Svensk oppfordring om å forby kryptogruvedrift «fullstendig feilinformert», sier fondsforvalter

"Påstanden om at Bitcoin-gruvearbeidere setter elektrisitetsnettverket i fare er fullstendig feilinformert," sier den EU-baserte fondsforvalteren Melanion Capital.

En svensk finansiell vaktbikkjes oppfordring om et EU-omfattende forbud mot proof-of-work (PoW) kryptomining, hovedsakelig kjent som metoden for å prege nye Bitcoin ( BTC ), har fått tilbakeslag fra krypto-relaterte fondsforvaltere.

Melanion Capital, et Paris-basert alternativt investeringsselskap kjent for sin Bitcoin ETF , henvendte seg til den svenske finanstilsynsmyndigheten og det svenske Naturvårdsverkets oppfordring om å forby PoW-gruvedrift over hele Europa.

"Påstanden om at Bitcoin-gruvearbeidere setter elektrisitetsnettverket i fare er fullstendig feilinformert," bemerket Melanion, og minnet om at Bitcoin-gruvearbeidernes forretningsmodell er utsatt for å kollapse når etterspørselen etter elektrisitet øker, da det også vil øke energiprisene.

Uttalelsen peker på myndighetene som har valgt å ønske gruvearbeidere velkommen i stedet for å forby dem, for eksempel Texas, og legger til at Bitcoin-gruvearbeidere er komplementære for kraftproduksjon for fornybar energi, "ettersom de fanger bortkastet energi og gir en basebelastning for en flyktig ressurs som vind eller vannkraft.»

På grunn av sin desentraliserte natur har Bitcoin-gruveindustrien ingen lobby for å forsvare sine interesser og forhandle med regjeringer, minnet Melanion Capital og la til:

"Fraværet av en slik politisk motvekt [for Bitcoin-gruvearbeidere] bør ikke tas som en mulighet til å implementere tiltak som gjør en industri ulovlig på grunn av dens mangel på defensive krefter."

Det miljømessige fotavtrykket til Bitcoin-gruvedrift var en viktig samtale på FNs klimakonferanse. Cointelegraphs sjefredaktør Kristina Cornèr sa i et panel at det er viktigere å ha folk i blokkjedeområdet som er klare til å tenke med en ny tankegang og søke etter løsninger.

Relatert: Climate Chain Coalition tar til orde for opprettelsen av en grønn økonomi på COP26

Etter å ha kartlagt en tredjedel av det globale Bitcoin-nettverket, estimerte Bitcoin Mining Council at den globale gruveindustriens bærekraftige elektrisitetsmiks vokste til 56 % i andre kvartal 2021.

Bitcoin-gruvearbeidere ser også etter andre energiressurser, og kjernekraft er ikke av bordet. Paneldeltakere ved Bitcoin & Beyond Virtual Summit minnet om potensialet til kjernekraft for å introdusere «enorme mengder ren, karbonfri» kraft til grunnlasten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *