Inflasjonen i Storbritannia når 10-års høyeste

admin

Bank of England fasade Inflasjonen i Storbritannia steg raskere enn ventet til sitt høyeste nivå på ett…

Inflasjonsinnholdet i Storbritannianår 10-års høyden dukket først opp i Cointimes .

Bank of England fasade

Inflasjonen i Storbritannia steg raskere enn forventet til det høyeste nivået på et tiår, og la press på Bank of England for å heve renten for å bremse økonomien.

Forbrukerprisene økte med 4,2 % (mot forventet 3,9 %) år-til-år i oktober, drevet av energipriser og virkningen av mangel på tilbud i hele økonomien.

Det var det raskeste tempoet siden november 2011 og en kraftig økning på 3,1 % i september.

Inflasjon i Storbritannia | kilde: Bloomberg

BOE (Bank of England) har advart om at det sannsynligvis vil øke lånekostnadene i de kommende månedene for å holde inflasjonen i sjakk, og anslår at prisene kan hoppe med 5 % tidlig neste år, mer enn det dobbelte av målet.

Pundet steg etter rapporten da investorer forberedte seg på en renteøkning neste måned etter at arbeidsmarkedsdata på tirsdag (16) også indikerte oppover press på lønningene.

"Med høy inflasjon vedvarer, kan dette tvinge frem et svar fra Bank of England i løpet av bare noen få uker," sa Sukhdeep Dhillon, seniorøkonom i BNP Paribas Real Estate.

I følge Dan Hanson fra Bloomberg Economics steg inflasjonen i oktober og bør fortsette å stige de neste 6 månedene.

«Vi forventer at den topper seg litt over 5 % i april, når den fulle effekten av den nylige økningen i energiprisene rammer husholdningene. Med et stramt arbeidsmarked frykter Bank of England at høy inflasjon kan dempe forventningene. Dette vil sannsynligvis bety en økning i prisene neste måned.»

Årsaker til inflasjon

Foreløpig er inflasjonen i stor grad drevet av midlertidige faktorer knyttet til energipriser og gjenoppblomstringen av global etterspørsel etter pandemien.

Forbedringen i sysselsetting og lønninger denne uken forsterket synspunktene om at sentralbanken vil prøve å hindre en oppadgående prisspiral fra å feste seg.

Forretningsgrupper uttrykte forsiktighet og fremhevet svakere økonomisk vekst og tegn på svakhet i utgifter og forbrukertillit.

"Bank of England står overfor en vanskelig kamp mellom økende inflasjon og en stillestående oppgang," sa SurenThiru, leder for økonomi i det britiske handelskammeret. "Men med den britiske økonomien som står overfor økende motvind, bør man unngå å øke renten for tidlig."

Akselerende inflasjon forrige måned ble drevet av naturgass- og elektrisitetspriser etter at regulatoren tillot leverandører å heve tariffer med opptil 12 % for å kompensere for økende engroskostnader.

Prisene på mat, drivstoff, brukte biler og restauranter og hoteller bidro også til den kraftige økningen i inflasjonen.

I et bekymringsfullt signal til beslutningstakere snakker bedrifter i økende grad om utsiktene til prisøkninger for å dekke økende lønninger og andre kostnader.

Hvis arbeidere krever høyere lønn, kan inflasjonen bli langt mer vedvarende enn først antatt.

Les mer:

  • Igjen til 60 000 dollar har Bitcoin sterk støtte til 57 000 dollar, ifølge analytiker
  • Metaverse: forstå dette formatet som har vokst eksponentielt i verden
  • Det karibiske landet ønsker å åpne en ambassade i metaversen

Inflasjonsinnholdet i Storbritannianår 10-års høyden dukket først opp i Cointimes .

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Next Post

Digital rubel skal ikke påvirke inflasjonen, sier Bank of Russia

I følge offisielle data nådde Russlands inflasjonsrate 8,1 % i oktober, det høyeste nivået på nesten seks år.

Bank of Russia vil bare fullt ut ta i bruk en sentralbanks digital valuta (CBDC) hvis den digitale rubelen oppfyller flere betingelser innenfor pilottester, sa guvernør Elvira Nabiullina.

Nabiullina snakket om den digitale rubelen for statsdumaens komité for finansmarkeder på mandag, og avslørte flere detaljer om CBDC-utrullingen, rapporterte det lokale nyhetsbyrået Interfax.

Bank of Russia vil bare ta i bruk CBDC etter at banken har sørget for at rubler enkelt kan konverteres fra kontanter til digitale rubler og ikke-kontanter, og bare i en-til-en-forholdet, sa hun.

"Det bør være en ekte fullverdig rubel, ingen rabatt eller noe annet," bemerket Nabiullina, og la til at sentralbanken forventer å teste den digitale rubelen i minst ett år før en faktisk utrulling.

Nabiullina understreket at den digitale rubelen ikke skulle påvirke lokal inflasjon. "Vår antagelse er at innføringen av den digitale rubelen ikke vil akselerere inflasjonen på noen måte, og ikke vil påvirke inflasjonen," bemerket hun.

Russland har opplevd en massiv inflasjonstopp midt i COVID-19-pandemien. I følge offisielle data fra Rosstats nasjonale statistikktjeneste, har den innenlandske inflasjonsraten nådd sitt høyeste nivå på nesten seks år, og steg 8,1 % i oktober. Bank of Russia forventer angivelig å senke inflasjonsraten til 5 % eller 6 % tidligst i 2023.

Guvernørens bemerkninger kommer etter at russiske lovgivere ga ut et sett med dokumenter som skisserer hovedaspektene ved landets pengepolitikk for 2022 og perioden 2023–2024.

I et av dokumentene står det at Bank of Russia planlegger å ta i bruk den digitale rubelen "gradvis, og gradvis utvide bruksområdet." Banken utelukker ikke "restriksjoner og grenser" under den innledende fasen av CBDC-utrullingen.

Relatert: Rekordhøy inflasjon ber investorer om å se nærmere på Bitcoin

Sentralbanken er bekymret for at den digitale rubelen kan utløse en økning i finansieringskostnadene for banker, samtidig som den «reduserer effektiviteten til pengepolitikkens overføringsmekanisme», men uttalte at dette potensielt kan løses etter hvert som den digitale rubelen blir mer tilgjengelig. og brukes av et stort antall kunder. Banken bemerket også potensielle personvernproblemer angående CBDC-transaksjoner.

Lovgivere har allerede anbefalt en detaljert evaluering av slike risikoer for å opprettholde bærekraften til banknæringen og makroøkonomisk stabilitet.

Som tidligere rapportert planlegger den russiske sentralbanken å lansere de første pilottestene for en digital rubel tidlig i 2022 i samarbeid med store lokale banker inkludert Sberbank og VTB, samt private banker som Tinkoff Bank.

Subscribe US Now