Motstandsdyktighet: Bitcoin hashrate tilbake til all-time high

admin

Resiliens: phoenix pluss bitcoin Etter et betydelig fall i juli i år på grunn av det kinesiske kommunistpartiets forbud mot kinesiske gruveselskaper,…

The Resilience: Bitcoin Hashrate tilbake til historisk høyt innhold dukket først opp i Cointimes .

Resiliens: phoenix pluss bitcoin

Etter et betydelig fall i juli i år på grunn av det kinesiske kommunistpartiets forbud mot kinesiske gruveselskaper, vender Bitcoin- hashratet tilbake til historiske høyder, og forteller en vakker historie om desentralisering og motstandskraft.

Hva er Hashrate og hvorfor er det viktig?

"Hashrate" refererer til den totale kombinerte beregningskraften som brukes til å utvinne og behandle transaksjoner i en PoW – Proof of Work- blokkkjede .

Gruvearbeidere må konkurrere og bruke maskinene sine for å løse et vanskelig matematikkproblem.

Hashrate er en viktig metrikk for å evaluere styrken til et blokkjedenettverk – mer spesifikt dets sikkerhet og desentralisering.

Jo flere maskiner som er dedikert av ærlige gruvearbeidere til å oppdage neste blokk, jo høyere hashrate og jo vanskeligere er det for ondsinnede agenter å gjøre noen skade.

​Et angrep på 51 %, for eksempel, skjer når et enkelt individ – eller gruppe av angripere, kjøper eller leier nok gruveutstyr til å kontrollere mer enn 50 % av en blokkjedes hashrate.

Siden blokkjeder er basert på et ikke-tillit-system og adlyder en regel kjent som "den lengste kjederegelen" , kan en person eller gruppe som kontrollerer mesteparten av hashratet i teorien blokkere eller omorganisere transaksjoner og til og med reversere dine egne betalinger .

Dette ville skape problemer med dobbeltforbruk som igjen ville fullstendig undergrave integriteten til de underliggende blokkene.

Hva skjedde med bitcoin-hashratet etter Kinas forbud?

I juni i år forbød Kina definitivt gruvevirksomhet i landet – som var ansvarlig for en stor dominans av Bitcoin- hashraten .

Bitcoin hashrate fra april 2021

Kommer fra en all-time high på 198,5 millioner TH/s 14. april og når 2 års laveste nivå på 58,4 millioner TH/s, noe som får nettverket til å miste ~70 % av sin genererte hash-rate.

Bitcoin hashrate fra juli 2021

Arrangementet undergravde ikke bare sikkerheten til det bevis-på-arbeid (PoW)-baserte nettverket, den påvirket også negativt det geopolitiske delsystemet desentralisering .

Noe som betyr at fra nå av har gruvearbeidere "ett mindre" land (med land mener jeg sted) til mitt.

Dette kan bli et problem når andre land tar samme avgjørelse, angriper nettverket gjennom forbud, og sentraliserer hashratet i stadig færre land, noe som kan gjøre nettverket stadig mer avhengig av lokaliserte politiske beslutninger.

Til tross for at det er et oppmerksomhetspunkt, er nettverket fortsatt veldig desentralisert i geolokaliseringsfaktoren.

Med forbudet måtte gruvearbeidere bryte leiren og flytte til andre land som var åpne for aktiviteten. Noe som kan ha bidratt til desentraliseringen av hashratet, som før hadde stor vekt i Kina.

Noen av disse gruvearbeiderne kunne til og med vært ansvarlige for et øyeblikkelig salgspress knyttet til hendelsen – noe som kan ha forårsaket et fall i prisen på bitcoin, ettersom det var nødvendig å skaffe ressurser til logistikk og utstyrsendringer og restaurering i andre land .

Bitcoin hashrate gjenvinner all-time highs

Bekymringen knyttet til miljømessig bærekraft har også fått gruvearbeidere til å gjenoppfinne og innovere i løsninger for forbruk av elektrisitet til gruvedrift.

Dette bidro enda mer til en geopolitisk pulverisering av gruveselskaper, og så en vekst av hashratet i land med mindre kinesisk dominans før forbud , og samarbeidet med desentraliseringen av nettverket.

Vi har også saker, som El Salvador, med Bitcoin City , institusjonell gruvedrift og bruk av alternativ fornybar energi til aktiviteten .

Og etter noen måneder forteller tallene endelig den observerbare historien om gjenoppretting av nettverkssikkerhet, målt ved hashraten, som har returnert til verdier nær det historiske høydepunktet i april 2021.

Den 5. desember ble det observert en hashhastighet på nesten 191 millioner TH/s.

Bitcoin hashrate fra desember 2021

Denne utvinningen demonstrerer for markedet hva mange entusiaster allerede vet.

Bitcoin-protokollen er basert på et desentralisert, uanstendig, spenstig og svært motstandsdyktig nettverk mot angrep fra ondsinnede sentrale institusjoner.

Så lenge det er desentralisering er nettverket sikkert. Og ethvert forsøk på å skade Bitcoin har bare en tendens til å styrke det over tid, så lenge ærlige deltakere holder seg til prinsippene og reglene rundt Bitcoin-ideen.

Les mer:

I nattens mulm og mørke godkjenner varamedlemmer regulering av kryptovalutaer i Brasil

Gruvebasseng revolusjonerer måten å betale gruvearbeidere på og sparer 55 millioner BRL i avgifter; forstå

PT sier at Bitcoin kan ødelegge Brasils økonomi

The Resilience: Bitcoin Hashrate tilbake til historisk høyt innhold dukket først opp i Cointimes .

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Next Post

Terra blir topp-10-krypto: Klassisk 'bull-vimpel'-oppsettmaling $100 LUNA-prismål

Chirons innsamling på 50 millioner dollar for å støtte Terra-støttede prosjekter har økt handlendes appetitt på LUNA.

Terra ( LUNA ) står overfor utsiktene til å treffe $100 i løpet av de kommende ukene, da den maler en klassisk oksevimpelstruktur.

I detalj vises Bull Pennants som pristrender i et trekantmønster etter en sterk bevegelse oppside. Mange analytikere ser det som et tegn på bullish fortsettelse , dvs. de tror at instrumentet til slutt vil bryte over trekantens øvre trendlinje for å gjenoppta prisstigningen.

I tillegg kommer profittmålet til en Bull Pennant-struktur typisk til å være lik lengden lik størrelsen på det forrige prisrallyet, kalt Flagpole, målt fra utbruddspunktet. Som det ser ut, har LUNA dannet et lignende mønster på diagrammet med lavere tidsramme.

LUNA/USDT firetimers diagram med Bull Pennant-oppsett. Kilde: TradingView

Tatt i betraktning at utbruddet skjer på det punktet der Bull Pennant-trendlinjene konvergerer – toppen – kommer det ideelle profittmålet ut til å være over $22, flaggstanghøyden. Det setter LUNA på veien til nesten $100.

Støtte bullish katalysatorer

Det bullish tekniske oppsettet i Terra-markedet dukket opp da LUNA økte nesten 65 % på mindre enn tre uker for å bli den tiende største kryptovalutaen etter markedsverdi.

Den digitale eiendelen hoppet forbi Dogecoin ( DOGE ) og Avalanche (AVAX) til en verdi på over 28,60 milliarder dollar, nesten 1,18 % av den nåværende totale markedsverdien for kryptovaluta på 2,30 billioner dollar. I mellomtiden steg LUNAs symbolpris fra $43,50 til over $77 den 5. desember, en ny all-time high.

LUNA sirkulerende markedsverdi. Kilde: Messari

Traders tok signaler fra Chiron Partners, et Hong Kong-basert venturekapitalistfirma, som onsdag kunngjorde at det hadde samlet inn 50 millioner dollar til et dedikert fond, kalt Chiron Terra Fund I, for å bygge desentralisert finans (DeFi) og metavers-koblet ikke-fungible token ( NFT) prosjekter på toppen av Terra blockchain.

Jake Cormack, administrerende direktør i Chiron Partners, krediterte Terras vekstpotensial bak deres beslutning om å velge dem som deres offisielle offentlige hovedbok, spesielt etter blockchains nylige Columbus-5-oppgradering , som lover å muliggjøre høyere skalerbarhet og større interoperabilitet på tvers av kjeder.

Deflasjon FOMO

I detalj består Terra-økosystemet av en familie med stabile mynter knyttet til en voksende liste med fiat-valutaer og et gruvetoken, LUNA. LUNA fungerer som et styringstoken , volatilitetsabsorpsjonsverktøy og belønner catcher gjennom "seigniorage" og transaksjonsvolumer.

Spesielt volatilitetsabsorpsjonsfunksjonen viser seg å være det mest bullish tilfellet for LUNA. Spesielt opprettholder Terra-økosystemet sine stablecoins fiat-peg ved å brenne LUNA-tokens. Med andre ord, hvis prisen på Terras opprinnelige stablecoin TerraUSD (UST) går over $1, brenner protokollen LUNA for å skape mer UST, og dermed bringes verdien tilbake til $1.

Motsatt, hvis UST-verdien går under $1, bytter protokollen stablecoin for LUNA for å støtte opp prisene. Med Columbus-5-oppgraderingen og Chirons fond på 50 millioner dollar som lover å bringe flere prosjekter til Terra-økosystemet, har forventningene om mer deflasjonspress på LUNA økt.

Som Cointelegraph rapporterte , vokser UST stablecoin-adopsjon med nettotilførselen til en ny rekordhøy på 8,221 milliarder dollar på onsdag. På den annen side, ifølge TerraAnalytics , har Terra-protokollen brent mer enn 104 millioner LUNA-tokens helt siden Columbus-5-oppgraderingen gikk live i slutten av september.

Talis sin NFT-markedsplass på 2,3 millioner dollar

Bullish signaler for LUNA før Chiron-kunngjøringen kom i form av Talis . Oppstarten samlet inn 2,3 millioner dollar i finansiering ledet av ParaFi Capital og Arrington Capital for å bygge en NFT-markedsplass på Terra blockchain.

Daglig prisdiagram for LUNA/USD versus BTC/USD. Kilde: TradingView

To dager etter kunngjøringen steg LUNA nesten 13 % for å nå sin nye all-time high til tross for en stor korreksjon i Bitcoin ( BTC ), Ether ( ETH ) og de fleste andre kryptovalutaer.

Synspunktene og meningene som uttrykkes her er utelukkende forfatterens og reflekterer ikke nødvendigvis synspunktene til Cointelegraph.com. Hver investering og handel innebærer risiko, du bør utføre din egen forskning når du tar en beslutning.

Subscribe US Now