Ukentlig rapport: Coinpass vinner FCA -godkjenning da Blockchain.com feirer 10 år med en stor milepæl

Ukentlig rapport: Coinpass vinner FCA -godkjenning da Blockchain.com feirer 10 år med en stor milepæl

Store kryptokurver avsluttet måneden på et høydepunkt, med noen altcoins som kom inn på nytt territorium. Her er andre interessante overskrifter du kanskje har gått glipp av denne uken.

Lovgivere i El Salvador godkjenner $ 150 millioner Bitcoin adopsjonsfond

El Salvadors Bitcoin -planer er nå i horisonten, med landet bare dager unna implementering av den ambisiøse, men kontroversielle Bitcoin -planen 7. september. Landets planer fikk et stort løft mandag etter at Representantenes hus godkjente et nytt fond på 150 millioner dollar.
Tilliten er ment å støtte konvertering av Bitcoin til dollar og engrosadopsjon av innbyggerne. Fondet kommer fra et økonomisk utvinningslån på 500 millioner dollar som nasjonen ledet av president Bukele tidligere mottok. Med godkjenningen av Bitcoin Adoption Fund stemt med 64 mot 14 stemmer, er regjeringen fortsatt interessert i å implementere Bitcoin -planen.
Imidlertid var ikke alle veldig mottakelige for Bitcoin -ideen, med noen innbyggere som offentlig uttalte seg mot å gjøre BTC til en akseptabel valuta. IMF nylig gjentok sin advarsel om at privat utstedte kryptokurver som BTC utgjør betydelige farer, og at handlingen derfor ikke er tilrådelig.
Til tross for alle advarslene som er mottatt, går El Salvador videre og planlegger å investere 23,3 millioner dollar av det nye fondet i sitt Chivo ATM-system og bruke ytterligere 30 millioner dollar til å utdanne innbyggerne om bruk av den statsstøttede Chivo digitale lommeboken.

BIS leder en ny CBDC -plan som involverer Australia og tre andre nasjoner

Singapore-hovedkvarteret Bank of International Settlements (BIS) Innovation Hub inngår et samarbeid med sentralbankene i Malaysia, Sør-Afrika, Singapore og Australia om å utvikle en proprietær plattform for sentralbankens digitale valuta (CBDC).
Bank Negara Malaysia, Reserve Bank of Australia (RBA), Monetary Authority of Singapore (MAS) og South African Reserve Bank avslørte planene via den felles uttalelsen torsdag. De involverte partene indikerte at planen ville sikte på å fremme internasjonale transaksjoner ved å kutte ut
Det Singapore-baserte Bank for International Settlements (BIS) innovasjonssenter samarbeider med sentralbanker i Malaysia, Sør-Afrika, Singapore og Australia om å utvikle en proprietær internasjonal sentralbank (CBDC) digital valuta-plattform.
Bank Negara Malaysia, Reserve Bank of Australia (RBA), Monetary Authority of Singapore (MAS) og Reserve Bank of South Africa presenterte planene i en felles uttalelse torsdag. De involverte partene indikerte at planen ville sikte på å fremme internasjonale transaksjoner gjennom eliminering av mellommenn, og dermed redusere kostnadene.
Sentralbanker sa at de planlegger å presentere prototyper av den foreslåtte plattformen på Singapores Fintech -festival i 2021 senere i år. De planlegger også å publisere sine funn tidlig i neste år. Prosjektet vil vurdere drifts- og styringsprotokollene som vil tillate deling av infrastruktur på tvers av forskjellige jurisdiksjoner.
Michele Bullock fra RBA berømmet planene og la merke til de potensielle fordelene med økt hastighet, reduserte kostnader og høyere grad av åpenhet. BIS undersøker også internasjonale transaksjoner som involverer Thailand, UAE, Hong Kong og Kina.

Å gå offentlig er en mulighet for Blockchain.com, ifølge finansdirektøren

London-baserte Blockchain.com fullførte et tiår med eksistens tidligere denne uken. Selskapets økonomisjef, Macrina Kgil, avslørte i en blogg mandag at hun feiret en ny milepæl samme dag. Kgil kunngjorde at selskapet har behandlet mer enn 1 billion dollar i kryptotransaksjoner.
Hun sa at selskapet har klart en tredjedel av alle Bitcoin -transaksjoner siden 2012. Kgil tilskrev suksessen til tre hovedfaktorer: de mer enn 75 millioner aktive brukerne under selskapets banner, økt etterspørsel etter institusjonelle klienttjenester med forvaltere av eiendeler som søker å møte kundens behov og veksten i meglervirksomheten, som har økt etterspørselen de siste seks månedene.
Finansdirektøren antydet også at kryptoselskapet kunne lansere en børsnotering allerede i 2023, mens han snakket i et Fortune -intervju som ble utgitt mandag. Blockchain.com slutter seg til andre kryptovaluta -selskaper som Circle og Kraken, som også har vist interesse for å bli offentlig snart. Selskapets verdi overstiger 5 milliarder dollar etter at en finansieringsrunde på 300 millioner dollar ble gjennomført tidligere på året.

UK Financial Regulator godkjenner Coinpass

Den britiske kryptovaluta-utvekslingen Coinpass avslørte onsdag at den har mottatt godkjenning fra Storbritannias øverste regulator for å drive virksomhet i landet. Financial Conduct Authority (FCA) godkjenning fulgte tilskuddets midlertidige godkjenning da den ble lansert i juli.
Gjennom en pressemelding fremhevet Coinpass -sjef Jeff Hancock gleden av å være et av de første kryptovalutautvekslingsselskapene i Storbritannia som ble fullt registrert og godkjent av FCA. Hancock la til at selskapet støttet kryptovaluta-forskrifter og anerkjente dets betydning i det stadig skiftende kryptoområdet.
Siden januar i fjor har FCA sett på kryptoplattformer når de prøver å implementere sine retningslinjer mot hvitvasking av penger. Finansregulatoren krevde registrering av alle selskaper som på det tidspunktet hadde med digitale eiendeler å gjøre. Den etablerte en ettårig periode, som ble forlenget til mars 2022.
Flere kryptovaluta -selskaper har sendt inn søknadene sine, men opptil 70 av dem trakk seg, og følgelig ble deres britiske virksomhet ansett som ulovlig. FCA har vært strenge i å godkjenne kryptoselskaper, med bare seks selskaper registrert så langt, mens mange andre står tålmodig på ventelisten.

Det amerikanske datterselskapet til FTX kjøper krypto -derivatfirmaet LedgerX

Kryptovaluta -firmaet FTX kunngjorde tirsdag at det hadde inngått en avtale om å kjøpe LedgerX, et kryptovaluta -derivatfirma som ble grunnlagt i 2013. Tallene som er involvert i avtalen forble hemmelige.
I forrige uke gjentok FTX-sjef Sam Bankman-Fried behovet for at kryptovaluta skulle omfavne regelverk. Oppkjøpet faller innenfor omfanget av å oppnå forskriftsmessig overholdelse ettersom det ervervede derivatselskapet er regulert av Commodity Futures Trading Commission (CFTC). Zach Dexter, grunnleggeren av LedgerX, bemerket at kjøpet ville bidra til å skape et bedre forhold mellom FTX og amerikanske regulatorer.
FTX.US -president Brett Harrison forklarte endringen og sa at oppkjøpet ville være nøkkelen til strategien om å tilby kryptovaluta -derivattjenester til FTXs amerikanske kundebase. Harrison la til at å ta dette trinnet ville hjelpe selskapet med å få muligheten til å tilby innovative produkter til kunder i USA gjennom integrering av teknologiske evner.
Bankman-Fried bemerket tidligere i år at selv om det var mye regulatorisk oppmerksomhet på kryptoprodukter, så var det ikke tilfelle for derivater. Han berømmet de utviklende regelverkene som de ville veilede hvor man skal investere selskapets ressurser.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *