Kinas digitale valuta er en trussel, sier sjef for UK Intelligence Service

kinesisk digital valuta

Lederen for Government Communications Headquarters (GCHQ), en av de tre store etterretningsbyråene i Storbritannia, har reist bekymringer om Kina og dets digitale valuta .

Sir Jeremy Fleming hevdet at den eksisterende kinesiske CBDC kunne brukes til å samle informasjon fra brukere og, hypotetisk, til å kontrollere og filtrere (sensurere) globale transaksjoner.

Hva britisk etterretning sier om kinesisk digital valuta

Sir Jeremy Fleming, leder av GCHQ, et av Storbritannias største etterretningsbyråer, advarte om mulige negative effekter på globale transaksjoner knyttet til innføringen av den digitale yuanen .

Fleming sa at hvis valutaen skulle utvides til andre land og andre institusjoner eller enkeltpersoner ville bruke den som kineserne, kan det ha en negativ effekt på helsen til det finansielle systemet. Han sa:

"Hvis det implementeres feil, gir det en fiendtlig stat muligheten til å overvåke transaksjoner. Dette gir dem muligheten(…) til å kunne utøve kontroll over hva som foregår i disse digitale myntene.»

GCHQ har et ansvar for å beskytte Storbritannias informasjon og koordinere landets cyberforsvar i tilfelle et angrep.

Kinas digitale valuta ved vinter-OL i Beijing

Fra 4. til 20. februar 2022 vil de olympiske vinterlekene i Beijing (2022 vinter-OL) finne sted.

Premiere på kina digital valuta ans beijing OL

Kina har allerede annonsert at de har til hensikt å bruke sin nye digitale valuta som en alternativ betalingsmetode for spill.

Dette kan bety at utlendinger også må installere og bruke digitale Yuan-lommebøker for å betale for varer og tjenester i løpet av arrangementsperioden.

Sir Jeremy Flemings bekymring er hovedsakelig fordi Kina allerede er det mest avanserte landet i utviklingen av en CBDC (Central Bank Digital Currency), mens andre land kun har relaterte prosjekter.

Han hevder at Kina investerer tungt i teknologi, åpent og hemmelig. Dette reiser spørsmål til bekymring om driften av digitale valutaer i en digital kontekst som fortsatt er lite studert og kjent.

"Det mangler fortsatt en struktur for å administrere denne typen valuta globalt, og Beijing har ikke vist noen intensjon om å samarbeide med andre land om denne saken." Fleming fremhevet imidlertid viktigheten av åpen handel og samarbeid mellom de to nasjonene.

Digitale valutaer kontrollert av sentralbanker kan være et problem

Opprettelsen av sentralbankers digitale valutaer (CBDCs) er en direkte respons på den teknologiske utviklingen av det monetære og finansielle systemet fremmet av fremveksten av Blockchain og økningen i populariteten til Bitcoin og andre desentraliserte digitale eiendeler.

Med bruken av blokkjeden kunne enkeltpersoner finne et alternativ til penger kontrollert av sentralbanker, regjeringer, store private banker og andre finansielle selskaper som hadde kontroll over finansmarkedet.

Folk klarte å finne suverenitet for pengene sine, uten å måtte stole på mellomledd, i et nettverk som ikke støttes av tillit til sentrale organer, men til et sett med programmerte (protokoll) og distribuerte regler.

I politisk og økonomisk historie er det mange tilfeller av maktmisbruk over penger fra regjeringer og sentralbanker.

Overvåking, frysing av kontoer og midler, inndragning av eiendom, tap av kjøpekraft på grunn av inflasjonspolitikk, innkreving av ubrukelige skatter direkte ved kilden, internasjonal spionasje, nøytralisering av ressurser, etc.

Desentraliserte digitale protokoller som Bitcoin , Ethereum , Monero og Nano tilbyr spesifikk beskyttelse mot disse problemene. De er umulige å konfiskere og sensurere med mindre angriperen har de private nøklene som åpner krypteringen på nettverket.

Eksistensen av disse protokollene truer kontrollen til sentralbanker som, uvillige til å gi fra seg den kontrollen, begynte å utvikle en digital valutateknologi, med den hensikt å "konkurrere" med de desentraliserte digitale pengene, men det er helt andre ting.

Formålet med kryptovalutaer er ikke bare å være digital valuta, men å være desentralisert og sikker digital valuta . Det skjer ikke i CBDC-er som den digitale yuanen, i Kina, som ikke bare forblir sentralisert, men tilbyr enda mer kontroll, overvåking og regjeringsmakt over folks økonomi og rikdom.

I autoritære regjeringer, slik som kineserne, gjennom KKP (Kinas kommunistiske parti), er denne kontrollen enda mer alvorlig.

Den kinesiske regjeringen kan bokstavelig talt redusere balansen i lommeboken til mennesker som ikke adlyder dens diktatoriske lover.

Den britiske etterretningssjefens bekymring er at denne kontrollen kan utvides til andre land rundt om i verden med fullføringen av vinterlekene.

Kinas digitale valutainnhold er en trussel, sier sjefen for UK Intelligence Service først dukket opp i Cointimes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *