Storbritannias øverste regulator innrømmer å være maktesløs til å føre tilsyn med kryptokurver

Storbritannias øverste regulator innrømmer å være maktesløs til å føre tilsyn med kryptokurver

Financial Conduct Authority har begrenset myndighet over kryptokurver og andre lignende digitale eiendeler, ifølge styrelederen.
Charles Randell, leder for Financial Conduct Authority (FCA), talte i går på Cambridge International Symposium on Economic Crime i lang tid. Randell antydet at regulatoren ikke har tilstrekkelig makt til å iverksette passende regulatoriske tiltak.
Han sammenlignet FCA med US Securities and Exchange Commission (SEC), som hevder at nesten alle digitale tokens er verdipapirer, bortsett fra de to viktigste kryptokurvene, Bitcoin og Ether. Selv om SEC ikke har trengt et mandat fra kongressen for å administrere disse eiendelene tidligere, krever FCA tillatelse fra det britiske parlamentet.
Randell bemerket: "FCA har for tiden en begrenset rolle i å registrere britiske digitale børsmidler for å bekjempe hvitvasking."
Han refererte også til Augean -stallen i Hercules, og bemerket at internett hadde sett en opphopning av problematisk innhold som måtte ryddes opp. FCA, etter hans syn, trengte å søke tilstrekkelige forskrifter og presse på for forbrukernes bevissthet for å bekjempe svøpet av finansiell svindel på nettet.
Når det gjelder cryptocurrency-ordninger, siterte Randell det han syntes var den mest vidtrekkende økonomiske annonsen i historien-et nylig Instagram-innlegg av Kim Kardashian. Den amerikanske påvirkeren skal ha blitt betalt for å annonsere Ethereum Max for sine Instagram -følgere. Randell bemerket at ukjente utviklere opprettet token bare en måned tidligere, selv om de ikke kategorisk klassifiserte tokenet som svindel.
Han sa at slike påvirkere genererte entusiasme som fikk yngre publikum til å investere uten særlig forståelse for risikoen. Han la til at annonser og kampanjer ikke burde gi inntrykk av at et symbol er regulert, og fremhever hvor villedende disse annonsene kan være. Han oppfordret til forsiktighet, ettersom kryptografer ofte bruker kjendiser for markedsføring, noe som til slutt fører til pumpe og dumpe trekk som etterlater forbrukerne forvirret.
UK Treasury jobber med et forslag som gir FCA jurisdiksjon for å regulere markedsføring av eiendeler som i tradisjonelle finansmarkeder. Randell fortsatte med å presisere at, fra FCAs synspunkt, alle tokens som kunne tillates å operere, måtte oppfylle visse minimumskrav.
Kommentarene hans kommer ikke lenge etter at FCA avslørte at det "ikke" kan føre tilsyn med Binance. Dette til tross for å ha informert om at sentralen ikke overholder alle forskrifter.
Selv med sin begrensede evne til å autorisere kryptovaluta -selskaper til å operere i Storbritannia, anerkjente FCA -styrelederen de positive bruksområdene som kryptokurrency presenterer. Han berømmet den forbedrede underliggende teknologien, som han mente ville ha en positiv innvirkning på effektiviteten til betalingssystemer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *