Hvorfor brukte Neymar R$6 millioner på "bilder" av aper? Forstå hva NFT-er er og hvordan du kan tjene på dem (uten å måtte betale ut millioner av reais)

admin

Neymar kjøpte NFT fra Bored Ape Yacht Club. - Bilde: BAYC/Reuters. Et trekk fra Neymar fanget oppmerksomheten til nyhetene forrige uke: fotballstjernen brukte 6 millioner reais i…

Innholdet Hvorfor brukte Neymar R$6 millioner på "bilder" av aper? Forstå hva NFT-er er og hvordan du kan tjene på dem (uten å måtte betale ut millioner av dollar) dukket først opp på Cointimes.

Neymar kjøpte NFT fra Bored Ape Yacht Club. - Bilde: BAYC/Reuters.

Et grep fra Neymar fanget oppmerksomheten til nyhetene forrige uke: fotballstjernen brukte 6 millioner reais på "bilder" av kjedelige aper . Nyheten kom etter at esset endret profilbildet sitt på Twitter og publiserte en tweet som sa "Jeg er en ape" ("Jeg er en ape", på portugisisk). Vi vet at penger ikke er et problem for Neymar, men måtte han ha brukt 6 millioner bare for å få et nytt profilbilde?

Selv om det ser slik ut langveisfra, brukte ikke Neymar 6 millioner på bare bilder. Disse apene er faktisk ganske eksklusive NFT- er for Bored Ape Yacht Club . Mye mer enn avatarer, er disse apene som et "medlemskort" for en klubb som inkluderer ikke bare PSG-stjernen, men også programleder Jimmy Fallon, sangeren Justin Bieber og rapperen Eminem. Og tro det eller ei: bak disse illustrasjonene er det et multimillionmarked på vei oppover.

Men ro deg ned, hvis du fortsatt ikke forstår denne NFT-historien, følg meg så skal jeg forklare hvorfor så mange mennesker satser på denne nye virksomheten og hvordan du kan gjøre det samme uten å måtte ha Neymars bankkonto.

NFT der borte, NFT over her: tross alt, hva betyr det?

Hvis du har fulgt med på økonomi- og teknologinyhetene, har du sikkert hørt mye om NFT de siste månedene. Temaet er så hett at Collins ordbok kåret NFT til årets ord for 2021. Og ikke bare i avisene, men i markedet ser vi også «feber». I 2021 nådde NFT-salget 25 milliarder dollar , ifølge data fra DappRadar.

Forklarer en gang for alle: NFT-er (ikke-fungible tokens, i den portugisiske oversettelsen) er som digitale autentisitetssertifikater , som ikke kan replikeres.

Tenk på en NFT som et kunstverk. Du kan kjøpe kopier av Mona Lisa hos enhver gateselger der ute, men originalen av Da Vinci er i Louvres eie. Det samme med Neymars "aper". Du kan gå til Google nå og laste ned bildene som er identiske med de som er kjøpt av spilleren, men det opprinnelige eierskapet er hans.

I denne nye konteksten kan praktisk talt alt bli NFT: kunstverk, musikk, spillartikler, memer, bilder og til og med innlegg i sosiale medier. Jack Dorsey, grunnleggeren av Twitter, solgte NFT til sin første tweet for 2,9 millioner dollar. Til og med Wikipedia ble NFT og den første utgaven av nettleksikonet ble auksjonert for 750 000 dollar.

For å fortelle deg sannheten, er NFT-markedet så lønnsomt at Neymar til og med betalte "billig" for apene. I mars i fjor ble det heldigitale verket «Every Day: The First 5,000 Days» av den amerikanske kunstneren Beeple solgt for 69,3 millioner dollar på en auksjon hos Christie's, et av de viktigste kunsthusene i verden.

Jeg vet det virker rart å betale for et digitalt verk, men tenk at det inntil for noen år siden også virket rart å kjøpe flybilletter på nett, betale for strømmetjenester og sende direktemeldinger på nett. Digitalt er allerede vår nåtid og vil være fremtiden også.

I den neste internettalderen vil den såkalte Web 3.0 , NFT, samt kryptovalutaer, spille en viktig rolle. Og ikke tro at dette er en så fjern fremtid. Transformasjoner er allerede i gang. Året 2021 var veldig viktig for økosystemet av digitale eiendeler, som så dets institusjonelle aksept øke, til det punktet hvor et land, El Salvador, tok i bruk Bitcoin som sin offisielle valuta.

Ser vi på hele konteksten av kryptovalutaer og den stadig raskere digitaliseringen av økonomien, er det ingen overdrivelse å si at vi er i et gunstig tidspunkt for å posisjonere oss i NFT-markedet (klikk her for å finne ut hvordan).

«Spillmynt» med en verdi på 13,479 %? Forstå hvordan du kan oppnå fortjeneste med NFT uten å spille videospill

I tillegg til kunstmarkedet har NFT-er en svært viktig applikasjon i videospill som følger stykket for å tjene dynamisk: de representerer gjenstander, for eksempel visse karakterer, krefter eller antrekk, som kan handles i spillmiljøet og byttes mot tokens. spill (og disse for ekte penger).

Dette skaper et sekundærmarked som tiltrekker seg både aktører og investorer som kun er interessert i profitt. Bare ta en titt på verdsettingen av disse tokens knyttet til spill, mellom februar og november 2021:

  • SAND, fra The Sandbox-spillet: 8,362 %
  • AXS, fra spillet Axie Infinity: 13,479 %
  • MANA, fra Decentraland-spillet: 2,993 %

Det kan virke sprøtt at "små spill" tjener så mye penger, men dette er virkeligheten i den digitale verden. Selv om tidligere avkastning ikke er noen garanti for fremtidige gevinster, tyder alt på at de som ennå ikke har posisjonert seg, legger igjen penger på bordet og vil sannsynligvis bare se på at NFT-ene danner en ny generasjon millionærer .

Og jeg kan allerede fortelle deg at du ikke trenger å spille noen form for videospill for å utsette deg selv for fortjeneste av denne størrelsesorden. Det er en mye mer praktisk måte som ikke krever noen spillferdigheter (for ikke å snakke om Neymars bankkonto).

21. februar, klokken 19.00, vil kryptovalutaanalytiker Vinícius Bazan presentere det han mener er den mest lovende muligheten i NFT-universet for deg til å søke gevinster så raskt som mulig. På datoen vil Bazan avsløre et av sine spill helt gratis: eiendeler med potensial til å forvandle BRL 5000 til opptil 1 million BRL.

Og mer: analytikeren vil også avsløre hvordan du kan kjøpe dine egne NFT-er uten å måtte betale 6 millioner reais slik Neymar gjorde.

ØNSKER DU Å OPPDAGE NFT EIENDELER SOM KAN TJENE MILLIONÆR FORTJENESTE? KLIKK HER FOR Å BLI MED PÅ INTERESSERT-LISTEN

Verdivurderinger i dette markedet har en tendens til å skje veldig plutselig, så jo tidligere du investerer, desto større er sjansene dine for å fange de beste eiendelene før de blir oppdaget av allmennheten.

Fra gulvet i vognen vil NFT-feberen ikke gå ubemerket hen, siden det er mange "store mennesker" som er med på handlingen…

NFT-er har allerede erobret Mark Zuckerberg, Adidas, Nike og andre store merker

Foreløpig virker NFT-ene begrenset til spill og millionærkunst, men trenden er at de blir mer mainstream og inkorporerer folks liv for alltid. Hvis det avhenger av de store merkene og teknologiselskapene, vil ikke «fremtidens NFT» vente på å komme.

Bare se på de siste trekkene:

Zuckerberg ønsker ikke å bli utelatt fra partiet eller la konkurrenter få for mye styrke.

Headline sier at Facebook og Instagram opprettet plattform for å handle og selge NFT. Kilde: Dine penger, 20. januar 2022.

Nike , fottøygiganten, ønsker også å gjøre en tilstedeværelse i den digitale verden gjennom NFT-er og har gjort et strategisk oppkjøp for dette:

Headline sier at Nike kjøpte NFT-startup for å lansere digitalt fottøy i metaverset. Kilde: Eksamen, 14. desember 2021.

Hovedkonkurrenten, Adidas , ønsket ikke å bli etterlatt og tjener allerede på dette markedet:

Headline sier at Adidas samarbeidsprosjekt solgte 250 millioner reais i NFT-er på tre dager. Kilde: Eksamen, 21. desember 2021.

Som et siste eksempel: Twitter annonserte muligheten for å sette NFT-er som et profilbilde. Interessant nok ble nyheten kunngjort kort tid etter at Neymar hadde plassert reproduksjonen av sin NFT som kontoens avatar. Etter Mohawk ser det ut til at fotballstjernen har lansert nok en trend…

Overskrift sier Twitter debuterte funksjon som tillater NFT-profilbilder. Kilde: Folha de São Paulo, 21. januar 2022.

IKKE GÅ GLIPP AV "FESTEN" TIL ZUCKERBERG, ADIDAS, NIKE OG TWITTER: FINN UT HER HVORDAN DU GJERNER MED NFT-er

Forhåndsbillett til NFT 'fest'

Selv om NFT-er er stadig mer populære i media og de største selskapene i verden søker tungt til sektoren, er det få som faktisk investerer i dette markedet. Mange mennesker bare ser på buzz og bruker ikke anledningen til å søke fortjeneste. Dessverre er disse menneskene de samme menneskene som slutter å tjene penger.

Tenk på det slik: Å investere i NFT-er akkurat nå er som å investere i selskaper som Amazon og Google på 1990-tallet. Ingen forestilte seg at netthandel ville være fremtiden for detaljhandel, og heller ikke at vi ville forlate telefonkataloger og oppslagsverk for å søke etter alle informasjonen på en nettside. På den tiden virket det å investere i Amazon og Google som tingen til entusiastiske nerder. Ingen forutså den radikale transformasjonen som disse selskapene ville forårsake i våre daglige liv.

Det samme skjer nå med NFT-er. Det er et merkelig konsept og fortsatt ikke utbredt, men det kan hende at om noen år vil disse ikke-fungible tokens bli innlemmet i livene våre at setninger som "Jeg kjøpte en NFT" er like vanlig som "Jeg fant den på Google" eller "Jeg spurte etter Amazon" .

Akkurat nå står du overfor muligheten til å utsette deg selv for en revolusjonerende teknologi som allerede danner millionærer over hele verden og som har fanget oppmerksomheten til selskaper, fotballspillere og andre kjendiser.

Derfor, hvis du ønsker å posisjonere deg på forhånd, anbefaler jeg at du registrerer deg via denne lenken for å få tilgang til innholdet på NFT-er som analytiker Vinícius Bazan vil gjøre tilgjengelig 21. februar kl.19.00. Samme dato vil han avsløre det første aktivaet på listen med potensial til å forvandle 5000 BRL til opptil 1 million BRL i overskudd .

Jeg sender ut denne invitasjonen fordi jeg vil at du skal lære mer om NFT-er gjennom en eksperts ord. Du vil kunne fjerne all tvil om emnet og deretter ta beslutningen om å investere eller ikke.

Når du lærer mer om det enorme potensialet til dette markedet, vil du forstå at Neymar ikke er gal etter å bruke 6 millioner reais på "bilder" av aper.

JEG VIL VITE MER OM PROFITSPOTENSIALET TIL NFT-er OG VITE DET NESTE LOVENDE VIDDET I SEKTOREN

Innholdet Hvorfor brukte Neymar R$6 millioner på "bilder" av aper? Forstå hva NFT-er er og hvordan du kan tjene på dem (uten å måtte betale ut millioner av dollar) dukket først opp på Cointimes.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Next Post

DAOs: Der mennesker kan mislykkes, kan AI lykkes

Uten roboter vil DAO kanskje aldri være mer enn en drøm, ettersom helautomatiske DAOer eliminerer barrierene knyttet til menneskelig skjevhet.

Desentraliserte autonome organisasjoner (DAOs) tilbyr en ny måte å organisere virksomheter i en ikke-hierarkisk struktur som oppmuntrer til deltakelse fra alle medlemmer av et fellesskap. Uten sentral ledelse og beslutninger tatt i fellesskap, kan DAOer revolusjonere måten vi tenker på arbeid, men implementeringen er ikke uten utfordringer.

Begrepet DAO brukes noen ganger for å referere til et system med programvareprosesser som koordinerer og opererer seg selv på en helautomatisert måte, og stoler på mennesker bare indirekte via outsourcing av spesifikke deler av arbeid til dem etter behov. Det klassiske eksemplet vil være et blokkjedebasert nettverk som selger fillagringsplass eller opplæringstjenester for maskinlæringsmodeller, annonserer varene sine, leier maskinvare, aksepterer betaling og så videre via automatiserte skript eller smarte kontrakter. Det automatiserte nettverket kan ta seg av alle aspekter av organisasjonen – potensielt kan det til og med inkludere kode som gjør det mulig for den å innkalle og betale en menneskelig regnskapsfører eller advokat når det er nødvendig.

En annen tolkning av begrepet DAO er som en modus for å organisere nettverksprogramvareprosesser som kan styres individuelt av mennesker, men hvor det overordnede nettverket kontrolleres og ledes på en desentralisert måte uten typiske formelle bedriftsstrukturer eller ledelse.

Relatert: DAO-er er grunnlaget for Web3, skaperøkonomien og fremtidens arbeid

I denne forstand er en DAO et slags kollektiv, betraktet som et alternativ til tradisjonelle bedrifts- eller ideelle strukturer, der medlemmer kan være enten mennesker eller AI-agenter og ofte bare er kjent for hverandre via ganske ugjennomsiktige ID-er som kryptovaluta lommebokadresser.

applikasjoner

DAO-modellen er spesielt levedyktig i kryptoøkonomien, som er basert på desentralisering og samfunnsdeltakelse. I motsetning til den tradisjonelle verden, hvor små aksjonærer ikke har noe å si i offentlig selskapsledelse, kan hvem som helst komme med forslag i DAO-er og få dem stemt av fellesskapet av tokenholdere.

Disse desentraliserte fellesskapene med åpen kildekode er ofte svært engasjerte og deltakende, og diskuterer selskapets visjon, veikart og økonomi i gratis tilgjengelige nettsamfunn. Dette nivået av deltakelse sikrer konsistent gransking, fjerner enkeltpunkter med feil i bedriftens ledelse, samt fremmer partisk beslutningstaking.

Relatert: DAO-er vil være fremtiden for nettsamfunn om fem år

DAO-mekanismen er imidlertid ikke eksklusiv for verden av kryptovalutaer og kan brukes i alle livets sfærer der det er fordelaktig for flere mennesker - eller flere programvareprosesser med forskjellige eiere - å komme sammen for å gjennomføre felles sysler. Ettersom brukervennligheten til blokkjedeteknologier øker, bør det ikke bli mye vanskeligere å lage en DAO enn å sette opp en Google-gruppe.

Likevel krever DAO et høyt nivå av utdanning og deltakelse, og det er derfor det foreløpig ikke finnes eksempler på fullstendig desentraliserte og vellykkede organisasjoner. Det er imidlertid organisasjoner som omfavner denne modellen og viderefører veien mot desentralisering. Metacartel er et godt eksempel på et semidesentralisert utviklerfellesskap; Aragorn har lykkes med å spinne av en rekke DAOer og Compound er et godt eksempel på en DAO som kan lykkes med årene.

Et litt merkelig eksempel er ConstitutionDAO, en enkeltbruks DAO (SPD) med det eneste formålet å kjøpe den første kopien av den amerikanske grunnloven. Selv om eksperimentet inneholdt noen designproblemer og (snart) mislyktes i oppdraget, hadde det fordelen av å vekke DAO-er til medias oppmerksomhet.

Fremtidig utvikling

Fremtiden ser lys ut for DAO-prosjekter. Ettersom fjernarbeid blir stadig mer vanlig, vil DAO-er bli en populær forretningsmodell for gig-økonomien, noe som betyr at et fellesskap av uavhengig organiserte frilansere vil kunne bli med og bidra til DAO-er på en desentralisert måte, uten å være avhengig av en sentral lederstruktur.

En spesielt interessant utvikling av denne forretningsmodellen vil være AI DAOer, der et fellesskap av menneskelige deltakere stemmer på AI-agentene som representerer dem i DAOs beslutningsprosess, og fjerner menneskelig skjevhet. På denne måten samarbeider AI-agenter på en desentralisert måte, og vurderer og rangerer hverandre.

Det er sannsynlig at mange DAOer i blokkjedeverdenen vil starte livet sitt som et nettverk av programvareprosesser som i stor grad er kontrollert av mennesker, men vil gradvis øke automatiseringen etter hvert som AI, blockchain og andre allierte teknologier avanserer.

Relatert: Vi introduserer trivergensen: transformasjon drevet av blockchain, AI og IoT

Dessuten vil DAO-strukturen være den mest fordelaktige organisasjonsmodellen for de første Artificial General Intelligences (AGIs) når de dukker opp. DAO-er er mer fundamentalt og grundig demokratiske enn andre tilgjengelige organiseringsmåter, og de oppmuntrer i seg selv til samarbeid og samarbeid mellom mennesker og AI, noe som taler mot etiske AGI-resultater.

Implementeringsutfordringer

DAO-er vil vokse naturlig med samfunnsdeltakelse; jo flere som engasjerer seg, jo raskere vil denne modellen begynne å ta av. Imidlertid er det noen få utfordringer å overvinne før DAO-er kan bli mainstream.

Ideen om desentraliserte ikke-hierarkiske selskapsstrukturer er ikke ny i seg selv; kooperativer har eksistert i over et århundre, og det er flere eksempler på desentraliserte beslutningsprosesser i samfunnet.

Det nye er at vi nå har de teknologiske verktøyene for å få dette til og å strukturere et system av insentiver som oppmuntrer alles deltakelse.

Juridisk sett ser kjerneproblemet med en DAO ut til å være at når en organisasjon er satt opp på denne måten, er det ikke nødvendigvis et spesifikt menneske eller en liten gruppe mennesker som kan holdes juridisk ansvarlig for det DAO gjør. Uten administrerende direktør og uten styre er det bare velgere som godt kan være anonyme og svært vanskelige å spore eller identifisere.

Til tross for dette blir DAO-er stadig mer attraktive for organisasjoner som ser for seg en fremtid der hvert medlem av samfunnet har en god sjanse til å ha en stemme. Selv om det fortsatt er noen hindringer å overvinne før de blir gjennomgripende, er fremtidens arbeid satt til å bli positivt påvirket av DAO-er, og det er en stor sjanse for at denne modellen vil få fart veldig snart.

Denne artikkelen inneholder ikke investeringsråd eller anbefalinger. Alle investerings- og handelsbevegelser innebærer risiko, og leserne bør utføre sine egne undersøkelser når de tar en beslutning.

Synspunktene, tankene og meningene som uttrykkes her er forfatterens alene og reflekterer eller representerer ikke nødvendigvis synspunktene og meningene til Cointelegraph.

Marcello Mari er administrerende direktør i SingularityDAO, et uavhengig prosjekt inkubert av SingularityNET som bringer DeFi og AI sammen. Han ble utnevnt til sjef for PR på SingularityNET i 2017, og ledet en kampanje som Wired kalte årets største teknologihype-begivenhet. Marcello er fast inventar på scenen på konferanser som TED og AIBC-konferansen, og han står også bak Sophia NFT-artwork drop.

Subscribe US Now