøve å beskytte seg mot valutakursdevaluering og tap av kjøpekraft, tyr venezuelanere til dollar og kryptoer. I følge den venezuelanske tankesmien Ecoanalitica er rundt 66% av alle finansielle transaksjoner i landet allerede foretatt i amerikansk valuta. Handelsvolum for kryptovaluta i venezuelansk bolivarKilde: Coin Dance, april 2021 På grunn av populariseringen av Bitcoin har handelen med kryptokurver betalt med venezuelansk bolivar økt, ifølge data fra LocalBitcoins type investering. I mange deler av landet er internettforbindelsen ofte veldig svak, dyr og begrenset.

redde deg selv som kan

Likevel er kryptokurver lyset for enden av tunnelen for noen venezuelanere, ettersom dette er den enkleste og mest kostnadseffektive måten å la sine eksil-slektninger sende penger hjem. Utbredt misnøye med landets sosialistiske herskere har tvunget 5 millioner venezuelanere, av en total befolkning på 30 millioner, til å forlate landet sitt. Progressiv moderniseringsprosess for sine betalingssystemer og som nylig startet driften av det nye Financial Message Exchange System, gjorde lokalt, av venezuelanere, og fremmer uavhengigheten til utenlandske systemer for nasjonale bankoperasjoner i konsolideringen av effektiv bruk av bolivaren ”.Les mer:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *