Russland sier at de vil fjerne dollarene fra det nasjonale fondet

Russland kutter den amerikanske dollaren fra National Wealth Fund (NWF) på 186 milliarder dollar, mens Washington fortsetter å innføre sanksjoner mot Moskva. Tiltaket ble kunngjort på St. Petersburg International Economic Forum torsdag av finansministeren Anton Siluanov. "Som sentralbank bestemte vi oss for å redusere NWFs investeringer i dollaraktiva," sa han til journalister, ifølge en Reuters-oversettelse, og la til at NWF vil investere mer i euro, kinesisk yuan og gull.

Politisk beslutning?

Endringene i NWF forventes å skje neste måned. Når den er fullført, forventes andelen av euroaktiva i fondet å være 40%, yuan 30% og gull 20%. I mellomtiden vil den japanske yenen og det britiske pund sannsynligvis utgjøre 5% hver. Timothy Ash, senior strateg for fremvoksende markeder i BlueBay Asset Manager, beskrev beslutningen om å avhende amerikanske dollaraktiva som "for politisk" og hadde som mål å "sende et signal" til regjeringen. av president Joe Biden før neste toppmøte med president Vladimir Putin.


Vil du tjene Bitcoins?
Vi hjelper deg med dette.
Åpne en gratis konto!


"Meldingen er" vi trenger ikke USA, vi trenger ikke å gjøre dollar-transaksjoner, og vi er usårbare for ytterligere amerikanske sanksjoner, "sa han i en forskningsnotat etter kunngjøringen og la til at den kunne tolkes som en signere at Moskva forventer flere sanksjoner Biden-regjeringen innførte en serie nye sanksjoner mot Moskva i april for påstått innblanding i 2020-valget, et kolossalt nettangrep mot den amerikanske regjeringen og bedriftsnettverk, ulovlig annektering og okkupasjon av Krim og menneskerettigheter misbruk. Den russiske regjeringen avviser alle anklager. NWF ble opprinnelig designet for å støtte landets pensjonssystem støttet av pengene Russland tjener på olje. Det er en del av Russlands gull- og valutareserver som utgjorde 600,9 milliarder dollar 27. mai, ifølge Reuters.

digitale mynter

Elvira Nabiullina, Russlands sentralbanksjef, fortalte CNBCs Hadley Gamble i et eksklusivt intervju tidligere denne uken at digitale valutaer vil være fremtiden for finansielle systemer. "Jeg tror det er fremtiden for vårt finansielle system fordi det korrelerer med utviklingen av den digitale økonomien," sa hun. Moskva publiserte en konsultasjonspapir om en digital rubel i oktober og planlegger å ha en prototype klar innen utgangen av 2021. tester kunne begynne neste år, sa Nabiullina. Dette kan være en bekymring for USA, ifølge tidligere amerikanske finansminister Michael Greenwald. "Det som alarmerer meg er hvis Russland, Kina og Iran oppretter, hver digitale sentralbankvaluta for å operere utenfor dollar og andre land å følge, ”sa han til CNBCs Hadley Gamble på onsdag. "Det ville være alarmerende." Se også: Joe Biden-økonomer vil trone dollar som verdensreserve, feirer bitcoinere

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *