India gir opp å forby bitcoin, men sentralbanken viser fremdeles frykt

admin

Shaktikanta Das, guvernør i Reserve Bank of India (RBI), landets sentralbank, avklarte institusjonens posisjon i forhold til bitcoin. Hans uttalelser fulgte en kunngjøring publisert av RBI om bankene at deres bankrestriksjon på kryptokurver ikke lenger er gyldig og ikke bør siteres.

RBI har fortsatt store bekymringer for bitcoin

Das sa klargjøre sentralbankens holdning til kryptovalutaen på et pressemøte etter pengepolitikken på fredag:

“Når det gjelder RBIs posisjon, har vi store bekymringer for kryptovalutaer, som vi kommuniserte til regjeringen. Og hva investorene angår, er det opp til hver investor å gjøre sin egen omhu og ta en veldig forsiktig og forsiktig beslutning. ”

Denne avklaringen kom etter en kunngjøring publisert av RBI som fortalte bankene at sirkulæret fra april 2018 som forbyr banker å håndtere kryptovalutaer ikke lenger er gyldig og ikke kan siteres. Rundskrivet ble omgjort av den indiske høyesteretten i mars i fjor. Imidlertid bruker flere banker det fortsatt som årsaken til å slutte å tilby tjenester til selskaper og brukere av kryptovalutaer.


Vil du tjene Bitcoins?
Vi hjelper deg med dette.
Åpne en gratis konto!


Guvernør Das fortsatte:

“Som du vet, opphevet høyesterett RBI-rundskrivet som ble utstedt i 2018, men det kom som en overraskelse at noen banker henviser til dette rundskrivet i sin korrespondanse med sine kunder. Derfor måtte vi gjøre det klart at det spesifikke rundskrivet er utelatt, så det er ikke riktig å referere til det rundskrivet. ”

HDFC Bank, en ledende privatbank i India med 5 608 filialer og 16 087 minibanker, har sendt brev til sine kunder som truer med å stenge kontoene på grunn av kryptotransaksjoner. Lokale medier rapporterte imidlertid at banken trakk sin kommunikasjon til klienter etter at RBI forklarte sin posisjon. Banken ga også nylig ut en rapport som sa: "Vi tror det er bare et spørsmål om tid før indiske investorer får lovlig tilgang til kryptovalutaene." I mellomtiden jobber den indiske regjeringen fortsatt med landets kryptoregning. Den eksisterende lovforslaget, som skulle innføres under parlamentets budsjettmøte, foreslår å forby kryptovalutaer. Imidlertid oppretter regjeringen et ekspertpanel for å gjennomgå forslagene til lovforslaget.Se også: Bitcoin-megler betaler R $ 1 milliard for e-sportslag for å endre navn

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Next Post

Bitcoin-megler betaler R $ 1 milliard for at e-sportslaget endrer navn

I den største navn-høyre-avtalen i videospillmarkedets historie betalte kryptovaluta-utvekslingen FTX 210 millioner dollar (mer enn R $ 1 milliard) til den velkjente organisasjonen TSM. Den nordamerikanske organisasjonen av spillteam heter nå TSM FTX og planlegger å utvide med åpne kontorer i Asia, Europa og Sør-Amerika. Partnerskapet vil også distribuere kryptovalutaer […]

Subscribe US Now