NTF er en hvitvaskingsordning for rike mennesker, sier kryptoanalytiker

NFT -markedet fortsetter å vokse. Mange artister og kreative mennesker bruker nå dette nye produktformatet til å dele og selge verkene sine, noe som har gitt uavhengige artister en mulighet til å selge sine kreasjoner, tjene penger og generere inntekter på nettet. Dette markedet, spesielt i år, genererte imponerende salgsvolumer. Et kunstverk av Beeple, med tittelen "Opus", solgt for ikke mindre enn 69 millioner dollar i ethereum (ETH). Et kunstverk av Banksy ble til og med brent og omgjort til en NFT (brenningen av det fysiske produktet endte med å gjøre det digitale mer attraktivt). Tilsynelatende åpner folk lommene for å investere i kunst for å kjøpe en digital og originalversjon av det, noe de bare kunne lastet ned eller fanget. Den høye verdien av NFT -er tilskrives en kollektiv forståelse av kunst, men ikke alle i verdensrommet er overbevist om at folk bruker millioner på digitale jpeg -filer bare fordi de investerer i kunst. Siden alle kan se disse verkene, spiller det ingen rolle hvor mye kjøperen betaler for dem.

Vaskeri med penger?

Den populære kryptoaktive analytikeren, Mr. Whale, hevdet at NFT bare er en måte for de rike å flytte ulovlig innhentede penger gjennom en kanal som får det til å se lovlig ut. Whale påpekte at kunstens subjektivitet er det som gjør det så enkelt å flytte penger gjennom NFT -er . Selv om en person synes et kunstverk er fryktelig, kan en annen synes det er det vakreste stykket som noen gang er laget. Og derfor ville han være villig til å betale dyrt for dette verket. Den samme logikken brukes i fysikkens verden, som er beryktet for å bli brukt som front for hvitvasking av penger, spesielt gitt prisen som tilsynelatende meningsløse kunstverk pleier å har en tendens til å bli solgt. Mr. Whale snakket med Cat Graffam, et fakultetsmedlem ved Institutt for kunst og design ved Laser University. Graffam var enig i at NFT -er sannsynligvis blir brukt til hvitvasking av penger. "Jeg tror det er mulig at NFT -er kan og allerede brukes" for å vaske penger på lignende måter med fysisk kunst. "

Regulering av NFT -er

Mr Whale kommenterte også regjeringens forskrifter og uttalte at "Jeg er ikke i tvil om at regjeringer til slutt vil dempe denne trenden. Selv om det er mye uregulert NFT -salg, vil det definitivt endre seg i fremtiden. ”Poenget er at forskrifter med NFT -er er like kompliserte som måten NFT -ene selv jobber på. Som med fysisk kunst er det vanskelig å regulere og verdsette et kunstverk, gitt dets subjektive natur. Det ville være vanskelig å avgjøre hvilke kunstverk som virkelig er verdt prisen de betaler for dem, og hvilke som ikke er det. På grunn av dette, mens CryptoPunks 'NFT -er virker dumme for noen, er det ingen ting som forteller at folk som faktisk kjøper disse NFT -ene ikke virkelig setter pris på kunsten de betaler for. Derfor vil kvantifisering av verdien av disse verkene være en oppoverbakke.Les mer:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *