Invesco lanserer spot Bitcoin ETP på Deutsche Borse

Invescos spot Bitcoin ETN slår seg sammen med 25 andre lignende produkter på Deutsche Boerses digitale børs, Xetra.

Rett etter å ha droppet en søknad om et Bitcoin ( BTC ) futures børshandlet fond (ETF) i USA, lanserer kapitalforvalter Invesco en spot BTC børshandlet seddel (ETN) i Europa.

Den 29. november annonserte den tyske aksjemarkedsoperatøren Deutsche Boerse offisielt noteringen av Invesco Physical Bitcoin ETN på sin digitale børs, Xetra. Det nye produktet vil handles under ticker-symbolet BTIC.

Det nye ETN-produktet, som er tatt opp på det regulerte markedet på Frankfurt-børsen, er fysisk støttet av Bitcoin og cleares sentralt via Eurex Clearing. "Gjennom sentral clearing drar investorer fordel av betydelig redusert risiko ved oppgjør av transaksjoner," bemerker kunngjøringen.

I følge en rapport fra den ETF-fokuserte publikasjonen ETF Stream, vil forvaring av Bitcoin holdt på vegne av BTIC bli gitt av Standard Chartereds kryptodepotplattform kjent som Zodia. Northern Trust, en medinvestor i Zodia, skal angivelig fungere som administrator for BTIC. Zodia ble lansert i slutten av 2020 og er registrert hos Storbritannias Financial Conduct Authority.

Den store europeiske digitale kapitalforvalteren CoinShares er en kjent partner til Invesco og vil fungere som både indekssponsor og utførelsesagent for det nye ETN. BTIC sporer CoinShares Bitcoin Hourly Reference Rate-indeksen, og leverer prisutviklingen på den underliggende eiendelen minus gebyrer.

Nyheten kommer kort tid etter at Invesco trakk tilbake søknaden til US Securities and Exchange Commission for en Bitcoin futures-basert ETF i oktober for å gi investorer bedre investeringsalternativer i stedet for bare en 100% BTC futures ETF.

"Fysisk bitcoin er en mer observerbar markedsplass. En av våre bekymringer var dybden av syntetisk likviditet så vel som hva det kan gjøre med verdivurderinger over tid, og det er noe vi ikke var helt komfortable med, sier Gary Buxton, leder for ETFer og indekserte strategier i Invesco. Han la til at Invesco har jobbet med produktet «siden midten av 2018».

Relatert: Deutsche Boerse lanserer Solana og Polkadot ETNer av VanEck

Invescos inngang til den europeiske industrien for kryptobørshandlede produkter (ETP) kommer når Deutsche Boerse aktivt utvider utvalget av støttede kryptoderivatprodukter på tvers av sine opererte børser. I følge firmaet tilbyr Xetra-børsen så mange som 26 ETN-er fra syv leverandører på forskjellige kryptovalutaer, inkludert Bitcoin, Ether ( ETH ), Bitcoin Cash ( BCH ), Cardano ( ADA ), Litecoin ( LTC ) og andre.

Begge er en type ETP, ETFer og ETNer er ganske like ved at de begge sporer en underliggende eiendel og handler på børser på lignende måte som andre verdipapirer. Mens en ETF forutsetter investering i et fond som har eiendelene, er en ETN mer som en obligasjon, som gir eksponering mot en usikret gjeldsseddel utstedt av en institusjon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *