Kinas digitale valuta er en trussel, sier sjef for UK Intelligence Service

admin

kinesisk digital valuta Lederen for Government Communications Headquarters (GCHQ), en av de tre store etterretningsbyråene i Storbritannia, har reist bekymring i…

Kinas digitale valutainnhold er en trussel, sier sjefen for UK Intelligence Service først dukket opp i Cointimes.

kinesisk digital valuta

Lederen for Government Communications Headquarters (GCHQ), en av de tre store etterretningsbyråene i Storbritannia, har reist bekymringer om Kina og dets digitale valuta .

Sir Jeremy Fleming hevdet at den eksisterende kinesiske CBDC kunne brukes til å samle informasjon fra brukere og, hypotetisk, til å kontrollere og filtrere (sensurere) globale transaksjoner.

Hva britisk etterretning sier om kinesisk digital valuta

Sir Jeremy Fleming, leder av GCHQ, et av Storbritannias største etterretningsbyråer, advarte om mulige negative effekter på globale transaksjoner knyttet til innføringen av den digitale yuanen .

Fleming sa at hvis valutaen skulle utvides til andre land og andre institusjoner eller enkeltpersoner ville bruke den som kineserne, kan det ha en negativ effekt på helsen til det finansielle systemet. Han sa:

"Hvis det implementeres feil, gir det en fiendtlig stat muligheten til å overvåke transaksjoner. Dette gir dem muligheten(…) til å kunne utøve kontroll over hva som foregår i disse digitale myntene.»

GCHQ har et ansvar for å beskytte Storbritannias informasjon og koordinere landets cyberforsvar i tilfelle et angrep.

Kinas digitale valuta ved vinter-OL i Beijing

Fra 4. til 20. februar 2022 vil de olympiske vinterlekene i Beijing (2022 vinter-OL) finne sted.

Premiere på kina digital valuta ans beijing OL

Kina har allerede annonsert at de har til hensikt å bruke sin nye digitale valuta som en alternativ betalingsmetode for spill.

Dette kan bety at utlendinger også må installere og bruke digitale Yuan-lommebøker for å betale for varer og tjenester i løpet av arrangementsperioden.

Sir Jeremy Flemings bekymring er hovedsakelig fordi Kina allerede er det mest avanserte landet i utviklingen av en CBDC (Central Bank Digital Currency), mens andre land kun har relaterte prosjekter.

Han hevder at Kina investerer tungt i teknologi, åpent og hemmelig. Dette reiser spørsmål til bekymring om driften av digitale valutaer i en digital kontekst som fortsatt er lite studert og kjent.

"Det mangler fortsatt en struktur for å administrere denne typen valuta globalt, og Beijing har ikke vist noen intensjon om å samarbeide med andre land om denne saken." Fleming fremhevet imidlertid viktigheten av åpen handel og samarbeid mellom de to nasjonene.

Digitale valutaer kontrollert av sentralbanker kan være et problem

Opprettelsen av sentralbankers digitale valutaer (CBDCs) er en direkte respons på den teknologiske utviklingen av det monetære og finansielle systemet fremmet av fremveksten av Blockchain og økningen i populariteten til Bitcoin og andre desentraliserte digitale eiendeler.

Med bruken av blokkjeden kunne enkeltpersoner finne et alternativ til penger kontrollert av sentralbanker, regjeringer, store private banker og andre finansielle selskaper som hadde kontroll over finansmarkedet.

Folk klarte å finne suverenitet for pengene sine, uten å måtte stole på mellomledd, i et nettverk som ikke støttes av tillit til sentrale organer, men til et sett med programmerte (protokoll) og distribuerte regler.

I politisk og økonomisk historie er det mange tilfeller av maktmisbruk over penger fra regjeringer og sentralbanker.

Overvåking, frysing av kontoer og midler, inndragning av eiendom, tap av kjøpekraft på grunn av inflasjonspolitikk, innkreving av ubrukelige skatter direkte ved kilden, internasjonal spionasje, nøytralisering av ressurser, etc.

Desentraliserte digitale protokoller som Bitcoin , Ethereum , Monero og Nano tilbyr spesifikk beskyttelse mot disse problemene. De er umulige å konfiskere og sensurere med mindre angriperen har de private nøklene som åpner krypteringen på nettverket.

Eksistensen av disse protokollene truer kontrollen til sentralbanker som, uvillige til å gi fra seg den kontrollen, begynte å utvikle en digital valutateknologi, med den hensikt å "konkurrere" med de desentraliserte digitale pengene, men det er helt andre ting.

Formålet med kryptovalutaer er ikke bare å være digital valuta, men å være desentralisert og sikker digital valuta . Det skjer ikke i CBDC-er som den digitale yuanen, i Kina, som ikke bare forblir sentralisert, men tilbyr enda mer kontroll, overvåking og regjeringsmakt over folks økonomi og rikdom.

I autoritære regjeringer, slik som kineserne, gjennom KKP (Kinas kommunistiske parti), er denne kontrollen enda mer alvorlig.

Den kinesiske regjeringen kan bokstavelig talt redusere balansen i lommeboken til mennesker som ikke adlyder dens diktatoriske lover.

Den britiske etterretningssjefens bekymring er at denne kontrollen kan utvides til andre land rundt om i verden med fullføringen av vinterlekene.

Kinas digitale valutainnhold er en trussel, sier sjefen for UK Intelligence Service først dukket opp i Cointimes.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Next Post

Cardanos ADA-pris øker med 30 % med et potensielt "trippelbunn"-oppsett

Den eneste feilen i det bullish oppsettet foreløpig er Federal Reserves planer for nedtrapping av akselerasjon.

Cardano ( ADA ) kan øke med nesten 30 % i løpet av de kommende dagene da det danner et klassisk bullish reverseringsmønster.

Skarp ADA-rebound på gang

Kalt « trippelbunn» , oppstår mønsteret vanligvis på slutten av en nedadgående trend og består av tre påfølgende lavpunkter trykt omtrent på samme nivå. Dette betyr at trippelbunner indikerer selgers manglende evne til å bryte under et spesifikt støttenivå på tre rygg-til-rygg-forsøk, noe som til slutt baner vei for kjøpere til å ta over.

I et perfekt scenario lar tilbakevendingen av kjøpere til markedet instrumentet gå kraftig tilbake mot et høyere nivå, kalt "halslinjen", som forbinder høydepunktene til de to foregående returene. Flyttingen følger opp med et nytt utbrudd, denne gangen tar prisen opp med like mye som avstanden mellom mønsterets bunn og hals.

Så langt har ADAs pris vært i stand til å male trippelbunnen halvveis, nå tilbake etter å ha dannet den tredje laveste, som vist i diagrammet nedenfor.

ADA/USD 4-timers prisdiagram med trippelbunnsoppsett. Kilde: TradingView

Punktet da ADAs pris reverserte ble ledsaget av en økning i handelsvolum, noe som tyder på at oppgangen hadde nok støtte fra kjøpere. Derfor ser Cardanos token ut til å i det minste forfølge en oppkjøring mot $1,40.

Videre, hvis prisen ytterligere bryter over halslinjenivået, vil den sannsynligvis fortsette å stige til den når $1,63 - i henhold til trippelbunnscenarioet.

Akkumuleringsareal

Det potensielle trippelbunnscenarioet dukket opp etter at ADAs pris stupte med mer enn 60 % fra rekordhøye på $3,16 oppnådd 2. september tidligere i år. Den dukket også opp ettersom Cardano-tokenet ble en av de dårligste resultatene hittil i kvartalet, og falt nesten 45,50 % sammenlignet med topprivalen Ethers ( ETH ) 15 % gevinst.

ADAs salg på flere måneder presset den daglige relative styrkeindeksen (RSI), en momentumindikator, inn i oversolgt territorium. I tillegg førte ADAs prisfall også til det som ser ut som et pålitelig " akkumuleringsområde ", som vist i diagrammet nedenfor.

ADA/USD daglig prisdiagram med akkumuleringsareal og oversolgt RSI. Kilde: TradingView

Både RSI og akkumuleringsområdet peker også på et kjøpsscenario i ADA-markedet, og støtter dermed trippelbunnscenarioet på firetimersdiagrammet.

Det gjenstår risiko for ADAs pris

Det er viktig å legge merke til at ADA falt med mer enn 5,50 % i løpet av de siste 24 timene, mye synkronisert med andre topp kryptoaktiva i rommet, med Bitcoin ( BTC ) som sank med over 3 % og Ether med nesten 5 % på samme tid. periode.

I kjernen av kryptomarkedets uniformerte nedgang var USAs Federal Reserves todagers politiske møte som startet tirsdag. I møtet vil den amerikanske sentralbanken sannsynligvis bestemme seg for å fremskynde nedtrappingen av sitt kjøpsprogram for 120 milliarder dollar i måneden , en av nøkkelkatalysatorene bak krypto- og aksjemarkedsrallyet siden mars 2020.

Andre deler av Fed-møtet vil se tjenestemennene diskutere utsiktene til renteøkninger neste år fra dagens nesten null-nivåer. Billigere utlån hadde også spilt en viktig rolle i å presse Bitcoin- og altcoin-markedsprisene høyere gjennom 2020 og 2021, inkludert ADA.

Relatert: Bitcoin-kursfall kan ende onsdag ettersom Bitfinex-bud antyder at Fed 'kjøp nyhetene'-planer

Når Fed-tjenestemenn starter sitt politiske møte, tester ADA $1,18 som sin ukentlige støtte for en potensiell prisrevers. $1,18-nivået er 0,618 Fib-linjen til det som ser ut til å være en nøyaktig Fibonacci retracement-graf for å forutsi ADAs støtte- og motstandsnivåer.

ADA/USD ukentlig prisdiagram. Kilde: TradingView

Skulle ADA ikke komme tilbake og lukke under $1,18, kan dens neste Fib-støtte komme på 0,786 Fib-linjen nær $0,674, rundt 42% under. Ikke desto mindre kan ADA/USD også teste $1 som psykologisk støtte for en tidlig oppsideretracement, lik dens multiple returer mellom februar og juli 2021.

Synspunktene og meningene som uttrykkes her er utelukkende forfatterens og reflekterer ikke nødvendigvis synspunktene til Cointelegraph.com. Hver investering og handel innebærer risiko, du bør utføre din egen forskning når du tar en beslutning.

Subscribe US Now