Milliardær-ormehullran kan ha skapt DeFi-boble på Solana

admin

ormehull Cross-chain-plattformen, Wormhole, som er en av hovedbroene for portabilitet av eiendeler mellom markedsblokkkjeder,…

Innhold Milliardærtyveri på ormehull kan ha skapt DeFi-boble på Solana dukket først opp på Cointimes.

ormehull

Cross-chain-plattformen, Wormhole , som er en av hovedbroene for portabilitet av eiendeler mellom markedsblokkkjeder, ble utsatt for et milliardærtyveri onsdag ettermiddag (02/02/2022) og kan ha skapt en boble i Solana DeFi-økosystemet ( SOL).

Angriperen utnyttet en feil i plattformens smarte kontrakt, og klarte å stjele – ifølge data fra kjeden – 120 000 ETH, som tilsvarer rundt 1,68 milliarder R$.

I følge Wormholes offisielle profil på twitter (@wormholecrypto) er problemet allerede løst og plattformen fungerer nå normalt.

Hvordan var hacket på Wormhole

Utnyttelsen, som allerede regnes som en av de mest ødeleggende i hele historien til kryptomarkedet, skjedde da angriperen fant et feilpunkt i koden, som tillot ham å lure "vaktmennene" til Wormhole-protokollen.

Ormehull fungerer som en bro mellom forskjellige blokkkjeder, og tillater portabilitet av tokens, for eksempel, slik at eter (ETH) fra Ethereum kan brukes på Solana-blokkjeden, for DeFi-applikasjoner, når wETH (innpakket eter) token preges.

Det som skjer er at broen overtar ETH (i smarte kontrakter) og skaper 1 wETH for hver 1 ETH som er låst i kontrakten .

All wETH som brukes på Solana må ha 1 tilsvarende ETH for å være gyldig, dette for at investor med wETH skal kunne løse inn tilsvarende beløp i Ethereum.

Angriperen klarte å bruke en feil forårsaket av en oppdatering av Wormhole-kodelinjen som ble utført 9 timer før "hakket", ifølge denne profilen på twitter:

I denne tråden forklarte han hva som skjedde og hvordan utnyttelsen ble utført, i tilfelle du ønsker å grave dypere i saken.

Gjengivelse av twitter-tråden som forklarer om ormehullshacket

Kort fortalt forklarte @kelvinfichter at angriperen klarte å lure Wormhole-"vakterne", preget 120k wETH som ikke fantes og utførte innløsningen av 80 000 ETH på den opprinnelige blokkjeden.

I tillegg holdt han 40 000 WETH i Solana-økosystemet, ved å bruke disse verdiene til å bytte mot andre tokens på andre DeFi-plattformer i SOL-blokkkjeden, og klarte å hvitvaske tyveriet mer effektivt.

I følge en publikasjon av Wormhole fant hendelsene sted på denne måten:

  • 18:26 UTC (15:26 BRT) – kontrakten ble utvunnet for 120k ETH
  • 00:33 UTC (21:33 BRT) – sårbarheten er fikset
  • 13:08 UTC (10:08 BRT) – ETH-kontrakten er gjenopprettet og wETH er tilbake 1:1 (én til én) støttet
  • 13:29 UTC (10:29 BRT) – Wormhole Portal er tilbake i aksjon

Boble i Solanas DeFi-økosystem forårsaket av hack

Muligheten for en boble eksisterer, ettersom "hackeren" klarte å bytte tilsvarende 40 000 ETH (omtrent R$560 millioner ) til flere andre tokens fra Solanas DeFi-økosystem, som kan konverteres til SOL, som kan ha vært skjult i bassenger. likviditet, NFT-er, flere adresser og falske kontoer som brukes til å hvitvaske penger.

Disse verdiene kan allerede være spredt over andre blokkjeder også, over andre broer.

Angriperen returnerte ikke noen av de 120 000 ETH som allerede kan være i sirkulasjon på markedet, noe som blåste opp prisen på andre eiendeler og muligens skapte noen bobler på grunn av verdiskapning "ut av løse luften" . Omtrent som regjeringer allerede gjør med å trykke penger i fiat-valutaer.

I følge et nylig CoinDesk-innlegg om Wormhole-saken

"Etter en av de mest ødeleggende utnyttelsene i kryptovalutahistorien, gikk morselskapet til en populær cross-blockchain-bro inn for å støtte midlene – et grep som kan ha forhindret omfattende skade på Solanas desentraliserte finansøkosystem (DeFi).

"Torsdag bekreftet tre kilder kjent med saken overfor CoinDesk at Jump Trading er ansvarlig for å fylle opp tapt ETH."

Noe som betyr at Jump Trading-plattformen har gitt de tapte beløpene – midlertidig forutsatt alle skader – til Wormhole, med den hensikt å fylle på fondet brukt som støtte og garantere likviditeten og 1:1-forholdet til 120 000 ETH og wETH brukt av angriper.

Dette tiltaket kan bidra til å redusere virkningen av boblen, ettersom hackerens trekk vil være basert på reell verdi. Det vil tilsvare at Jump Trading selv donerte R$1,68 milliarder til hackeren.

Dette tiltaket kan faktisk bidra til å minimere effektene, men sannheten er at vi ikke har noen måte å måle og vite hva den virkelige skaden og konsekvensene av denne utnyttelsen vil være, som helt sikkert vil etterlate et dypt arr i historien til DeFi, av blokkjeder som Ethereum, Solana og også krysskjedebroer, slik tilfellet er med Wormhole.

Step Finance-gründer George Harrap sa at flere Solana-baserte protokoller som aksepterer ETH som sikkerhet kan bli insolvente på grunn av utnyttelse.

"Hvis ingen støtter det og myntene virkelig forsvinner, er Wormhole ETH verdt 0 og alle som har en balanse vil bli ubrukelige, DeFi-protokoller, brukere, alle," sa han.

Les mer:

  • Svindlere hvitvasket over 14 millioner R$ i ETH i morges; TIME akkumulerer tap på 96 %
  • Ethereum-avgifter skader svindlere i NFT World, avslører kjedelys
  • TraderJoe var ukens best presterende DEX: +60 %

Krypto-hvitvaskingskriminalitet øker med 30 % på ett år

Innhold Milliardærtyveri på ormehull kan ha skapt DeFi-boble på Solana dukket først opp på Cointimes.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Next Post

Immutable X (IMX)-prisen stiger etter GameStop-partnerskap og nytt prosjekt lanseres

En håndfull nylanserte prosjekter og dagens GameStop-partnerskapskunngjøring katalyserte en sterk opptur i IMX-prisen.

Nonfungible tokens (NFT) fortsetter å være en av de hotteste sektorene i kryptovalutamarkedet i 2022 til tross for den generelle flermånederssvakheten sett i Bitcoin (BTC) og andre store kryptoaktiva.

Et prosjekt som har dratt nytte av den vedvarende bullishness i NFT-området er ImmutableX (IMX), en lag-to-skaleringsløsning for NFT-er på Ethereum-nettverket designet for å tilby nesten umiddelbare transaksjoner og null gassavgifter for mynting og handel

Data fra Cointelegraph Markets Pro og TradingView viser at etter å ha nådd et lavpunkt på $1,99 den 24. januar, steg prisen på IMX 116 % til en daglig topp på $4,29 da 24-timers handelsvolumet steg 505% til $333,5 millioner.

IMX/USDT 4-timers diagram. Kilde: TradingView

Tre årsaker til prisomslaget i IMX inkluderer kunngjøringen av et nytt partnerskap med GameStop, noteringen av IMX-tokenet på Binance og den fortsatte styrken til NFT-området som helhet.

Uforanderlige partnere med GameStop

Den største økningen i momentum for IMX kom med 3. februar kunngjøringen om at protokollen har inngått samarbeid med GameStop for å lansere en NFT-markedsplass senere på året.

Som en del av samarbeidet ble det opprettet et fond på 100 millioner dollar som er designet for å gi tilskudd til spillutviklere og studioer som er interessert i å bygge videre på ImmutableX og NFT-markedet.

GameStop indikerte at de valgte ImmutableX som for dette samarbeidet på grunn av nettverkets raskere og rimeligere natur som også er karbonnøytralt og tilbyr nesten ubegrensede transaksjoner.

ImmutalbeX bruker StarkWares StarkEx nullkunnskapssikker teknologi for å oppnå skalerbarhet på Ethereum, og ethvert karbonfotavtrykk som skapes av nettverket utlignes gjennom avtaler med den sertifiserte klimabevisste leverandørens Trace and Cool Effect.

Gir Binance-oppføringen et forsinket løft?

En annen faktor som har bidratt til å øke prosjektet var noteringen 10. januar av IMX-tokenet på Binance, den største kryptovalutabørsen etter volum.

IMX så en liten stigning i prisen etter børsnoteringen, før den ble trukket ned med det bredere markedet da prisen på Bitcoin falt til et lavpunkt nær 33 500 dollar den 24. januar.

IMX er nå tilgjengelig på seks av de syv beste kryptovalutabørsene etter volum, inkludert Coinbase og FTX, noe som gir tokenet utstrakt tilgang og god handelslikviditet.

Relatert: Gamestop samarbeider med Immutable X for NFT-markedsplassen, kunngjør stipend på 100 millioner dollar for skapere

Prosjektlanseringer og den økende populariteten til NFT-er

En tredje faktor som driver IMX høyere har vært det stadige tillegget av nye prosjekter og partnerskap som lanseres på ImmutableX NFT-markedet og den generelle populariteten til NFT-sektoren.

Viktige utviklinger inkluderer oppføringen av Gods Unchained NFT-er på ImmutableX, lanseringen av støtte for KolectiveGG NFT-markedsplassen og lanseringene av Cyber Galz, VeeFriends, Fantasy Labs, Battle Star NFT og Highrise, og nye partnerskap med Stardust og SHOYU_NFT.

Ukentlig antall NFT-transaksjoner. Kilde: Dune Analytics

Disse kommer alle ettersom NFT-området har fortsatt å se store mengder aktivitet til tross for den bredere svakheten i markedet, noe som fremgår av data fra Dune Analytics.

Synspunktene og meningene som uttrykkes her er utelukkende forfatterens og reflekterer ikke nødvendigvis synspunktene til Cointelegraph.com. Hver investering og handel innebærer risiko, du bør utføre din egen undersøkelse når du tar en beslutning.

Subscribe US Now